Sport

2014.11.04. 10:19

Mindent megtesz a maradásért

Miskolc - Tizenhét, jégkorongban eltöltött év után jutott el a felnőtt kerettagságig Popovics Patrik.

Miskolc - Tizenhét, jégkorongban eltöltött év után jutott el a felnőtt kerettagságig Popovics Patrik.A Miskolci Jegesmedvék hokicsapata vasárnap az Újpest otthonában aratott sima, hétgólos sikert a Mol Liga 15. fordulójában.

– Lehet, hogy az eredményből ezt lehet leszűrni, de nem volt annyira könnyű mérkőzés – nyilatkozta az Észak-Magyarországnak az összecsapásról Popovics Patrik, a népkertiek támadója. – Most, úgy gondolom, sikerült maradéktalanul végrehajtanunk azt, amivel vezetőedzőnk, Majoross Gergely megbízott bennünket. Végig mi irányítottuk a meccset, kellően agresszívek voltunk, megfelelő volt a védőmunka, amihez hozzá kell tenni azt is, hogy „Dusi”, Duschek Dávid remek formát mutatott a kapuban. Elől jó százalékban használtuk ki a lehetőségeinket, a hét lőtt gól reálisnak mondható. A vasárnap az a nap volt, amikor minden klappolt…

A határon belül

Ezen a héten szünet lesz a Mol Ligában, ugyanis pénteken, szombaton és vasárnap a magyar válogatott – az Euro Ice Hockey Challenge-sorozat keretében – Olaszország, Lengyelország és a Koreai Köztársaság válogatottjával mérkőzik meg a budapesti Jégpalotában. A magyar keret hétfőn délután találkozott Káposztásmegyeren, ahol aznap délután már házon belüli edzőmeccs volt, és ugyanez lesz a program ma délelőtt és délután is. Rich Chernomaz szövetségi kapitány és stábja ezek után dönt arról, hogy ki lesz az a 28 játékos, aki tovább folytatja a munkát, egészen a Négy Nemzet Torna végéig. Az 59 fős, bő keretben – nyolc klubtársával egyetemben – Popovics Patrik is benne van.

– Még sosem voltam felnőtt kerettag… – kommentálta mindezt a Miskolci Jegesmedvék 24 esztendős hokisa. – Természetesen örültem, amikor kiderült, hogy jönnöm kell a keretedzésre, nagyon motivált vagyok, lelkileg óriási pluszt kaptam ezzel a lehetőséggel… A Mol Ligában, az eddigi mérkőzéseink egyharmadán nem tudtam játszani, sérülés miatt, legutóbb például Dunaújvárosban szenvedtem agyrázkódást, így négy találkozót ki kellett hagynom. Jó, hogy itt lehetek, de érzem, tudom, hogy még adós vagyok a jó teljesítménnyel, egyelőre nem vagyok olyan formában, mint amilyenben a tavalyi évadot zártam, de még hosszú a szezon, és bízom benne, hogy ez is eljön. Akik ismernek, tudják, hogy milyen voltam korábban, nem egyszer voltam forró fejű, s egy-egy felesleges, buta kiállítással hátrányba hoztam a csapatot. Azonban túl vagyok bizonyos beszélgetéseken, ezek szerintem hasznosak voltak, a lényegük az volt, hogy a játékra figyeljek csak, és akkor az nekem és a Jegesmedvéknek is jobb lesz. A stílus, amit képviselek, a vezetőedzőnk szerint is jó, a kérése csak az, hogy bizonyos határt ne lépjek át. Mit várok az előttem álló két naptól? Hétévesen, 1997-ben kezdtem megismerkedni a jégkoronggal, tizenhét év után elmondhatom magamról, hogy bekerültem a felnőtt válogatott bő keretébe. Nem lesz könnyű itt is maradni, mert nagyon komoly tudású hokisokkal vagyok együtt, de ha már adódott ez a lehetőség, akkor az a minimum, hogy mindent beleadok, hogy megpróbálom…

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!