Sport

2015.02.01. 14:30

Vissza három, padlógáz

Váltás a navigátor székben. Ferencz Ramón ül vissza Kazár Miklós mellé a 2015-ös rali bajnokságra.

Váltás a navigátor székben. Ferencz Ramón ül vissza Kazár Miklós mellé a 2015-ös rali bajnokságra.

Autós nyelven fogalmazva: visszaváltott Kazár Miklós. Persze nem kell semmilyen lassításra, esetleg fékezésre gondolni, elképzelésük szerint a lendület és a magasra törő eredmények a jövőben is a Maximmun Racing Team jellemzői lesznek. Csupán annyi történt, hogy két sikeres esztendő után változás lesz a navigátori székben. A három évvel ezelőtti állapotok térnek vissza, Szőke Tamást ugyanis Ferencz Ramón váltja a jobb első ülésben.

- Az élet így hozta, két abszolút bajnoki cím után elváltak az útjaink Szőke Tamással – erősítette meg Kazár Miklós. – Valóban fantasztikus sikereket értünk el, hiszen előbb a Citroen Xsara WRC-vel, tavaly pedig az R5-ös Ford Fiestaval értünk föl a csúcsra. Ennek ellenére úgy érezte, hogy tovább kell lépnie, amit tiszteletben tartunk. Köszönöm neki ezeket a feledhetetlen versenyeket, eredményeket, úgy érzem: békében zártuk le a mögöttünk hagyott fejezetet.

Nem volt kérdés

A kialakult helyzetben a megoldás kézenfekvő volt: még 2012-ben az első bajnoki címhez Ferencz Ramón segítette a miskolci ralist, így adta magát, hogy három esztendő szünet után, újfent együtt versenyezzenek. Ráadásul a tavalyi bajnoki címről döntő Valdviertel Rallyn is ő diktálta az itinert, mert akkor Szőke Tamás munkahelyi elfoglaltsága miatt nem tudott a csapattal tartani.

- Hiába volt két év kihagyás, az autóban továbbra is értünk egymás nyelvén – árulta el Kazár Miklós. – A Valdviertel Rally a döntésünkben csak megerősített, így most már kész tényként kezelhető, hogy 2015-ben ismét Ferencz Ramón lesz a társam.

A régi-új navigátor kifejezetten motiváltan várja az új szezont, mert mint mondta: egy higgadt, mindig a feladatra koncentráló élsportoló mellé ülhet vissza. Egyelőre az még nem ismert, hogy a Maximmun Racing Team bajnok pilótája milyen autóval vág neki az új szezonnak. A végleges döntésre még van egy kis idejük, hiszen a kiadott versenynaptár szerint március utolsó hétvégéjén, Egerben indítják az esztendőt a hazai ralisok.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!