Sport

2014.11.03. 08:44

Győr vs. DVTK - Marjanovic lett (ismét) a pontmentő

Győrben játszott szombaton a DVTK együttese a labdarúgó NB I 13. fordulójában.

Győrben játszott szombaton a DVTK együttese a labdarúgó NB I 13. fordulójában.

Önmagát egyik nyilatkozatában hetven százalékosra kalibrálta a magyar futballba visszatért, és a Diósgyőrrel napokban szerződést kötő holland középpályás, Julian Jenner. Vagyis a tétmeccset régóta játszó légiósnak jó pár hétre szüksége van még ahhoz, hogy utolérje önmagát, ennek ellenére kezdőként futott ki az ETO Park gyepére.

Megmutatta magát

Azért döntött így Sivic Tomislav, a piros-fehérek vezetőedzője, mert ha csak a szünet után ad neki lehetőséget, és később kiderül róla, hogy nem bírja végig a második negyvenöt percet, akkor újabb cserét kell elpazarolni, amit nem szeretett volna a szakember. Jenner megmutatta magát, láthatták a szurkolók, hogy pontrúgásoknál (is) főszerepe lesz, ezúttal jobbára a pálya közepén mozgott, majd huszonöt percet követően jelezte, elfogyott az ereje, és néhány pillanattal később Barczi érkezett helyette a küzdőtérre. A DVTK kezdő tizenegyében nem Jenner volt az egyetlen módosítás az előzőekhez képest, ugyanis a jobboldali védő szerepkörében standard játékosnak számító Okuka nevét ezúttal csupán a kispadra nevezettek között lehetett felfedezni, mert a szombati feladatra most a Diósgyőr saját nevelésű bekkjét, Eperjesi Gábort bízta meg Sivic Tomislav. A fiatal futballista mellett, középen az a Szalai dolgozott, akit a borsodiak mestere első alkalommal rakott be a kezdőbe bajnokin, amire amiatt is nyílhatott mód, mert Alvest azt előző, Dunaújváros PASE elleni hazai mérkőzésen kiállították, s így most eltiltását töltötte. Azt nem lehet mondani, hogy a csapatok elkápráztatták a nézőket az első félidőben mutatott teljesítménnyel, egy-két lövésen kívül sok mindent nem lehetett feljegyezni, hacsak nem a küzdelmet. A vendégek szakmai munkájának irányítója később elismerte, óvatosan kívántak belemenni ebbe a csatába.

Feléledő csapatok

A második félidőt nagyobb iramban kezdték a felek, több volt a futás labdával és anélkül, ami hozta azt is magával, hogy a kapuk elé is sűrűbben keveredtek a játékosok. A nulla-nullával – szerencsére – egyik szakvezető sem volt megelégedve, és mind Tokody Tibor, mind pedig Sivic Tomislav az 56. percben módosított, itt Priskin érkezett, ott pedig Takács. A 65. percben Kádár rosszul mérte fel, hogy mekkora energiát is kell beleraknia ahhoz, hogy hazacsúsztatása után a labda Antalnál kössön ki, Pátkait indította, akit biztosan megzavart a kilépő diósgyőri hálóőr, mert középen, tiszta helyzetben a kapu fölé lőtt… A válasz nem késett sokáig, ha nem Husic van a győri ötösnél, akkor lehet, hogy… De minden maradt változatlan, ám csupán rövid ideig, merthogy Priskin remekül bújt ki őrzői között Rudolf beívelésére, és előnybe kerültek a zöld-fehérek. A DVTK-nál közben Takács szedett össze egy sérülést, amely meggátolta a csatárt a mérkőzés folytatásában, aki így ezen a délután nem lehetett „megmentő”. A helyére érkezett Marjanovic viszont az lett, akinek négy perc is elég volt ahhoz, hogy felvegye a szükséges fordulatot, és ne gondolkodjon akkor, amikor Bacsa kigurította elé a labdát. A 25 esztendős szerb középpályás kiváló hetet tudott le, hiszen a tizenkettedik fordulóban ő hozta 3–3-ra a dunaújvárosiak elleni összecsapást az utolsó pillanatban, Győrben pedig szintén ő mentett pontot a piros-fehéreknek.

ÉM-MI


Győri edzőcsere

A győriekben pszichésen érezhetően benne volt az edzőváltás: pénteken ugyanis távozott Horváth Ferenc vezetőedző, akit egy komplett team, Tokody Tibor, Igor Nicsenko, Jordi Illa Solé, Tőkés László és Fórián Zsolt pótolt, közülük a legelöl megnevezett tréner volt a megbízott vezetőedző.Horváth Ferenc januárban vette át a csapat irányítását, amellyel az elmúlt szezonban egy nagy hajrá végén ezüst­érmet szerzett, a bajnok Debrecennel azonos pontszámmal, de rosszabb gólkülönbséggel zárt az együttes. A mostani idényében viszont csalódást keltően szerepeltek a győriek, ugyanis 13 fordulót követően négy győzelemmel állnak, ráadásul a Magyar Kupában a Gyirmót ellenében is búcsúztak.



Jegyzőkönyv:

Győri ETO FC – Diósgyőri VTK 1-1 (0-0)

Győr, 1978 néző. V.: Erdős (Kispál, Becséri).


Győri ETO FC: Kocic (5) – Wolfe (5), Lipták (5), Lang (5), Dinjar (6) – Kamber (5) - Pátkai (5), Strestik (5), Koltai (5) – Martinez (5), Rudolf (6). Megbízott edző: Tokody Tibor.

Diósgyőri VTK: Antal (6) – Eperjesi (6), Szalai (5), Kádár (5), Husic (5) – Elek (6) – Bacsa (5), Jenner (5), Bori (5), Gosztonyi (5) – Griffiths (5). Vezetőedző: Sivic Tomislav.


Csere: Strestik helyett Andric (6) a 27., Jenner helyett Barczi (5) a 32., Bori helyett Takács (-) az 56., Koltai helyett Priskin (6) az 56., Takács helyett Marjanovic (6) a 72., Martinez helyett Trajkovic (-) a 80. percben.


Sárga lap: Lipták a 33., Kamber a 49., Takács a 64., Wolfe a 82., Elek a 93. percben.


Gólszerző: Priskin (1-0) a 71., Marjanovic (1-1) a 76. percben.


Tokody Tibor: – A mezőnyben egyenrangúak voltak a csapatok, talán nekünk egy picivel több lehetőségünk volt, melyekből sajnos csak egyet tudtunk értékesíteni. Biztos, hogy ebbe a koncentráció is belejátszott, de a játékosoknak saját magukat kell legyőzni, el kell viselni a terhet. Szerettünk volna nyerni, emiatt több területet hagytunk a Diósgyőrnek, de ezt ilyenkor be kell vállalni.

Sivic Tomislav: – Egy kicsit óvatosabban mentünk bele a meccsbe, mert nehéz sorozatban vagyunk. Tudtuk, hogy várni kell a megfelelő pillanatra, de sajnos kaptunk egy gólt, amelynél nem figyeltünk. Aztán sikerült kiegyenlítenünk, talán közelebb is álltunk a győzelemhez, de az egy pont nem annyira rossz Győrben. Kevés hiányzott a helyzeteknél, nekünk azzal kell foglalkoznunk, hogy arra az i-re fel tudjuk tenni a pontot.


A gólok története:

71. perc: Rudolf ívelte be a játékszert a DVTK ötösére, a balösszekötő helyéről, Priskin pedig fejjel a bal alsó sarokba csúsztatta a labdát Kádár és Husic között, 1-0.


76. perc: Szép akció után Marjanovic kapott labdát a jobboldalon Bacsától, és 15 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot, 1-1.


A labdarúgó OTP Bank Liga NB I 13. fordulójában a Diósgyőri VTK gárdája a Győri ETO FC vendégeként lépett pályára szombaton 14 órától. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on! tovább »

"Nekünk azzal kell foglalkoznunk, hogy arra az i-re fel tudjuk tenni a pontot" - nyilatkozta Sivic Tomislav, a Diósgyőri VTK vezetőedzője a győri döntetlen után. tovább »

A 13. forduló nem hozott szerencsét a "győri" csapatoknak. A közel egy hónapja nyeretlen DVTK és az edzőváltáson átesett hazai zöld-fehér együttes megosztozott a pontokon. Ön szerint ki volt a Diósgyőr legjobbja az ETO Parkban? tovább »

A Győr - DVTK bajnokin debütált a diósgyőrieknél a holland Julian Jenner, aki csupán bő félórát töltött a pályán. A nem éppen családbarát időpontban - Mindenszentek napján - megrendezett meccsen közel száz diósgyőri drukker volt jelen az ETO Parkban és az "Érik a szőlő" sem maradhatott el szurkolók repertoárjából. Nézze meg Ön is a Győri ETO FC - Diósgyőri VTK mérkőzés felvételeit! tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!