Sport

2015.04.23. 12:22

21. Steelvent Miskolc Rally - Kazár Miklós: A kartörés sem akadály

Miskolc - Szűk három héttel a quadbalesete után vállalja, Kazár Miklós ott lesz a 21. Steelvent Miskolc Rally rajtjánál.

Miskolc - Szűk három héttel a quadbalesete után vállalja, Kazár Miklós ott lesz a 21. Steelvent Miskolc Rally rajtjánál.Tizenkilenc nappal a quadbalesete után visszatér a népkerti salakmotor stadionba Kazár Miklós. Igaz, ezúttal nem négykerekű motorral, hanem rallyautóval, hiszen eldőlt, hogy vállalja az indulást a országos bajnokság második versenyhétvégéjén. Mint ismert, a bajnoki címvédő április 5-én ütközött össze a rajt utáni kanyarban egy lengyel sporttársával, melynek következtében eltörött a bal karja, azonnal meg kellett műteni a megyei kórházban. A sikeres operáció után következett a gyors rehabilitáció, melynek eredményeképp a bajnok vállalni tudja a részvételt a 21. Steelvent Miskolc Rallyn.

- Az elmúlt két hétben kizárólag a gyógyulásra koncentráltam – avatott be a részletekbe Kazár Miklós. – Egyszerre több gyógymódot, több kezelést is kipróbáltam, helyenként már kísérleti nyúlnak éreztem magam. A lényeg, hogy zöld utat kaptam, ott lehetek a hazai versenyen, ami mindennél többet jelent nekem. Sokan megkérdezték már, hogy mire lehetek így képes. Erre nem tudok válaszolni. Lehet, hogy mindenre, lehet, hogy semmire. Az viszont biztos, hogy nagyon akarom a sikert, a teljesítőképességem azonban csak éles helyzetben mutatkozik majd meg. A rajt előtti napokban nem is teszteltünk, csak a rajtban ülök majd bele a versenyautóban. A hétvégére nagyon felkészülök, lesz mellettem orvos és gyógytornász is, hiszen a legfontosabb az ember egészsége.

Nem okozhat kárt

Kazár Miklós hozzátette: azért vállalja a 21. Steelvent Miskolc Rallyn az indulást, mert a szakemberek szerint már nem károsíthatja a bal karját. Mozgáskoordinációs problémai ugyan még vannak, de folyamatosan, napról napra javítanak a helyzeten. Szombaton a karja óriási terhelésnek lesz kitéve, hiszen a mezőny egy nap alatt teljesíti mint a tizenkét gyorsasági szakaszt.

- Nagyon tetszik a kiírás, jók lesznek a pályák és a mezőnyre sem lehet senkinek panasza – folytatta a bajnoki címvédő. – Tényleg nem tudom, hogy az adrenalin hatására hogy fogok reagálni, ezt ki kell próbálni. Az első háromban szeretnék végezni, de ismerve az elmúlt időszak eseményeit, biztosat nem lehet kijelenteni. Ebben a magyar mezőnyben ugyanis nagyon topon kell lenni ahhoz, hogy elérd a dobogó valamelyik fokát. Azt azért nem bánnám, ha lenne még egy hetem, hiszen a törés utáni csontosodás hat hetet vesz igénybe, most pedig még három sem telt el. Külön köszönettel tartozom Jeney doktor úrnak, az egész stábjának és azoknak a gyógytornászoknak, akiknek sokszor már az idegeire mentem. A családomnak, a barátoknak, akiktől biztató szavakat kaptam, nélkülük nem valósulhatott volna meg, hogy rajthoz álljak a hazai versenyen. Számomra ez a helyzet dupla motivációt teremt, egy ilyen sérülés után itthon bizonyítani, rendkívül komoly kihívás. Ráadásul ilyen erős mezőnyben, hiszen legalább hét-nyolc páros esélyes lehet a dobogó megszerzésére.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!