Sport

2015.01.22. 10:37

DVTK: Egyeztetés Krsticcsel, tárgyalás a paksiakkal

Miskolc - Lejátszotta idei első edzőmeccsét a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapata.

Miskolc - Lejátszotta idei első edzőmeccsét a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapata.A DVTK szerda délután, Diósgyőrben a műfüves pályán a szlovák másodosztályban szereplő MSK Rimavska Sobota ellen meccselt. A fekete-fehér szerelésben játszó piros-fehérek szakvezetője, Sivic Tomislav kettéosztotta a mezőnyjátékosokat, egyik felük, akik kezdőként jutottak szóhoz, 60 perc játéklehetőséget kapott, a keret másik fele pedig a második játékrész végén 30 percet. A tervek szerint ma, a következő edzőmeccsen mindez fordítva lesz, aki most csere volt, az kezdő lesz, és 60 perc jut neki, aki ma játszott egy órát, az újabb felkészülésin csak fél­órát kap. Ez alól csak a kapusok kivételek, nekik teljes mérkőzésidő jut, a szlovákok ellen Antal állt a gólvonalra, most pedig Radosnak kell következnie.

Szabó B., Krstic

A DVTK felnőtt keretéhez tartozó játékosok közül egyedül a fiatal Szabó Balázs nem játszott szerdán. Mint korábban beszámoltunk róla, az NB II-es Soproni VSE-nél járt próbajátékon, és bár onnan visszatért Miskolcra, a jelek szerint csak rövid időre. Ugyanis a sorsáról érdeklődve, vele kapcsolatban azt tudtuk meg Árki Gábortól, a DVTK sport­igazgatójától, hogy nagy valószínűséggel fél évre kölcsönadják a középpályást a soproniaknak.

Még egy játékossal kapcsolatban lehetett hiányérzetük az edzőmeccsre kilátogató szurkolóknak, a 27 éves szerb középpályást, Milos Krsticet, aki a DVTK-val edzett az elmúlt napokban, hiába keresték a pályán. Az érkezésekor próbajátékosként emlegetett labdarúgóról Sivic Tomislav annyit mondott, hogy ő tudja, mire képes Krstic, és szívesen látná a csapatában, nemcsak edzőmeccsen, hanem szerződtetett játékosként, tétmérkőzéseken a tavasz során, de a játékosnak a menedzsere most azt javasolta a szerb középpályásnak, hogy egyezség híján ne vállalja a játékot, ne kockáztasson egy esetleges sérülést.

– Tárgyalásban vagyunk a labdarúgóval – válaszolta érdeklődésünkre Árki Gábor, aki arra a kérdésünkre, hogy közel vannak-e az álláspontok, ezt felelte: – Az anyagiak terén ismerjük egymás számait, hogy mennyiért írna alá, illetve hogy mi mennyit gondoltunk neki adni, innen kell folytatnunk az egyeztetést.

De nemcsak vele egyeztet Árki Gábor, hanem például a paksi klub képviselőjével is, mégpedig Kovács Gábor esetleges kivásárlása ügyében. Ugyanis a DVTK szeretné soraiban tudni a 190 centiméter magas, 27 éves labdarúgót.

– Nem titok, hogy nagyon szeretnénk megszerezni Kovács Gábort, akit jó játékosnak tartunk – mondta Árki Gábor. – De mivel érvényes szerződése van a Pakssal, így előbb velük kellene dűlőre jutnunk. Ezen a szálon is folynak a tárgyalások.

Újabb felkészülési

Csütörtökön ismét egy másodosztályú csapat ellen lép pályára hazai környezetben a DVTK: ezúttal a magyar bajnokságból, a megye második legmagasabb szinten jegyzett együttese, a Mezőkövesd Zsóry FC ellen meccselnek, szintén műfüvön, 14.00-tól.

ÉM-BCS


A pályán

Diósgyőri VTK – MSK Rimavska Sobota 2-1 (2-1)

Diósgyőr, 100 néző. V.: Kátai (Márkus, Demeter).

Diósgyőri VTK: Antal – Okuka, Szalai V., Alves, Husic – Kvekveskiri, Egerszegi – Marjanovic, Bognár, Gosztonyi – Griffiths.

Diósgyőri VTK a 61. perctől: Antal – Bori, Eperjesi, Kádár, Németh M. – Ho-Young, Jenner, Barczi – Takács, Grumic, Bacsa. Vezetőedző: Sivic Tomislav.

MSK Rimvaska Sobota: Benik (Konik, 56.) – Bial (Micuda, 46.), Petrán, Slovák, Lehman – Vargic (Lupták, 46.) – Céry (Illés, 80.), Almasky (Maric, 46.), Clovecko (Hrosovsky, 46.), Kolorédy (Halaj, 80.) – Trabalik (Gazda, 80.). Vezetőedző: Geri Gergely.

Gólszerző: Trabalik (0-1) az 5., Bognár (1-1) a 10., Griffiths (2-1) a 29. percben.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!