Sport

2014.11.07. 19:25

Ózdi KC: igazi erőpróba előtt

Az Ózdi KC a Nyíregyházával találkozik a férfi kézilabda NB I/B 8. fordulójában.

Az Ózdi KC a Nyíregyházával találkozik a férfi kézilabda NB I/B 8. fordulójában.

Túl az őszi idény felén, újabb rangadóra készül az Ózdi KC férfi kézilabda csapata. A piros-kékek a keleti csoport 8. fordulójában szombaton 17 órai kezdettel a táblázat negyedik helyén álló Nyír-Flop-Holding Nyíregyházát látják vendégül a Városi Sportcsarnokban. Az Ózdi KC-nál ugyan a hétközi felkészülést egy-két dolog befolyásolta, ám az Eger elleni vereség után, most ismét győzelmi reményekkel léphet pályára a csapat.

- Ez a mérkőzés egy igazi erőpróba lesz a csapat számára. Az őszi idényben arra a pontra jutottunk, amikor stabilizálni lehet a táblázaton a helyünket - fogalmazott Szakál György, az Ózdi KC vezetőedzője. - Győzelem esetén továbbra is tagjai leszünk a keleti csoport élmezőnyének, ami az ózdi kézilabda életben tartásához elengedhetetlenül szükséges. Ez a párharc mindig háromesélyes volt: a Nyíregyháza az Egerhez hasonlóan két NB I-es sorral rendelkezik, egyénileg nagyon jók, csapatszinten azonban még nem forrtak össze, ezt az eredményeik is mutatják. Sajnos a heti felkészülésünket akadályozta két játékos sérülése, ami nyilván kihathat a szombati bajnokira, a szerkezetünket merőben megváltoztathatja. Ettől függetlenül győzelmi szándékkal megyünk föl a pályára, hazai közönség előtt nem is lehet más a célunk. A ősz egyik kulcsfontosságú találkozója vár ránk, bízom benne, hogy a lelátón legalább annyian lesznek majd a szurkolók, mint két hete az Eger ellen.

Szoros, jó meccs várható

A fordulót megelőzően az Ózdi KC és a Nyír-Flop-Holding Nyíregyháza együttese egyaránt nyolc-nyolc ponttal rendelkezik a bajnokságban. A szabolcsiak csupán jobb gólkülönbségük miatt előzik meg az ózdiakat, tehát a két csapat egymás elleni ütközete vélhetően szoros és izgalmas csatát hoz majd. A Nyíregyháza két vereséggel rajtolt az őszi idényben, ezután viszont elkezdték a felzárkózást, az utolsó három meccsükön már begyűjtötték a két bajnoki pontot.

- Az Ózdi KC nyári igazolásai remekül sikerültek. Nyugatról leigazolták a gólkirályt, remek beállósuk van, Egerből visszacsábították Nyeste Balázst és Fekete László rutinja is sokat jelent a számukra - mondta el érdeklődésünkre Varga Zsolt, a Nyír-Flop-Holding Nyíregyháza vezetőedzője. - Erős ellenféllel találkozunk, ezért nagyon nehéz mérkőzésre számítok. Az ózdiak ugyanakkor a hazai közönség is segíti, amely egy-két plusz gólt mindig jelent a számukra. Ettől függetlenül természetesen minden meccset meg szeretnénk nyerni, így ezt is. Egy-két játékos állapota még kérdéses, ám bízom benne, hogy szombaton vállalni tudják majd a játékot. A mi keretünkbe nyáron nyolc új kézilabdázó érkezett, de ahhoz idő kell, amíg minden úgy működik a játékrendszerben, ahogyan azt szeretnénk. Úgy érzem, a védekezésünk lassan összeállt, támadásban azonban még voltak és vannak is hiányosságaink. Folyamatosan javul a teljesítményünk, de most úgy gondolom, hogy igazán jók a tavaszi idényre leszünk. Tény, hogy voltak eddig szoros vereségeink, amit a felkészülési hiányosságokra vezethetünk vissza. Bizakodó vagyok a szombati meccset illetően, de nyilván egy ilyen rangadó mindig háromesélyes.

A szombaton 17 órakor kezdődő találkozót Bonifert Ferenc és Oláh Viktor sporttársak vezetik.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!