Sport

2015.03.05. 13:20

MVSC: Mankót kapott az elődtől az új edző

Miskolc - Kerekes Attila nagy reményekkel látott munkához a zöld-fehérek női röplabdázóinál.

Miskolc - Kerekes Attila nagy reményekkel látott munkához a zöld-fehérek női röplabdázóinál.Ismeretes, hogy távozott Toma Sándor, az Albrecht-MVSC-MISI NB I-es női röplabdacsapatának vezetőedzője, akinek utóda Kerekes Attila, a Herman Ottó Gimnázium testnevelőtanára lett.

Sikeres egyeztetések

– Nekem ez a sportág a szerelmem, így bemutatkoznom aligha kell a sportszerető közvéleménynek – kezdte az újdonsült tréner. – 2004 és 2008 között már edzettem a lányokat, aztán másfél évig Toma Sándor mellett a másod­edzői tisztséget is betöltöttem, majd eltávolodtam az élvonaltól, egészen február 19-ig. Ekkor hívott fel Deák László, az MVSC ügyvezetője és közölte, hogy szeretne velem beszélni. Kimentem a sportiskolába, ahol Illyés Miklós klubelnök társaságában arra kért, hogy vállaljam el a felnőtt csapat irányítását és a sportiskolás szakágvezetést is. Megköszöntem a lehetőséget és abban maradtunk, hogy másnap adok végleges választ. A gondolkodási idő alatt áttekintettem az időbeosztásomat: „önmagammal” egyeztettem az iskolai programomat, az óráimat, majd hazamentem és a családom tagjaival konzultáltam. A feleségemmel arra jutottam, hogy a 20 és 24 éves gyerekeink, akik Budapesten tanulnak, nem fognak többet nélkülözni, mint eddig, így végül a párommal közösen mondtuk ki, hogy ennek a kihívásnak is meg tudok felelni. Ezután már „csak” a Herman Gimnázium igazgatójához kellett bekopognom és bejelentettem, hogy mire kértek fel. Miután megkaptam az intézmény főnökének áldását, magam is meghozhattam végleges határozatomat és így lettem ismét NB I-es szakvezető.

Mellékállásban

Kerekes Attila ezután arról beszélt, hogy tisztségét másodállásban látja el, mert – szavait idézve – nincs az a pénz, amelyért oktató-nevelő munkáját feladná.

– A csapat zömét már régóta ismerem – folytatta a tanár-vezetőedző. – Hajdan többeknek edzője voltam, s csupán egy-két, számomra új arcot láttam a teremben, amikor az első foglalkozásomat vezettem. A lányok el- és befogadtak, az idő előrehaladtával pedig kölcsönösen még jobban megismerjük egymást. Elmondtam nekik, hogy kitől és mit várok, továbbá arra építek majd, amit tőlük kapok. Egyébként kitértem a múltra is: hangsúlyoztam, hogy nem vagyok kíváncsi Toma Sándor lemondásának részleteire, a szakítás okaira és körülményeire, mert ezek nem tartoznak rám. Sanyi mellesleg nagyon korrekt volt velem: amikor arra kértem, hogy adjon nekem felvételeket a soron következő ellenfeleinkről, ezt szó nélkül megtette és ezért hálás vagyok neki. Miután megtekintettem néhány „szalagra” vett mérkőzést, kialakítottam rövid távú terveimet. Az a célom, hogy megfelelően felkészüljünk a rájátszásra, melynek során harcoljuk ki az osztályozó nélküli bennmaradást. Ez a 10. helyet jelenti, pontosabban fogalmazva jelentené.

A szakvezető – akinek időközben kiállították a licencét, így már teljes értékű munkát végezhet és leülhet a kispadra is – többször egyeztetett klubvezetőivel, akiktől az „üzemben” lévő bajnoki program részletei iránt érdeklődött, továbbá azt kérte elöljáróitól, hogy biztosítsanak számukra felkészülési mérkőzéseket, az alapozáskor pedig tornákat, hiszen teher alatt nő a pálma.

– Minden adminisztratív „apróságot” tisztáztunk, így fejest ugorhattunk a munka közepébe – mosolygott Kerekes Attila. – Csupán egy égető feladatom maradt: minél előbb találkozni akarok névadó főszponzorunkkal, Albrecht Józseffel, akivel a Vasas elleni meccsen már összefutottam, de akkor nem volt időnk a hosszabb „elmélkedésre”, viszont ami késik, az nem múlik.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!