Sport

2015.04.04. 11:06

Négyből egyet illene nyernie az MKC-nak

Mezőkövesd - Szombaton délután hazai környezetben szerepel a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdacsapata.

Mezőkövesd - Szombaton délután hazai környezetben szerepel a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdacsapata.A matyóföldiek a rájátszásban a 7-12. helyért küzdenek. A 6. fordulóban régi mumusukat, a PLER Budapest gárdáját 16 órától látják vendégül a mezőkövesdi városi sportcsarnokban.

Nem számít…

– A fővárosiakkal eddig három találkozót vívtunk a 2014/2015-ös bajnokságban és mindhármat elbuktuk – kezdte Skaliczki László, az MKC vezetőedzője. – Egyszer itthon, kétszer pedig idegenben veszítettünk, de egyáltalán nem ijedünk meg tőlük. Engem soha nem érdekel a múlt, nem foglalkozom a lecsengett statisztikával, persze kellően öreg edző vagyok már ahhoz, hogy tudjam: előfordulnak olyan együttesek, amelyek ellen valamiféle megmagyarázhatatlan ok miatt nehezebben megy a játék. Így vagyunk mi a PLER-rel, de a mondást némiképpen kifordítva azt mondom, hogy legnagyobb sonka is elfogy egyszer. A sport törvényei persze húsvétkor is érvényesülnek: a kézilabda a pillanat művészete, egy-két helyes döntés mindent meghatározhat, különösen akkor, ha „csontra” megyünk. A fővárosiakkal szemben pedig várhatóan így alakulnak majd a dolgok, de most már végképpen nem akarjuk a rövidebbet húzni.

A szakember ezután arról beszélt, hogy a napokban átállították bioritmusukat, mert két időzónához is igazodtak.

– A múlt héten egy órát veszítettünk a nyári időszámítás miatt – folytatta Skaliczki László, majd hozzátette: – Aztán szombaton nem a megszokott 18 órától lépünk pályára, hanem 16-tól és ehhez igazítottuk edzésmunkánkat. Persze reméljük, hogy a számok nem játszanak szerepet és az általunk kitalált szlogen – nagyszombat, nagy játék – jegyében 2 pontot gyűjtünk. A Gyöngyös elleni, előző fordulóban aratott diadalunk egyébként sokat lendített rajtunk: a hevesieket akarati tényezőkben múltuk felül és ha sikerül átmenteni a formánkat, akkor nincs okunk a félelemre.

Terület-felügyelet

A tréner természetesen szakmázott is: „kiagyalta”, hogy milyen stílusjegyekkel verhetik meg a PLER-t:

– A diadalhoz jó kapusteljesítmények, harcos, területet felügyelő védekezés, és átlagon felüli átlövőjáték szükséges – jegyezte meg Skaliczki László. – Ez azonban még nem minden, ugyanis a vendégeket végig kontroll alatt kell tartanunk. Arra törekszünk majd, hogy ne tudjanak kibontakozni, gyors akciókat vezetni. Az általános tapasztalat szerint az a gárda nyer, amelyik a hatvan perc során kevesebb hullámvölgyet produkál, és képes akaratát a másik félre erőltetni. Abban hiszünk, hogy a felsoroltak alapján javunkra billen a mérleg nyelve.

ÉM-KT

Cuzic nem játszhat

A Mezőkövesdi KC kerettagjai közül egyedül Cuzic van a maródiak listáján. A gólgyáros a térdével bajlódik, ezért nincs bevethető állapotban és Skaliczki László nem tudott válaszolni arra a kérdésre, hogy felépülése mikorra várható.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!