Sport

2015.06.08. 22:12

Rasheed Rita is kimaradt az Európa-bajnoki keretből

Stefan Svitek, a magyar női kosárlabda válogatott szövetségi kapitánya véglegesítette Eb-keretét.

Stefan Svitek, a magyar női kosárlabda válogatott szövetségi kapitánya véglegesítette Eb-keretét.A magyar és a román kosárlabda-szövetségek által rendezendő, csütörtökön kezdődő női kosárlabda Európa-bajnokság előtt kiderült, hogy kik szerepelnek a magyar válogatott tizenkét fős nevezési listáján.

Megköszönték

Nemzeti együttesünk keretét nem sokkal a kontinensbajnokságra való közvetlen felkészülés előtt tizenhétben határozta meg Stefan Svitek szövetségi kapitány. Közülük előbb Szabó Fanni sérülése miatt esett ki, majd a diósgyőri Bálint Rékának köszönték meg az addigiakat a bosnyák torna előtt, majd Szamosi Amadea is hasonló sorsra jutott. A múlt hét végi törökországi, utolsó felkészülési mérkőzésekre Laklóth Anna és a diósgyőri Rasheed Rita el sem utazott, vagyis kereten túli lett, így összesen 11 játékos szerepelt az isztambuli mérkőzéseken. A korábbi tervek arról szóltak, hogy az amerikaiból magyarrá (is) lett Quigley Alexandria az Amerikai Egyesült Államokból érkezvén ekkor csatlakozik a csapathoz, hogy legalább egy felkészülési meccsen részt vegyen, de munkaadója, a WNBA-s Chicago Sky ezt nem igazán támogatta, így pár napot késett, és csak hétfőn este érkezett meg Magyarországra.

Czank Tímea maradt

A vele együtt tizenkettes keret, amelynek így csupán egyetlen diósgyőri tagja maradt, Czank Tímea személyében, a hétfői pihenőnap után ma találkozik újra, hogy immár az első Európa-bajnoki meccsre, a péntek esti svédek elleni bemutatkozásra készüljön.

ÉM-BCS

A magyar válogatott Eb-programja

  • Június 12. (péntek), 19.00: Magyarország – Svédország
  • Június 13. (szombat), 19.00: Magyarország – Litvánia
  • Június 14. (vasárnap), 19.00: Magyarország – Spanyolország
  • Június 15. (hétfő), 19.00: Magyarország – Szlovákia

  • A magyar csapat a D-csoportból való továbbjutása – az első három hely egyikének megszerzése esetén – Győrben, a középdöntőben folytatja szereplését.


    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!