Sport

2015.07.15. 09:20

Fiatalította keretét a DVTK

Miskolc - Több mint tíz saját nevelésű fiatalt kötött magához a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapata.

Miskolc - Több mint tíz saját nevelésű fiatalt kötött magához a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapata.A Diósgyőri VTK NB I labdarúgócsapata az elmúlt napokban ,,futószalagon” szerződtette saját nevelésű játékosait, akik első profi szerződésüket írhatták alá. Az U16-os válogatott csatárral, az 1999-es születésű Lakatos Lászlóval, és az U17-es válogatott védővel, 1998-as születésű Fazekas Mátéval egyelőre még nem számolnak a felnőtt csapat kereténél, de a velük kötött megállapodás jelzi, hogy hosszú távon terveznek velük – tudtuk meg Árki Gábortól, a DVTK sportigazgatójától.

A sportvezető arról is beszámolt, hogy az első csapattal készülő játékosok közül a múlt héten két 19 éves középpályás, Icsó Zsolt és Timkó István mellett a sérülése után visszatérő, 20 éves, szintén középpályás, Oláh Bálint lett a DVTK szerződtetett játékosa, tegnap pedig az egyaránt 1996-os születésű kapus, Egyed Balázs, és az előző szezon hajrájában sikeresen bemutatkozó védő, Nemes Milán. Utóbbi játékost ,,vadul” csábította az NB II-es Mezőkövesd Zsóry FC is, de ennek ellenére úgy döntött, hogy marad nevelő klubjában.

Az NB I-es gárda keretével készülő többi fiatalról is kérdeztük a sportigazgatót, aki úgy nyilatkozott, hogy 18 éves csatárnak, Balogh Alexnek már régebben aláírt jelenleg is érvényes megállapodása van, míg a 17 éves támadó, Boros Gábor, a 19 esztendős védő, Csicsvári Milán, és a 21 éves kapus, Bősz Levente szerződtetése körül is minden rendben van.

Kettő az egyben

A sportigazgató azt is elmondta, hogy a DVTK NB III-as tartalékcsapat is edző, egri illetőségű, legutóbb az NB III-as Felsőtárkány csapatánál dolgozott, 34 éves Sütő Szilárdot nem csak erre a feladatra szerződtették, hanem ő látja el az utánpótlás szakmai igazgatói feladatokat is a piros-fehéreknél.

ÉM-BCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!