Sport

2015.01.09. 09:45

DVTK: Indul a visszaszámlálás

Miskolc - Jövő héten csütörtökön elindul a téli munka Diósgyőrben.

Miskolc - Jövő héten csütörtökön elindul a téli munka Diósgyőrben.Közeleg a téli pauza vége, a jövő héten csütörtökön elkezdi a felkészülést a 2014/2015-ös szezon második felére a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapata – amely a harmadik helyet foglalja el a táblázaton. Bár a szünet több mint öt és fél hétre nyúlt, ez nem jelenti azt, hogy a játékosoknak semmit sem kellett tenniük ezen idő alatt. A szakmai stáb tíz napra teljes pihenést írt elő, ám aztán kezdetét vette az egyéni munka, mindenki megkapta ugyanis a saját programját. Amint azt Sivic Tomislav vezetőedző korábban nyilatkozta, emiatt elmarad majd a „bevezetés”, a háromnapos tesztet követően egyből belevetik magukat a meccsekbe, az első (már megszokott) rivális január 21-én a szlovákiai MSK Rimavska Sobota lesz.

Tárgyalás, egyeztetés

Túl sok változás vélhetően nem lesz a piros-fehéreknél, azt már decemberben megírtuk, hogy Debrecenivel, Borival, Csirszkivel és Szabó B-vel nem számol a továbbiakban Sivic Tomislav, ám az ősszel kevés lehetőséget kapó Barczi helyzete sem „atombiztos” (a szerződése nyárig szól az Andrássy útra), ezért nem lenne meglepő, ha ő is más klubnál folytatná pályafutását. A DVTK lépéseit nagyban befolyásolja Kádár és Elek maradása vagy távozása: amennyiben mindketten maradnak a tavaszra is Diósgyőrben, akkor csak egy gólerős középpályást, valamint egy védőt szerez(ne) meg a DVTK. Az együttes két legértékesebb játékosa közül Kádárt a Lech Poznan nézte ki magának, Eleket a Ferencváros, „komoly” ajánlatot is kapott a fővárosból (ám a transzferből minden bizonnyal semmi sem lesz) a középpályás, aki tárgyalásban, egyeztetésben van a miskolci klubvezetéssel is, minek után 2015. június 30-án lejár a kontraktusa. A téli átigazolási szezon egyébként nemzetközi szinten január 1-től február 1-ig, míg Magyarországon január 26-tól február 23-án éjfélig tart. Az NB I küzdelemsorozata a 18. fordulóval február 28-án folytatódik.

A Diósgyőr különben erősített, a stábban ugyanis a meglévő két masszőr, Kiss Zsuzsanna és Harsányi Sándor mellé igazolt egy harmadikat, Hajba Ferencet, aki 2006 és 2010 között már állt a DVTK alkalmazásában.

Amikor meghatározzák

A DVTK első 2015-ös tétmérkőzése mindjárt egy párharc lesz, mégpedig a Ligakupa nyolcaddöntője. Amint az ismert, a Bp. Honvéd - DVTK csata két összecsapása a rossz időjárási körülmények miatt maradt el december 3-án és 9-én. A klubok saját kommunikációs csatornáikon február 18-at (szerda) és február 21-et (szombat) jelölték meg új időpontként, ám a szövetség adatbankjában az első, miskolci felvonás február 14-re (szombat) van kiírva, ekkor azonban még edzőtáborban lesznek a diósgyőriek.

A szövetség kommunikációs osztályán az időpontot firtató kérdésünkre azt a választ kaptuk, hogy a klubok megegyeztek egymással, és a saját adatbankjukban is rövidesen módosítanak akkor, amikor meghatározásra kerülnek a pontos kezdési időpontok, amit befolyásol(hat) a televíziós közvetítés is.

ÉM-MI


A Diósgyőr felkészülési mérkőzései

  • Január 21., (szerda, 13.00): DVTK – MSK Rimavská Sobota (szlovák)
  • Január 22., (csütörtök, 13.00): DVTK – Mezőkövesd-Zsóry (NB II)
  • Január 26., (hétfő, 13.00): DVTK – 1. FC Tatran Presov (szlovák)
  • Február 4-15. (Edzőtábor: Törökország, Antalya)

  • Február 8. (vasárnap, ???): DVTK – Kickers Offenbach (német)
  • Február 11. (szerda, ???): DVTK – Csernomorec Odessza (ukrán)
  • Február 14. (szombat, ???): DVTK – Otelul Galati (román)

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!