Sport

2014.12.06. 21:00

Kétszer már megúszta az Újpest

Miskolc - A DVTK a lilákkal szemben elvesztett kupadöntő, és az idegenbeli bajnoki döntetlenje után nyerni akar.

Miskolc - A DVTK a lilákkal szemben elvesztett kupadöntő, és az idegenbeli bajnoki döntetlenje után nyerni akar.

A labdarúgó NB I idei utolsó, a 17. fordulójában, vasárnap 16.30-tól az Újpest FC gárdáját fogadja a Diósgyőri VTK együttese. A piros-fehérek a múlt héten peches vereséget szenvedtek Felcsúton, a Puskás Akadémia vendégeként a bajnokságban, szerdán pedig meccs nélkül maradtak, mert a Ligakupa nyolcaddöntő első találkozóját, a Budapest Honvéd elleni összecsapást, a hét eleji kedvezőtlen időjárással összefüggésben, a Diósgyőri stadion centerpályájának megkímélése miatt tavaszra halasztották. És, hogy ez mit jelent a DVTK számára, arról Sivic Tomislav, a piros-fehérek szakvezetője a következőket mondta:

– Stabilizáltuk a csapatot az elmúlt 3-4 fordulóban, és az, hogy nem volt meccs, összességében jó, mert ha játszottunk volna Ligakupát, ezt a pálya nem lenne alkalmas most a játékra. Tisztában vagyok a kezdőcsapattal, ez a Ligakupa mérkőzés ugyan néhány játékosnak, aki meccshiánnyal küszködik jó lett volna, de másra ezt most nem tudtuk volna felhasználni.



[poll id="846"]


Az újabb feladatról a fővárosi lila-fehérek elleni bajnokiról szólva a következőket nyilatkozta a DVTK szakvezetője, aki az Újpest elleni meccsen jubilál, 150. alkalommal ül NB I-es találkozón vezetőedzőként a kispadon:

– Vasárnap igazi fociünnep lesz Miskolcon, olyan rivális érkezik, amelyik mindig magával hozza a feszültséget. Sok ember kíváncsi erre az összecsapásra, a táblázat alapján is igazi rangadónak számít ez a mérkőzés. Már nagyon várjuk ezt, készülünk lezárni az évet, ami minden szempontból tökéletes volt, és most a pontot szeretnénk feltenni az i betűre. Kétszer megúszta az Újpest, a kupadöntőn, történt pár dolog, Futács nem volt ott, én nem ülhettem le a kispadra, Kádár furcsa piros lapja miatt létszámhátrányban kellett befejeznünk a finálét. Az őszi bajnokin pedig 9 játékossal is lefutballoztuk őket a Megyeri úton, de nem tudtunk nyerni. Most viszont eljött az idő, hogy választ adjunk, hogy megmutassuk: jobb csapat vagyunk.

Nem véletlen

A meccs előtti sajtótájékoztatón a DVTK két válogatott labdarúgója, Elek Ákos és Kádár Tamás is jelen volt, és arra kérdésre, hogy mindez véletlen-e, Sivic Tomislav így válaszolt:

– Nem az, ez a két ember legtöbbet tett azért, hogy jó évet zárjunk, és nem csak nálunk teljesítettek jól, hanem a válogatottban is.

Aligha lehet kérdés, hogy a két játékos helyet kap az Újpest elleni kezdőcsapatban, hiszen a sajtótájékoztatók résztvevői eddig nem igazán maradtak ki. A több hete sérült Németh M. az, akiről már most biztos kijelenthető, hogy nem lesz csapatban.


A DVTK várható kezdőcsapata:

Antal – Okuka, Szalai, Kádár, Husic – Gosztonyi, Elek, Bognár, Bacsa – Griffitsh, Grumic.


Meccsváró

Elek Ákos: ,,Ez egy nagyszerű év utolsó meccse lesz, büszkék lehetünk az eddigiekre. Másfél éve, semmitmondó kis csapatból eljutottunk oda, hogy mindenhol komoly ellenfélként tekintenek ránk. Bízom benne, hogy a mély talajhoz jobban fogunk alkalmazkodni, és hogy győzelemmel búcsúzunk a közönségtől.”


Kádár Tamás: ,,Nagyon nehéz meccs lesz ez a számunkra, és persze az Újpestnek is az. Fontos a 3 pont megszerzése mindkét együttes számára, nekünk ahhoz, hogy a dobogón maradjunk. Jó esélyünk van arra, hogy az évet jól zárjuk, de a pályán kell tenni érte, és a szurkolók biztatása is szükséges ehhez. A talaj remélem alkalmas lesz arra, hogy jó mérkőzést tudunk rajta játszani, hogy a három pontot itthon tudjuk tartani.”


Sivic Tomislav eddigi NB I-es meccsei

Évad: csapat meccs győzelem döntetlen vereség


  • 2008/2009: Kecskeméti TE 30 14 6 10
  • 2009/2010: Kecskeméti TE 11 3 2 6
  • 2010/2011: Kecskeméti TE 21 9 3 9
  • 2011/2012: Kecskeméti TE 16 7 4 5
  • 2012/2013: Paksi FC 25 8 8 9
  • 2013/2014: Diósgyőri VTK 30 12 11 7
  • 2014/2015: Diósgyőri VTK 16 8 5 3
  • Összesen: 149 61 39 49


    A vasárnapi DVTK - Újpest bajnokit megelőző sajtótájékoztatón megjelenteknek ugyanazt a kérdést tette fel az Észak-Magyarország: hány százalék esélyt ad arra, hogy a következő fél évben is a Diósgyőrt erősíti majd? tovább »

    Miskolc - Miskolcon 2014. december 7-én, vasárnap 16 óra 30 perckor rendezik a DVTK – Újpest FC OTP Bank Liga NB I-es labdarúgó-mérkőzést. A rendőrség a rendezvény helyszínét és az oda vezető közlekedési útvonalakat is biztosítja. tovább »

    Budapest, 2014. december 5., péntek (MTI) - A labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójának eredményei és programja. tovább »

    Miskolc - Az amigeleken.hu és a diósgyőri szervezett szurkolócsoportok 2015. január második felében megrendezik a I. Rakaczki Bence Emléktornát, amelyen vendégül látjuk lengyel barátaikat (GKS Belchatów&Wisla Sandomierz), hogy ezzel is emeljék a torna rangját. tovább »

    Miskolc - December 7-én, vasárnap labdarúgó-mérkőzést rendeznek a DVTK Stadionban 16:30 kezdettel, emiatt az alábbi meghirdetett időpontokban az adventi villamos helyett egy másik Tátra villamos fog közlekedni. tovább »

    Miskolc - A diósgyőri szervezett szurkolói csoportok karácsonyi gyűjtést szerveznek a Miskolci Gyermekkórház gyerekeinek. A befolyt összegből ajándékcsomagokat és játékokat osztanak szét a gyerekek között. tovább »


    A tabella:

    A Dunaújvárostól 1 büntetőpontot levontak.


    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!