Sport

2014.11.24. 13:29

MTK vs. DVTK - Kispesti bronzárium piros-fehéreknek

Remek első félidei játékával idegenbeli rangadót nyert a Diósgyőri VTK labdarúgócsapata.

Remek első félidei játékával idegenbeli rangadót nyert a Diósgyőri VTK labdarúgócsapata.A labdarúgó NB I 15. fordulójában szombaton kora délután a fővárosban volt fellépése a Diósgyőri VTK együttesének. Az MTK Budapest fogadta a piros-fehéreket, de nem a megszokott hazai környezetében, hanem albérletben; mivel a Hungária körúti stadiont felújítják, a Bozsik stadionba volt hivatalos a Diósgyőr. A vendégek szakvezetője, Sivic Tomislav két helyen változtatott az előző bajnokin szerepeltetett kezdőcsapatán: a két hete, a Nyíregyháza elleni győztes meccsen megsérült Bacsa helyett, az akkor még csak felépülőben lévő Takács kezdett, és előbbi lett kispados. Ettől sokkal meglepőbb volt, hogy a védelem középen Szalai kezdett, aki a Győr elleni, november 1-jei bajnoki után másodszor játszott bajnokit a DVTK színeiben. A hazaiaknál Pölöskeire bár alapból kezdőként számított volna Garami József vezetőedző, mivel a csatár belázasodott, nem léphetet pályára, így nem láthatta őt a helyszínen lévő rekordszámúnak nem igazán nevezhető létszámú közönség, amelynek a fele, mintegy 200 fő a diósgyőri tábort erősítette. Pedig az MTK még légiós drukkerekkel is erősített, a holland Zwolle városából is érkeztek szurkolók, velük együtt duzzadt 20 fősre a fővárosi „kemény mag”.

Föléjük nőttek

Ezzel együtt is, a két csapat számára egyaránt semleges helyszínen a Diósgyőr volt hazai pályán, mivel a piros-fehér drukkerek voltak a hangosabbak. És nekik volt okuk a nagyobb örömre az első fél­időben. Ugyanis a Diósgyőr az első perctől kezdve azon volt, hogy az MTK térfelén tartsa a labdát, és mivel akarati tényezőkben messze a kábán futballozó fővárosi gárda fölé nőttek, már az elején nagyon úgy tűnt, hogy csak idő kérdése, hogy mikor találnak be a kék-fehérek kapujába. Ez már az első 10 percben sikerült, Elek, Gosztonyi és Griffiths jó megmozdulásai eredményezték a vezető találatot. De ezután sem változott a DVTK taktikája, a legtöbb csapat egy ilyen rangadón, amikor a második helyezettnél a negyedik vizitál, biztosan visszavett volna a tempóból, de úgy tűnt, hogy a diósgyőriek úgy gondolkoztak, hogy egy gól nem gól. A vendégek jóval többet birtokolták a labdát, és igyekeztek azt ellenfelük térfelén tartani. Ez olyannyira jól sikerült, hogy fél óra játék után jött a következő DVTK-találat, és úgy látszott, hogy ezzel a meccs le is van rendezve. Ugyanis az MTK képtelen volt épkézláb akciókat építeni, a diósgyőriek a legtöbbször már a középpályán megszerezték a labdát. A kétgólos előny mellett akár emberfórt is szerezhettek volna a piros-fehérek, de Torghelle erőteljes reklamálását Szabó Zs. játékvezető nem színezte meg, pedig ez már a második sárgája lett volna a fővárosi csatárnak, így viszont maradtak tizenegyen.

Fordulás után

Az első félidő diósgyőri remekléséről az egyik főszereplő, a válogatott Elek Ákos a szünetben nemes egyszerűséggel azt nyilatkozta, hogy ez volt a Sivic-éra legjobb fél­ideje. Nem volt ebben semmi túlzás, és a második félidő végére kiderült, hogy ez a kijelentés még most is helytálló. Ugyanis a második 45 percben már nem volt képes hasonló teljesítményre a Diósgyőr. Az MTK szünetbeli kettős cseréje, illetve a mutassuk meg, hogy mi is érünk valamit hozzáállás egy másik fővárosi csapatot eredményezett. És ekkor már a DVTK sem erőltette az első félidei pressinges játékát, beérték volna néhány jó kontrával. Ebből sok nem jutott, de a pályaválasztó erejéből, tudásából is csak egy-két helyzetre futotta, mert a Diósgyőr védelme Kádár vezérletével masszívan állt a lábán. Igazából nem forgott veszélyben a Diósgyőr győzelme, és ez végül azt eredményezte, hogy 1997. szeptember 3-a után ismét élvonalbeli bajnokit nyert a Diósgyőr az MTK vendégeként.

Ezzel a sikerrel pedig féltávnál dobogós helyre lépett vissza a DVTK, és a most mutatott szép színe, a kispesti bronzáriumból való kilépése után már csak annyi maradt, hogy a hátralévő „mindössze” 15 fordulóban az esetleges csőcsere ne fakítsa, vagy égesse meg a csapatot.

ÉM-BCS



Jegyzőkönyv

MTK Budapest – Diósgyőri VTK 0-2 (0-2)

Budapest, 400 néző. V.: Szabó Zs. (Medovarszki, Becséri).

MTK Budapest: Hegedüs (6) –Poór (5), Kálnoki Kis (5), Vukmir (6), Hidvégi (6) – Thiam (6), Vass Á. (5), Kanta (6) – Vass P. (5), Torghelle (6), Hrepka (5). Vezetőedző: Garami József.

Diósgyőri VTK: Antal (6) – Okuka (7), Szalai V. (6), Kádár (7), Husic (7) – Gosztonyi (7), Egerszegi (6), Elek (8), Marjanovic (6) – Takács T. (6), Griffiths (8). Vezetőedző: Sivic Tomislav.


Csere: Hrepka helyett Bese (6) a 46., Vass P. helyett Horváth Zs. (7) a 46., Gosztonyi helyett Bacsa (6) az 58., Takács helyett Grumic (-) a 68., Marjanovic helyett Jenner (-) a 78. percben.

Sárga lap: Torghelle a 28., Kanta 36., Vukmir a 75., Jenner a 83., Thiam a 88. percben.

Gólszerző: Griffiths (0-1) a 8., Griffiths (0-2) a 31. percben.


Garami József: – Az első félidőben hibásan játszottunk, a Diósgyőr pedig jól, megérdemelten vezettek, úgy, hogy két lehetőségük volt, és mindkettőt értékesítették. A második félidőt megnyomtuk, jól is játszottunk, de a gól az hiányzott, viszont amit a szünet után produkáltunk, az biztató a jövőre nézve.

Sivic Tomislav: – Az első félidőben nagyon jól játszottunk, tudtuk, mit akarunk, meg is csináltuk, igazi férfimunka volt. A második játékrészben nem akartunk kockáztatni, vártunk a kontrákra, három pontért jöttünk, és ehhez igazodó taktikával játszottunk. Gratulálok a fiúknak a mai teljesítményhez.



A gólok története

8. perc: Elek iramodott meg a saját térfelének közepéről, kb. 50 méteres sprintje végén becsapta a rátámadó ellenfelét, majd 14 méterről lőtt. A labda kipattant Hegedűs kapusról, ám azt Marjanovic szedte össze, majd kitolta jobbra Gosztonyinak, aki remekül centerezett, a középen álló Griffiths pedig 5 méterről sarokkal küldte a hálóba a játékszert, 0-1.


31. perc: Elek passzolt a baloldalon lévő Gosztonyihoz, aki tisztán adhatott középre. Odabent Griffiths várta a labdát, aki estében, vetődve fejelt 8 méterről, a labda pedig a bal kapufáról pattant a gólvonal mögé, 0-2.



A tabella:

A Dunaújvárostól 1 büntetőpontot levontak.


Nehéz eldönteni, hogy Griffiths sarkazása vagy a fejes gólja volt parádésabb az NB I szombati rangadóján. Mindenesetre a Bozsik stadionban jelen lévő diósgyőri szurkolótábor nagy ünneplésben részesítette az őszi harmadik Diósgyőri VTK csapatát. Nézze meg Ön is az MTK vs. DVTK mérkőzés felvételeit! tovább »

Ellentmondást nem tűrő játékkal a DVTK már az első félidőben kétgólos vezetésre tett szert az MTK vendégeként, amelyet a meccs végéig taktikusan meg is őriztek a Sivic-legények. Ezzel a három ponttal pedig őszi harmadik lett a Diósgyőri VTK az NB I-ben. Ön szerint ki volt a piros-fehérek legjobbja a Bozsik stadionban? tovább »

"Gratulálok a fiúknak a mai teljesítményhez" - nyilatkozta Sivic Tomislav, a Diósgyőri VTK vezetőedzője az MTK elleni győztes bajnoki után. tovább »

A labdarúgó OTP Bank Liga NB I 15. fordulójában a Diósgyőri VTK gárdája az MTK Budapest vendégeként lépett pályára szombaton 14 órától a kispesti Bozsik stadionban. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on! tovább »

Budapest, 2014. november 21., péntek (MTI) - A labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójának eredményei és programja. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!