Sport

2015.04.12. 21:43

DVTK vs. Sopron - Már megint a Sopron vezet

A második negyed kétperces diósgyőri zavara sokba került, előnyben a Sopron.

A második negyed kétperces diósgyőri zavara sokba került, előnyben a Sopron.

A női kosárlabda bajnokság idei döntőjében, a három nyert meccsig tartó finálé harmadik mérkőzésén, vasárnap este az Uniqa-Euroleasing Sopron csapata fogadta az Aluinvent-DVTK együttesét. Bő negyedórával a kezdés előtt már meg volt nyerve a meccs, diósgyőri részéről, a lelátón. Benépesült a vendégszektor, piros-fehérbe öltözött drukkerek, zászlókat lengetve, tapsolva, énekelve, dobkísérettel éltették csapatukat, és varázsoltak hazai pályát. Nekik már ekkor ki lehetett volna osztani egy aranyat, hiszen az országban egyetlen női kosárlabda együttes sem tud ehhez hasonló tábort felmutatni, pláne idegenben. Pedig a soproniak sem voltak kevesen, megtelt a csarnok, de decibel „leadásban” alulmaradtak.

A pályán

Viszont a nap fő kérdése az volt, hogy a pályán ki maradt alul, illetve szerez előnyt a szerdai, miskolci meccsre, ugyanis a hazai mérkőzését eddig mindkét gárda hozta, így döntetlenre állt a párharc a kezdés előtt. A két hazai siker közül a nagyobb eredmény a csütörtöki, diósgyőri győzelem volt, hiszen ezt az eltiltott centerük, Coulibaly nélkül érték el a piros-fehérek. A mali, francia kettős állampolgárságú kosaras most sem volt ott a kezdőben, vendég részről ezúttal az előző meccset indítók kaptak bizalmat.

Az első percben Krivacevic játszotta el a nagy halált, esett nagyot Bishop mellett a semmire, de erre a játékvezetők nem voltak vevők, aztán pár kimaradt dobás után a magyar válogatott center szerezte a meccs első találatát. Erre ugyan Bishop még válaszolt, de utána a soproniak következtek, meg sem álltak nyolcig (8-2). Ha nekik nyolc, akkor a DVTK-nak meg 10, mert zsinórban ennyi pontot gyártottak a vendégek: Rasheed két duplája után egy Szécsi tripla, majd Rasheedtől egy hárompontos érkezett (8-12). A folytatásban a Diósgyőr tartotta előnyét, ami a 8. percben ugrott meg, amikor 12-14-nél Rasheedot fautolták érvényes tripla közben, és mivel a piros mezes játékos a büntetőt is bedobta, hatra nőtt a vendég fór (12-18). Ezt a különbséget akár meg is őrizhette volna a negyed végéig a Diósgyőr, de amikor csak 7 másodperc volt hátra Bishopra támadásban ráfújtak egy faultot, amikor labdával a kezében kereste a passz lehetőségét (16-20).

Mivel utóbbi játékosnak ez volt a második személyi hibája, így a második negyed elején Coulibaly kezdett centerhelyen, méghozzá góllal (16-22). De ezután a hazai következtek, akik a 13. percre utolérték a Diósgyőrt (22-22), amit Czank egy hármassal próbált feledtetni (22-25). Nem sokkal később Krivacevic gólja után vezetett hosszú idő után ismét a hazai együttes (28-27), majd az ezt követő vendég időkérésre vonulás közben Ciglar ellen ítéltek sportszerűtlen hibát a játékvezetők. A büntetőből egyenlített a Diósgyőr, az oldalbedobás után pedig Allison talált a gyűrűbe. Viszont Szécsi duplája után (30-32) mélyrepülésbe kezdett a DVTK. Egymás után adták el a labdát a vendégek, a soproniak pedig könnyű kosarakat szereztek, több leindításost, és egy 13-0-szériát hoztak össze, amire Czank zárt le a negyed végén egy kettessel (43-34).

Fordulás után

A térfélcserét követően Hartley két duplája kötött Allisonnak volt egy, majd Rasheed triplája ért célba (47-39). Harcolós, kemény csata folyt a pályán, a játékvezetők nem szórták a csapatokat faultokkal, 7 perc alatt csak egyet, egyet osztottak ki, pedig ettől azért jóval több volt a meccsben. Ez a birkózásos, lökdösődéses küzdelem a hazaiaknak ízlett jobban, akik pontosabban is dobtak ekkoriban (58-43). Aztán amikor Szécsi gyors egymásutánban bevágott két gólt, hazai időkérés következett (58-47), de igazi feltámadás a játékrészből hátralévő másfél percben nem következett be a DVTK részéről (59-49).

A záró tíz perc elején Bishop faultos kosara után Dubei sikeres közelijének örülhetett a vendég tábor (59-54), de Krnjic centergólja és Ciglar büntetői után halványulni látszott a DVTK remény (63-54). A 35. percben Ciappina szállt be egy triplával, majd Szécsi a támadóidő lejártának pillanatában szerzett helyzet nélküli gólt (65-62), amire soproni időkérés volt a válasz. Nem nyugodtak meg ettől a hazaiak, két labdát is eladtak támadásban, de ezekből nem tudott építkezni a piros mezes gárda. Az elszállt lehetőségek után a hazaiak következetek (69-62), majd Czank triplája (69-65). 65 másodperc volt hátra, amikor Ciglar értékesített két büntetőt, és a hatpontos előnynél diósgyőri időkérés következett, ami után Rasheed tripla kísérlete perdült ki a gyűrűből, és ezzel tulajdonképpen eldőlt, hogy a második negyed hajrájában rövidzárlatozó vendégek nem nyerhetnek.


JEGYZŐKÖNYV

Uniqa-Euroelasing Sopron – Aluinvent-DVTK

75-67 (16-20, 27-14, 16-15, 16-18)

Sopron, 1400 néző. V.: Papp, Frányó, Söjtöry.


Uniqa-Euroleasing Sopron: CIGLAR (17/3), Simon Zs. (4), HARTLEY (17), KRNJIC (14), Krivcevic (12). Csere: Gaucher (2), Crvendakic (4), Stankovic (3), Zsovár (2). Vezetőedző: Sterbenz László.

Aluinvent-DVTK: CZANK (15/6), RASHEED (14/9), Allison (6), Szécsi (11/3), Bishop (9). Csere: Coulibaly (4), Bálint (-), Dubei (5/3), Ciappina (3/3). Vezetőedző: Miguel del Jesús López Alonso.


Sterbenz László: – A második negyedben a gyors indításokból szerzett 6-8 pontos előnyünket sikerrel őriztük meg a harmadik és negyedik negyedben. Igaz hullámzó volt a játékunk, de nem csak nekünk az ellenfelünknek is. Bár volt rá lehetőségünk, nem sikerült megrogyasztanunk a DVTK-t, emiatt végig izgalmas volt a mérkőzés.

Migiuel del Jesús López Alonso: – Megint kemény, harcos mérkőzést játszottunk, de a második negyedben volt egy három perces rövidzárlatunk. Ezt a harmadik és negyed negyedben megpróbáltuk ledolgozni, de a Sopron jól kezelte ezen törekvéseinket. Szerdán Miskolcon azzal a céllal lépünk a pályára, hogy egyenlítsünk.


A három nyert meccsig tartó párharc állása: 2-1, az Uniqa-Euroelasing Sopron javára.

A két csapat a következő meccset szerdán 18.00-tól Miskolcon játssza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!