Sport

2014.11.28. 09:26

TF-napok az MVSC-nél: pénteken ott, vasárnap pedig itt

Pénteken 18 órától Budapesten lép pályára az Albrecht-MVSC-MVSI NB I-es női röplabdacsapata.

Pénteken 18 órától Budapesten lép pályára az Albrecht-MVSC-MVSI NB I-es női röplabdacsapata.A borsodi zöld-fehérek még az 1. fordulóból elhalasztott mérkőzésüket pótolják be a fővárosban. Mindennek az az előzménye, hogy az eredeti elképzelések szerint október 4-5-én indult volna a 2014/2015-ös pontvadászat, s ennek tudatában a miskolciak belekezdtek egy hazai nemzetközi felkészülési torna szervezésébe, az egy héttel korábbi hétvégére, de aztán a szövetség mégiscsak szeptember utolsó hétvégéjére írta ki a nyitó kört. Mindez azonban nem okozott problémát az MVSC és az Aluprof-TF számára, ugyanis megállapodtak abban, hogy ezt a csatát ma játsszák le.

– A TF néhány hete két külföldi röplabdázóval, egy bolgár feladóval valamint egy szerb ütővel erősített, és azóta több győzelmet is arattak, vagyis kiegyensúlyozottan, elég határozottan játszanak – mondta Toma Sándor, a miskolciak edzője. – A tavalyi szezonban is erősebbek voltak, mint mi, a nyáron páran elköszöntek tőlük, de akik maradtak, a szóban forgó légiósokkal, jó csapat benyomását keltik.

Feladat szombaton is

A szakvezető természetesen azt szeretné, ha lányai ennek ellenére mindent megpróbálnának idegenben, de mivel két együttes vasárnap egymás ellen kezdi meg az alapszakasz második felvonását, Miskolcon, a Csokonai úti csarnokban 17 órától, így egy picit előre is tekintenek.

– Számunkra kicsivel fontosabb a vasárnapi meccs, az esélyünk ugyanis hazai környezetben, hazai közönség előtt nagyobb, mint Budapesten – jegyezte meg Toma Sándor. – Addigra ráadásul túl leszünk már egy egymás elleni találkozón, látni fogjuk, hogy mik az erősségeik, illetve hol vannak olyan helyek, ahol esetleg meg lehet őket lepni. A két összecsapás között is lesz feladatunk, hiszen szombaton Érdre utazunk, az Országos Ifjúsági Kupa második tornájára, amelyen a tizenhatos keretünkből tízen pályára lépnek majd, csupán Kovács E., Csarkó, Sitkey, Szajkó, Szabó B. és Nagy Zs. nem. Vasárnap délelőtt még tartunk egy átmozgató tréninget, ezen nyilván azok lesznek többségben, akik az előtte való napon pihentek. É

M-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!