Sport

2014.11.07. 16:04

DVTK vs. Szpari - Az ultrák most bent lesznek

Miskolc - Vasárnap 18.30-tól NB I-es rangadó Diósgyőrben, ahol a Nyíregyháza Spartacus a vendég.

Miskolc - Vasárnap 18.30-tól NB I-es rangadó Diósgyőrben, ahol a Nyíregyháza Spartacus a vendég.Legutóbb 2010. szeptember 25-én rendeztek DVTK – Nyíregyháza Spartacus mérkőzést a Diósgyőri Stadionban, akkor éppen mindkét klub az NB II Keleti csoportjában szerepelt, ugyanis mindkettő kiesett az élvonalból az azt megelőző szezonban. A Benczés Miklós edző által vezetett Diósgyőr 2-1-re győzött, a gólszerzők Menougong, Roszel, valamint Kovacevic voltak. A DVTK az alábbi összeállításban lépett pályára az észak-keleti rangadón: Rados – Rakovic, Gal, Budovinszky, Gohér – Abdouraman – Dobos (Horváth), Lippai, Halgas (Szabó P.) – Roszel (Faggyas), Menougong. A bajnokság végén a Diósgyőr lett az első, így 2011 nyarán feljutott az NB I-be, míg az ekkor harmadikként záró Spartacusnak ez csupán idén májusban sikerült. Az élvonalban 2010. május 5-én zajlott le az utolsó találka az Andrássy úton, akkor a vendég piros-kékek Bouguerra találatával elvitték mindhárom pontot Borsodból.


[poll id="824"]


Eredményesek lennének

A nyírségiek keretében négy olyan labdarúgó található, aki korábban játszott Diósgyőrben. A középpályás Huszák Tamás 2006. július 1. és 2008. február 19. között, illetve 2009. augusztus 31. és 2010. június 14. között volt a DVTK labdarúgója, míg a csatár Bajzát Péter egy fél szezonban (2010. január 12.–2010. június 20.) szerepelt diósgyőri mezben. A kameruni Mohamadou Abdouraman négy évadot húzott le a DVTK-ban, azok után, hogy 2010 nyarán Bőcsről a piros-fehérekhez igazolt, míg Zoran Kostic a 2013/2014-es pontvadászatban erősítette a Diósgyőrt, ám tavaly nyáron a klubvezetés nem tudott vele dűlőre jutni anyagi kérdésben, így távozott Miskolcról.

„Természetesen van bennem egy furcsa érzés, mivel volt csapatom ellen játszhatok. Ez egy nagyon fontos meccs, tudom, hogy a két csapat ősi rivális. Ilyenkor az érzelmeket, érzéseket félre kell tenni, és hideg fejjel kell pályára lépni, mert számunkra minden mérkőzés nagyon fontos, és mindent megteszünk majd, hogy eredményesen térjünk haza” – nyilatkozta Zoran Kostic a Nyíregyháza Spartacus honlapjának.

A nézőszámról

A hazai ultrák – információink szerint – a múltkori bojkott után visszatérnek a megszokott helyükre (ezt egészen addig megteszik, amíg nem kötelező a szurkolói kártya Diósgyőrben). Nyíregyházán csütörtökön délig mintegy száz jegyet értékesítettek a rangadóra, a vendégszektorba. Nyilván utóbbi szám is nőhet még, és amennyiben az időjárás kegyes lesz a nézőkhöz, valamint azok is ellátogatnak a stadionba, akik az utóbbi időben távol maradtak, abban az esetben nagyjából 6000-7000 szurkoló tekintheti meg a helyszínen az összecsapást (eddig összesen 4000 bilétát adtak el).

A két csapat összecsapását Kassai Viktor vezeti, aki a héten a Real Madrid – Liverpool Bajnokok Ligája csoportmeccsen bíráskodott.

ÉM-MI



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!