Sport

2015.05.18. 13:38

DVTK vs. Győr - Néggyel tartanak hétnél

Miskolc - A labdarúgó NB I 28. fordulójában vasárnap délután hazai pályán játszott a DVTK.

Miskolc - A labdarúgó NB I 28. fordulójában vasárnap délután hazai pályán játszott a DVTK.

„Mindenekelőtt azt remélem, hogy nem leszünk fáradtak. A mérkőzés napján utazunk ugyanis Miskolcra, de majd hátradöntjük az üléseket, úgy pihenünk…” – mondta mindezt a vendégek edzője egy nappal a m­e­c­c­s­ előtt az ETO honlapján, amely újabb adaléka volt a Győrben uralkodó állapotoknak. A krach, ez a helyzet Diósgyőrben sem volt ismeretlen fogalom korábban, hiszen 2000 és 2004 között négy költözés zajlott le (előbb a Borsod Volán, aztán a Bőcs, a Monor, majd a Siófok vedlett DVTK-vá). Az Andrássy úti klubházban arról is tudnának mesélni, milyen az az érzés, amikor nincs licenc, ugyanis amikor mindezt 11 évvel ezelőtt, 2004-ben bevezették, éppen a Diósgyőrnek gyűlt meg vele leginkább a baja… Az idén azonban átmentek a piros-fehérek, akik félig-meddig már készülhetnek a következő évadra, hiszen már új edző is van Bekő Balázs személyében.

A szurkolók egy része már azt találgatja, ki jöhet biztosan Diósgyőrbe: az MTK-ból, vagy éppen a vasárnapi ellenfél ETO-ból – illetve máshonnan. A körbeügető diósgyőri lovagon, illetve a kapufarúgó-versenyen kívül nem sok mindent tettek a házigazda klubnál annak érdekében, hogy a hetek óta beállt 2000 fő körüli nézőszámot feltornázzák, így tényleg csak azok érkeztek a stadionba, akik minden körülmények között meccsre járnak, jártak és járni fognak.

Fiatal kapus

A Diósgyőr megbízott trénere, Vitelki Zoltán ismét húzott egy-két meglepőt: bekerült a fiatal Nemes Milán, aki élete első NB I-es meccsére készülődhetett. Sérülés miatt kimaradt Rados, Kovács G., Szalai, Husic, illetve Krstic, míg Marjanovic ezúttal nem győzte meg arról a DVTK szakvezetőjét, hogy egyáltalán betegye a keretbe (ahol ugye nem lehetett ott a holland Jenner, korábbi afférja miatt). Rudolf bemutatásakor enyhe fütty hangzott fel a lelátóról, míg a hazai játékosok neveit „tapsocska” kísérte. Napos, viszont enyhén szeles időben indult el a mérkőzés, nem üres vendégszektor előtt, mintegy negyvenen eljöttek Győrből Miskolcra, hogy szemtanúi legyenek együttesük produkciójának.

Egy szép és gyors akció pontos befejezése megadta az alaphangulatot a stadionban, Horváth D. (aki mindössze 19 éves, s ezen összecsapásig csak az ETO II-ben védett, 16-szor az NB III-ban) nem tehetett semmit Bognár lövésével szemben. Az akarásra nem lehetett különösebb panasz, igaz, ebbe jó néhány apró szabálytalanság is belecsúszott. Mindkét edző a zónahatáron mozgott, Vitelki Zoltán karmozdulatokkal és bekiabálásokkal is segített, leginkább a helyezkedésben. A Győr jelezte pár akcióval, hogy nem tett le a gólszerzésről, miközben korán cserélniük kellett. A piros-fehér tábor nagyjából elégedett lehetett a látottakkal, egy-egy szerelés, lövés, passz meg is kapta az elismerést, taps formájában. Bognár élt a középpályán, Okuka jól zárkózott fel és még mások is megtették a magukét, a publikum ennek örült, amiatt meg kárörvendett, hogy a volt diósgyőri, Rudolf rossz megmozdulásokkal vétette észre magát. A 38. percben a megsérült Grumicot Takács váltotta, míg a csapat tartotta az előnyét, sőt, az első felvonás hajrájában növelhette is volna azt, de kimaradt az óriási ziccer.

Valami visszajött

A második félidőre újabb támadót hozott be Vasile Miriuta, ami jelzésértékű volt. Aztán egy percben sok minden történt: Brdarovski utolsó emberként szabálytalankodott, amiért tíz főre fogyatkozott együttese, a 11-essel azonban nem tudott élni Gosztonyi, de azért megvoltak a büntető hárításában Horváth D. érdemei is. Nem sokkal később azonban mégiscsak 2-0-a lett, mert Okuka – némi segítséggel – szép gólt szerzett, így hamar homályba merült a csapatkapitány korábbi rontása. Vitelki Zoltán kérte, hogy játékosai „menjenek rá” az emberhátrányban lévő Győrre, ne engedjék őket kibontakozni már saját térfelükön, amely a legalapvetőbb húzás volt ebben a szituációban. Az utolsó huszonöt percben az volt a kérdés, lő-e még további találatokat a DVTK és fel tud-e tápászkodni a padlóról az ETO. A válasz hamar megérkezett, egy öngól mindent végérvényesen eldöntött, igaz szépített Priskin, de a slusszpoén a Diósgyőré volt. Valami visszajött ezen a napon abból, amit akart a megbízott edző, és amire vevő a közönség, mindenki jó hangulatban indulhatott haza. Az ETO-nak csupán az önbecsülés megtartása volt a tét ezen a napon, a DVTK-nak az, hogy megtartsa a 7. helyet, vagy netán még előrébb is léphessen a hátralévő két fordulóban. Erre megmaradt a sansza. Tovább tart a csapat veretlensége a Vitelki-érában, három mérkőzésen 7 pontot gyűjtött össze a DVTK. Jöhet a rangadó Nyíregyházán

ÉM-MI


A gólok története

4 Bacsa iramodott meg a jobb oldalon, Bognár elé játszott középen, aki 7 méterről a léc alá lőtt, 1-0.


48 Brdarovski utolsó emberként szabálytalankodott Gosztonyival szemben, amiért piros lapot kapott, a DVTK pedig egy büntetőt. A labda mögé Gosztonyi állt, a kapu bal oldalát vette célba, de Horváth D. is, és a győriek kapusa védett.


54 Ho-Joung szerzett labdát a győri tizenhatos előterében, jobbra játszott Okukának, aki be akart adni, de a közbelépő Nagy Á. lábáról a labda a meglepett Horváth D.-t becsapva a kapu jobb oldalába vágódott. 2-0.


75  Bacsa kapott labdát a 16-oson belül, becsapta Liptákot, és középre gurított. Ott nem volt diósgyőri, csak Tóth D., akinek a lábáról a saját kapujába került a játékszer, öngól, 3-0.


84 Győri akció után Priskin 15 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot, 3-1.


87 Nemes jó baloldali beadására Takács érkezett középen, 10 méterre a kaputól, és senkitől sem zavartatva bólinthatott a jobb alsó sarokba, 4-1.



JEGYZŐKÖNYV

Labdarúgó OTP Bank Liga NB I, 28. forduló

Diósgyőri VTK vs. Győri ETO FC

4 - 1   (1 - 0)

Miskolc, 2529 néző. V.: Szabó Zs. (Király, Becséri).


Diósgyőri VTK: Antal - Okuka, Alves, Németh M., Nemes - Egerszegi, Ho-Joung - Bognár, Gosztonyi, Bacsa - Grumic. Megbízott edző: Vitelki Zoltán.

Győri ETO FC: Horváth D. - Mervó, Lipták, Lang, Ibanez - Brdarovski, Windecker, Bucsa - Rudolf, Priskin, Koltai. Vezetőedző: Vasile Miriuta.


Gólszerző: Bognár (1-0) a 4., Okuka (2-0) a 54., Tóth D. (3-0, öngól) a 75., Priskin (3-1) a 84., Takács (4-1) a 87. percben.

Sárga lap: Windecker a 35., Ibanez a 49., Ho-Young a 67. percben.

Kiállítás: Brdarovski a 48. percben.

Csere: Lang helyett Nagy a 21., Grumic helyett Takács a 38., Mervó helyett Kvilitaia a 46., Ibanez helyett Tóth D. az 58., Egerszegi helyett Koman a 74., Bognár helyett Barczi a 84. percben.


Miskolc - Emlékezetes mérkőzést játszott a Diósgyőri VTK a Győri ETO FC ellen, hiszen a 2014/2015-ös bajnokságban először értek el egy mérkőzésen 4 gólt a piros-fehérek. Ön szerint ki volt a Vitelki-legénység legjobbja? tovább »

"Szeretném megköszönni a stábnak, a játékosoknak és a szurkolóknak ezt a napot, mert ez a győzelem nagy mérföldkő a pályafutásomban" - kezdte nyilatkozatát Vitelki Zoltán, a Diósgyőri VTK megbízott edzője a Győr elleni 4-1-es győzelemmel zárult hazai találkozó után. tovább »

A labdarúgó OTP Bank Liga NB I 28. fordulójában a Diósgyőri VTK gárdája a Győri ETO FC csapatát fogadta vasárnap 16.30-tól az Andrássy úton. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on! tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!