Sport

2015.03.07. 09:42

Kecskemét vs. DVTK - Véget ér-e a soha nem?

A Diósgyőr annak a Kecskemétnek lesz a vendége, akik ellen idegenben még nem nyertek az NB I-ben.

A Diósgyőr annak a Kecskemétnek lesz a vendége, akik ellen idegenben még nem nyertek az NB I-ben.

A labdarúgó NB I 19. fordulójában szombaton 16.00-tól Kecskeméti TE – Diósgyőri VTK bajnokit rendeznek a Hírös városban. (A mérkőzésről ezúttal is élőben tudósítunk: dvtk.boon.hu)

– Egy szokásosan nehéz meccsre számítok, mert a Kecskeméti TE masszív csapat, a többi együttestől eltérő taktikával játszanak, de hozzák az eredményeket. 5 védővel, 3 vagy 4 középpályással állnak fel, gyakran 1 csatárral, bunkerfocit játszanak, ehhez kell megtalálni a kulcsot, több gólt rúgni, mint kapni – mondta Sivic Tomislav, a DVTK gárdájának vezetőedzője, aki arra a kérdésre, hogy mi lehet ez ellen a nyerő taktika, így felelt: – Kapu elé belőtt labdákkal, beadásokkal, távoli lövésekkel lehet megbontani őket, ehhez kell olyan embereket, olyan rendszert találni, ami az ilyen játék ellen hatásos. Az elképzelésünk megvan erre.

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy nem tartanak-e attól, hogy mivel mindenki tisztában van a KTE játékstílusával, a váratlanság jegyében éppen most fognak ezen változtatni. Sivic Tomislav erre azt válaszolta, hogy bárcsak így lenne, mert akkor egy jó meccs kerekedne ki, majd hozzátette, hogy szerinte legfeljebb az lesz a változás, hogy eggyel több középpályással állnak fel, és egy csatáruk lesz.

A diósgyőri szakvezető beszélt arról is, hogy ezúttal bővebb a választási lehetősége, Okuka sárga lapok miatti eltiltása letelt, és már Szalai is bevethető, vagyis a DVTK védelme erősödhet az előző bajnokihoz, a szombathelyi fellépéshez képest.

– A Haladás elleni meccs nem volt nagy élmény, és a mérkőzés előtt, amikor kérdezték, hogy mivel lennék elégedett, nem mondtam, de úgy gondoltam, hogy a döntetlennel, ám látva, hogy sokkal közelebb álltunk a győzelemhez... – idézte fel a pár nappal ezelőtti történteket Sivic Tomislav. – Amikor kezdődik a szezon, egy kellemtelen ellenféllel szemben játszol, és a kezedben van három pont, de nem fogod meg, az bosszantó, nagyon bosszantó. Rossz pályán játszottunk, de ha a libalegelőn tudtunk négy ziccert kialakítani, akkor nyerni kellett volna. Az ellenfélnek két kapura lövése volt, ebből egy bement, meg volt még egy Radó fejes, nekünk meg a nagy lehetőségeink...


[poll id="870"]


Új meccs

De most egy új meccs következik, amelyen csak az új belső védő, Kovács G. nem játszhat, sérülése miatt.

Kovács májusig biztosan nem léphet pályára, Egerszegi és Jenner már edzett ezen a héten, de még nem száz százalékosak – mondta Sivic Tomislav, aki arra a kérdésre, hogy utóbbi játékos – akivel az országos sajtóban kibeszélő show-n vett részt, – bekerülhet-e a keretbe, így felelt: – Mintha semmi nem lett volna, úgy edzett, jót tett neki a varászló, akinél járt, megcsinálta őt. Meglátjuk, hogy a többiek, akik kicsit többet edzettek, hogy néznek ki, és ha Egerszegi nem tudja vállalni a játékot, akkor biztosan benne lesz a 18-as keretben.

A diósgyőri szakvezető arról is beszélt, hogy milyen érzésekkel megy csatába a volt csapat ellen.

– Nem először megyek oda, az első szerelem mindig az első marad, és a legnagyobb – hangzott a válasz. – Kecskeméten elértem valamit, amit másnak addig nem sikerült, nagyon szeretem őket, 100 év után az első trófeát velem nyerte a csapat, 92 év után velem jutott fel az NB I-be. Közös a szerelem, de nekünk most a három pont kell, annál is inkább, mert nem nyertem ott, egyik csapatommal sem.

És ezzel nem csak Sivic Tomislav, hanem a DVTK is így van, ugyanis élvonalbeli bajnokin a piros-fehérek még soha nem győztek Kecskeméten.

ÉM-BCS


A szülinapos szerint

Az eltiltása után visszatérő Drazen Okuka csütörtökön ünnepelhette a 29. születésnapját. A védő így nyilatkozott a Kecskemét elleni bajnokit megelőzően: ,,Jó csapat a Kecskemét, van egy pár olyan játékosuk, akikből készültünk, például Savic, és még egy páran, de a három pontért utazunk, a célunk a győzelem megszerzése.”


Antal is visszatér

Antal Botond Kaposvár érintésével Kecskemétről érkezett Diósgyőrbe. A Hírös város együttesének kapuját 2011. április 29-e és 2013. november 22-e között 33 élvonalbeli meccsen védte, így szakvezetője mellett ő is visszatérőnek számít.– Masszív csapat a Kecskemét, minden évben nehéz ott nyerni, várhatóan öt védővel fognak játszani, és ezt nehéz lesz megbontani. De gyakoroltuk ezt, bízom benne, hogy fog menni, és megszerezzük a három pontot – mondta Antal Botond, majd visszatérésével kapcsolatban a következőket fogalmazta meg: – A kecskeméti sikerek egy részének én is részese tudtam lenni, jól esik visszatekinteni pályafutásom ezen szakaszára. Régen jártam már ott, bízom benne, hogy jó teljesítménnyel rukkolok majd elő.


Kecskemét – Diósgyőr az NB I-ben, Kecskeméten

  • 2008/09, 2009.05.30.: Kecskeméti TE – DVTK 2-0
  • 2009/10, 2010.03.27.: Kecskeméti TE – DVTK 1-1
  • 2011/12, 2012.03.04.: Kecskeméti TE – DVTK 1-0
  • 2012/13, 2012.11.02.: Kecskeméti TE – DVTK 1-1
  • 2013/14, 2014.03.08.: Kecskeméti TE – DVTK 1-1


  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!