Sport

2015.06.17. 15:23

Huszák Géza lett a KBSC új vezetőedzője

Kazincbarcika - Azt is várják az új szakvezetőtől, hogy a korábbi tréner által meghatározott irányvonalat továbbvigye.

Kazincbarcika - Azt is várják az új szakvezetőtől, hogy a korábbi tréner által meghatározott irányvonalat továbbvigye.

Hétfőn este eldőlt, hogy kivel vág neki a következő szezonnak a Kazincbarcikai SC NB III-as labdarúgócsapata. Amint az ismert, az észak-borsodi klubnak azért kellett új szakembert keresnie a kispadra, mert az előző tréner, Gálhidi György az Egyesült Arab Emirátusokban vállalt munkát. Gulyás Tibor, a KBSC FC Kft. ügyvezető igazgatója az elmúlt egy hétben több jelölttel is tárgyalt, közülük Huszák Géza volt a legesélyesebb a posztra, akivel tegnapelőtt megszületett az egyezség.

– Egy évre szól egyelőre a megbízatás – mondta lapunknak Gulyás Tibor, aki arra a kérdésünkre, hogy miért éppen Huszák Gézára esett a választás, az alábbiakat válaszolta: – Egyrészt ismerjük az eredményeit, Diósgyőrből, Nyíregyházáról, Bőcsről, Mezőkövesdről, volt edző az NB III-ban, az NB II-ben is, ahová juttatott fel csapatokat, illetve tartott benn. A másik dolog, hogy öt évet együtt dolgozott Gálhidi Györggyel, akinek a munkájával elégedettek voltunk, s Géza személyében biztosítottnak látjuk azt, hogy az ő általa képviselt irányvonalat tovább tudja vinni, hogy ami vele elkezdődött, az folytatható.

Montvai az első

A KBSC az előző évadban szeretett volna ott lenni a feljutásért folytatott harcban, ez végül nem sikerült. Mi az elvárás Huszák Gézával szemben, a terv a 2015/2016-os évadra? – vetettük fel ezt is Gulyás Tibornak.

– Egyértelműen nem deklaráljuk, hogy cél az NB II, de azért szeretnénk versenyben lenni valamelyik feljutó helyért, ott tartózkodni az élbolyban – nyilatkozta az ügyvezető igazgató. – Nyilván ebben a pillanatban, amikor még nem alakult ki a keret, illetve a csoportbeosztás sem készült el, nehezebb ezt pontosan meghatározni. Huszák Gézával a héten még találkozunk, akkor megbeszéljük, hogy a szakmai stábot tekintve kivel, kikkel szeretne együtt dolgozni, és megpróbáljuk teljesen összerakni azt a játékosállományt, amellyel majd elkezdődhet a felkészülés a hónap végén.

A KBSC első biztos távozója Montvai Tibor, de lesznek még mások is, akiktől elköszönnek Barcikán.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!