Sport

2014.11.30. 23:49

Egy szett kijárt volna az MVSC-nek

Miskolc - Fővárosi ellenfelet fogadott vasárnap a miskolci élvonalbeli női röplabdacsapat.

Miskolc - Fővárosi ellenfelet fogadott vasárnap a miskolci élvonalbeli női röplabdacsapat.Amint arról már beszámoltunk: pénteken úgy döntött Toma Sándor, az Albrecht-MVSC-MVSI edzője, hogy pár napig nem veszi fel a munkát, nem vezeti az együttest, mivel úgy érzi, hogy a szakosztálynál nincs minden rendben. Ezt egyfajta figyelemfelhívó akciónak szánta a tréner, aki így nem utazott el csapatával a péntek esti, budapesti bajnokira, és nem jelent meg vasárnap a Csokonai úti csarnokban sem. A két gárda két nappal korábbi, fővárosi csatáját (amelyet az első fordulóból halasztottak el) az Aluprof nyerte 3:0-ra, így nagyjából ki lehetett következtetni, hogy mi várható a mostani találkozón. Amelynek első szettjében, annak is az elején 4–4 volt az állás, aztán Sitkey mosolyogva értékesített egy szép támadást. Az alacsony termet nem tudta rendesen „belőni” az Aluprof, így a plafonnak is köszönhetően lett 8–5 a hazaiak javára. Vonalon túl landoló labdák jöttek az MVSC-nél, illetve egy-két rossz megmozdulás, ezért 9–12-nél muszáj volt időt kérni. A második technikai szünet 12–16-nál érte a feleket, egy nagy mentés mutatta, hogy azért szeretne helytállni a Vasút. A fogadás nem mindig ment jól a házigazdának, de az ellenfélnek sem (19–22), utóbbinál járt az elismerés a szerváló Kocsisnak. Gubik-időkérés vezette fel a hajrát, a játszmát pedig két fővárosi ászértékű nyitás zárta le.

Bealvó Aluprof

A látottak alapján sok idegeskedni valója nem volt a TF-nek, de azért arra figyelniük kellett, hogy ne lelkesedjen be (nagyon) az MVSC. A sarokban lévő miskolci cserejátékosok – a nézőkkel együtt – megtapsoltak egy óriási mentést a második szett kezdetén (igaz, a pont végül a vendégeké lett), majd Kovács E. egyes blokkját is (2–5). Amikor jól fogadott, és megfelelően kidolgozta akcióját az Albrecht, akkor tetszetős dolgokat mutattak be a zöld-fehér lányok, még szép, hogy mindez elismerést váltott ki a közönség soraiban (6–7). Az Aluprof is belealudt kissé abba, hogy ez a meccs valahogyan úgyis meglesz, Sitkeyék viszont elkezdtek formásan nyitni, mezőnyözni, blokkolni (9–10)… 11–14-nél a csapatkapitány, Toma edző helyettese, Szajkó mutatta, hogy szükség van némi pihenőre, visszaérkezve a pályára jött is négy poén (15–14), amire Gubik János reagált hasonlóan. Harcosan próbált játszani az MVSC, de 16–19-nél ismét megbeszélést kellett tartani. Behibázott az Aluprof is, így 19–20-szal kezdődött a felvonás hajrája. Sitkey ásszal egalizált (21–21) a nyitóhelyről, a szélen viszont Csarkó sánccal találta magát szemben. Küzdött a Vasút, és Kocsis remek ejtéssel szettlabdát hárított (24–24), de a szerencse a látogatók oldalán volt, pedig megérdemelte volna az egyenlítést a Csokonai úti csapat.

A harmadik felvonás kezdetekor Czina adta bele minden erejét egy bombába (3–3), aztán éppen ő nem tudott megfelelően beleérni Kovács E. kísérletébe. Hozta magát az Albrecht, a feladásnak a legkisebb jele nélkül (6–7). Pici előnyt csikart ki magának az Aluprof (8–11), viszont Kovács E. szélről eleresztett keresztlabdáját nem foghatták. Rendkívül szívósan játszottak Csarkóék, 13–13-nál pedig Gubik mester kért időt. A hozzáállást mutatta, hogy Szabó B. négy méterről repült a leeső labdáért, a húsz egységet viszont a budapestiek érték el hamarabb (17–20). A végjátékban kevesebbet hibáztak Trivunicék, akik ezzel ugyanúgy 3:0-ra nyertek, mint két nappal korábban, igaz, izgalmasabb, szorosabb összecsapáson.

ÉM-MI

Jegyzőkönyv

Albrecht-MVSC-MVSI - Aluprof-TF Budapest

0:3 (-19, -24, -20)

Miskolc, 100 néző. V.: Bodrogi, Csizmarik.

Albrecht-MVSC-MVSI: Szabó B., Kundrák, Csarkó, Szajkó, Kovács E., Sitkey. Csere: Nagy Zs. (liberó), Kocsis. Csapatkapitány: Szajkó Tímea.

Aluprof-TF: Guncseva, Czina, Szabó A., Takács, Trivunic, Török. Csere: Lueff (liberó), Fábián. Edző: Gubik János.

Szajkó Tímea: – Sajnálom, hogy ma nem tudtunk nyerni legalább egy szettet.

Gubik János: – Három standard játékosunk hiányzott a mai mérkőzésen. Mindig a kötelező győzelmek a legnehezebbek, de ez a mai még annál is keservesebb volt, elsősorban a nem megfelelő hozzáállás miatt.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!