Sport

2014.11.26. 21:40

Esély: csak pillanatokra

Miskolc - Francia együttest fogadott szerdán az Aluinvent-DVTK csapata a nemzetközi kupában.

Miskolc - Francia együttest fogadott szerdán az Aluinvent-DVTK csapata a nemzetközi kupában.A mostani volt a diósgyőri hölgyek harmadik meccse a sorozatban, az Európa Kupa E csoportjában, annak ellenére, hogy a 2. forduló keretében bonyolították le az összecsapást, amire az a magyarázat, hogy az eredetileg kiírt időpontban foglalt volt a sportcsarnok. A gall gárda 1/1 győzelem/vereség mutatóval rendelkezett a feldobás előtt, a DVTK 0/2-vel, úgyhogy kiemelt jelentőséggel bírt az összecsapás.

Kézben tartották

Snytsina hármas kísérlete perdült ki a gyűrűből, aztán Sene hibázott büntetőket, de Coulibaly is csak egyet dobott be a másik oldalon, ugyanilyen helyzetből. Rontott dobások és eladott labda is becsúszott a hazaiaknál, de a védekezéssel alapvetően ekkor nem volt gond (3-3). A DVTK kinti dobásokra kényszerítette a látogatót, amely azonban élt is ezzel, ám Bálint is jól eleresztett egy labdát, aminek örült a publikum (6-9). A 6. percben Biast és Snytsinát Horváth B., illetve Szécsi váltotta a Diósgyőrben, majd Coulibaly ügyesen bújt ki őrzője mellől. 8-15-nél időkérés következett a hazaiaknál, mert lendületbe jöttek a franciák, tétovának tűnt a Diósgyőr, nem volt csoda, hogy egyik kísérletük alkalmával még a gyűrűt sem találták el (8-21).

A második felvonás elején, viszonylag korán időt kért a Carolo, aztán Szécsi gyűjtött be gyorsan három duplát, amivel egy csapásra élet költözött a lelátóra (18-25) és magába a DVTK-ba is. Jó periódusba került a Diósgyőr, s Bias kettese ismét arra sarkallta a látogatók trénerét, hogy megbeszélést tartson. Sokkal jobban nézett ki a házigazda, mint percekkel korábban, Anderson hűtötte le valamelyest a publikumot egy triplával (20-28). Snytsina egy szép pincérdobással operált, kár, hogy kimaradt, de az akció végén Czank javított. Bouderra hármasa jelentett sokat a Carolonak, amely továbbra is tartotta a tíz pont körüli fórt (24-33). A rendkívül jól záró, és a labdát kapó emberre azonnal rámozduló franciák kézben tartották a mérkőzést, de ez idő tájt még a gyűrű sem volt a DVTK-val (24-39).

Nem lehetett panasz

A keretben a fiatal Araddal és Sikorával felálló hazaiak – akik nélkülözték a sérült Dubeit és a felépülőben lévő Ciappinát – a második félidő kezdetén is hibáztak a dobások kivitelezésében, ám Bias azért beküldött egy triplát a látogatók kosarába, amit Snytsina irigyelt meg (30-41). Mindkét edző „hajtotta a magáét” az oldalvonalnál, López mester azt próbálta játékosaiba plántálni, hogy hajtsanak, mert még semmi sem dőlt el. A saját palánk alatt végzett munkára nem lehetett panasz, sem itt, sem ott, de a támadások kivitelezése hagyott kívánnivalót maga után. Mínusz tizenöt pontnál, 32-47-nél a diósgyőri vezetőedző avatkozott a találkozóba, mert kezdett megint elszakadni a Carolo. A 27. percben, Czank duplájával 37-47 lett, amire a csarnokban lévő mintegy száz utánpótláskorú kosaras nagy buzdításba kezdett. A Diósgyőrnek nem sikerült átbillennie azon a bizonyos ponton, mert a franciák azt azért nem hagyták, a nézőknek meg kellett elégedniük egy-két felvillanással (40-54).

A záró negyedben még próbálta magát összekapni a pályaválasztó, viszont a kevésbé jó megmozdulások voltak túlsúlyban. A pályán történteket már a „B-közepesek” is csak csendben szemlélték, nem mozdult felfelé a Diósgyőr, beállt a közepesnek mondható különbség (44-60) a csapatok között. Leült a meccs színvonala, a Carolo sem parádézott, de a remélt sikere – amely négy perccel később be is következett – nem forgott veszélyben. A piros-fehéreknek sovány vigasz volt, hogy ezt a felvonást megnyerték. Ezzel a fiaskóval nagyon nehéz helyzetbe került a DVTK a nemzetközi sorozatban, gyakorlatilag elúszott a csoportból való továbbjutás…

ÉM-MI


Jegyzőkönyv

Aluinvent-DVTK – Flammes Carolo Basket (francia)

59-69 (12-23, 12-16, 16-17, 19-13)

Miskolc, 1000 néző. V.: Brziak (szlovák), Ferevski (macedón), Matejek (cseh).

Aluinvent-DVTK: Bias (9/3), Czank (8), Bálint (13/9), Snytsina (8/3), Coulibaly (13). Csere: Horváth B. (2), Szécsi (6), Szabó P. (-). Edző: Miguel del Jesús López Alonso.

Carolo Basket: Buderra (15/6), Sene (4), Anderson (7/3), Rad (18/6), Sanni (4). Csere: Curculosse (2), Cata-Chitiga (13), Gandega (4), Minte (2), Samson (-). Edző: Romuald Yernaux.

Miguel del Jesús López Alonso: – Azt a meccs előtt is tudta mind a két csapat, hogy amelyik most veszít, annak sokkal kevesebb esélye marad az egyenes kieséses szakaszba kerülni. Az első félidőben nagy nyomást tudtak ránk gyakorolni, és ebből nagy előnyt szereztek. Minden játékosom harcolt, ezért minden támogatásom az övék, fejlődünk, remélem, ez a bajnokságban kamatozódni fog.

Romuald Yernaux: – Nehéz meccset játszottunk egy jó csapat ellen, gratulálok a játékosaimnak. Az első félidőben nagyon jók voltunk mind támadásban, mind védekezésben, a másodikban már kevésbé, de így is nyerni tudtunk.


A csoport állása (3 mérkőzés után):

  • Castors Braine (belga) 6 pont,
  • Carolo Basket (francia) 5,
  • Lombos Cascais (portugál) 4,
  • Aluinvent-DVTK (magyar) 3.

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!