Sport

2015.01.26. 08:23

Vegyész RC: Győrben belefért a lazább védekezés is

Győrben nyert szombaton az NB I-es kazincbarcikai férfi röplabdacsapat.

Győrben nyert szombaton az NB I-es kazincbarcikai férfi röplabdacsapat.

Egyértelműek voltak az esélyek a kezdés előtt, mint az ismert, a két együttes, a SZESE-Győr és a Vegyész RC-Kazincbarcika fordított pályaválasztás közepette, tavaly ősszel Miskolcon, a Csokonai úti csarnokban játszott (a VRCK-nak ugyanis akkor még nem volt kész a terme), de ez nem befolyásolta a végeredményt, a magabiztos 3:0-ás észak-borsodi győzelmet. A házigazdák mostani névsorában ott szerepelt Cziczó Gábor; a 206 centiméter magas center korábban éppen a Vegyészben püfölte a játékszert, ám most a Kisalföldön dolgozik. A Kazincbarcikánál – különböző okok miatt – nem állt Dudás András edző rendelkezésére Szántai, Bokor, Gulyás és Tóth M. sem. A nyitó menetben váltott vezetéssel haladtak a csapatok egészen tizenhatig, aztán két-három egységgel elszakadt riválisától a VRCK. Blázsovics átlóban hibátlant nyújtott, viszont azért ott volt a fejekben, hogy gyengébb koncentrációval is biztosan meglesz ez az ütközet.

Nem maradt izgalom

A második szett is nagyjából olyan forgatókönyv szerint zajlott, mint az első, kapaszkodott a Győr, a barcikai együttesnél Szabó M.-nek voltak jó sorozatai, de azért becsúsztak szervarontások is. 16–21-nél viszont nyugodtan dőlhetett (volna) hátra a látogatók szakvezetője, viszont a könnyelműség nem szült jót, a SZESE három pontot hozott. Erre természetesen időkérés volt a válasz, aztán 22–23-nál újra ezt kellett tennie a Vegyész mesterének. Miután megtörtént a fejmosás, már nem maradt izgalom, kettő-nullás előnyre tett szert a VRCK. A harmadik játszmának egy összeszedettebb, jobban figyelő vendégcsapat futott neki (3–6, 7–10). Utána picit szorosabbá vált a szett, de újítani ismét a Barcika tudott (17–23), s ekkor már bizonyos volt, hogy ez a meccs is ugyanolyan végeredménnyel zárul, mint a három hónappal korábbi.

ÉM-MI

Jegyzőkönyv

SZESE Győr – Vegyész RC-Kazincbarcika

0:3 (-19, -22, -18)

Győr, 70 néző. V.: Adler, Horváth.

SZESE Győr: Szamosi, Szántósi, Bertók, Máté, Takács, Cziczó. Csere: Albert (liberó), Jónás, Horváth. Edző: Sólymos Péter.

Vegyész RC-Kazincbarcika: Toronyai, Csizmadia, Antal, Szabó M., Blázsovics, Kovács Z. Csere: Dudás (liberó), Csányi, Balázs D. Edző: Dudás András.

Sólymos Péter: – Igyekeztünk, de még nem értünk el arra a szinte, mint amelyiken a Vegyész van.

Dudás András: – Támadásban már voltak meseszép dolgaink, védekezésben azonban volt, hogy nem koncentráltunk eléggé.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!