Sport

2014.11.08. 22:38

DVTK vs. Szpari - Az ősi riválison át a dobogóra?

Miskolc - Vasárnap 18.30-tól Diósgyőr – Nyíregyháza NB I-es labdarúgó mérkőzést rendeznek Diósgyőrben. A mérkőzésről élőben tudósítunk.

Miskolc - Vasárnap 18.30-tól Diósgyőr – Nyíregyháza NB I-es labdarúgó mérkőzést rendeznek Diósgyőrben. A mérkőzésről élőben tudósítunk.

Az első téma a pénteki, klub által szervezett sajtótájékoztatón természetesen a győri meccs volt, mint az ismeretes, Boriék a múlt héten 1-1-re végeztek a Rába-partján. Hogy szereztek-e egy pontot, vagy veszítettek kettőt? – erről az alábbiakat mondta Sivic Tomislav, a DVTK vezetőedzője:

– Picit mind a kettő igaz. Meg is nyerhettük volna a mérkőzést, de Győrben nem rossz az egy pont. Az első fél­időben taktikáztunk, mert nem akartunk beleszaladni abba, hogy esetleg elkövetünk egy hibát, s akkor futhatunk az eredmény után. Lezártuk a területet, az ETO-nak a 35. percben volt az első lövése, nekünk pedig pár helyzetecskénk akadt. A második félidőben két csatárral és két szélsővel támadtunk, sajnos, Takács azután, hogy bement, megsérült, s nemsokára le kellett jönnie. Elkövettünk egy hibát a Győr vezető gólja előtt, de szerencsére ki tudtunk egyenlíteni, aztán pedig még volt két ziccerünk is Husic és Bacsa révén. Összességében reális volt a döntetlen.

Látszik, történik valami

A tréner által szóba hozott Takács is részt vett a tájékoztatón, aki az alábbiakat fogalmazta meg:

– Fontos meccs volt a győri, alakulhatott volna másképpen is az eredmény. Sajnos, nem tudtam sokat hozzátenni a mérkőzéshez, de a csapattársaim remek munkát végeztek. Most már jól érzem magam, egészséges vagyok, várom az újabb mérkőzést. Egész héten keményen, jól dolgoztunk azért, hogy learathassuk a gyümölcsöt, egyértelmű, hogy visszavágyunk a dobogóra, ahol nagyon jó érzés volt lenni. Én eddig egyszer játszottam a Nyíregyháza ellen, tavaly, az NB II-ben a Szigetszentmiklós futballistájaként, és pályaválasztóként 1-0-ra nyertünk.

Társa, Bognár István – aki szintén ott volt a beszélgetésen – az alábbiakat tette hozzá a „Nyíregyháza témakörhöz”, amikor annak fontossága került szóba.

– Nyilván minden mérkőzésen a három pont megszerzése a cél, most sincs miről beszélni, meg kell nyerni a vasárnapi meccset – hangoztatta a középpályás. – Egy védekező ellenfélre számítok, de hazai pályán győzni kell. Ilyenkor több néző van a lelátókon, ez jó, közrejátszik ez is abban, hogy az ember jobban felpörög a meccsre.

Ugyanehhez az alábbiakat fűzte hozzá Sivic Tomislav:

– A szurkolóknak ugyanolyan fontos ez a találkozó, mint a Ferencváros elleni volt, és nekünk is az. Jó mérkőzés lesz, ez biztos, a Nyíregyháza nemrég edzőváltáson esett át, a játékosok új impulzust kaptak Mátyus János érkezésével, Újpesten éppen csak kikaptak, aztán a múlt héten nyertek otthon a Haladás ellen. Látszik, hogy történik ott is valami, de az nem lehet kérdés, hogy ki az esélyesebb…

A Spartacusnál négy olyan játékos is van, aki már játszott Diósgyőrben, közülük ketten, Abdouraman és Kostic a nyáron távoztak a nyírségiekhez.

– Ismerjük őket, két külön stílust képviselő játékosról van szó. Mind a kettő fontos láncszeme a Nyíregyházának, mi viszont megadjuk rá a megfelelő választ – válaszolta a felvetésre a Diósgyőr vezetőedzője.


[poll id="824"]


Marjanovic kiharcolta

A trénernek az Észak-Magyarország három játékos nevét „dobta be”: az új igazolást, a holland Jennert, aki debütált Győrben, de huszonöt perc után cserét jelzett, Szalait, aki először volt kezdő bajnoki mérkőzésen és Kádárral dolgozott a védelem közepén, valamint Marjanovicot, aki ugyanúgy gólt szerzett, mint a Dunaújváros-PASE ellen.

– Hat nappal vagyunk a győri összecsapás után, ennyi idő alatt sokat nem lehet előrelépni, de Jenner egy top játékos, aki viszont négy hónapig nem játszott meccset, nem tréningezett – mondta Sivic Tomislav. – Óvatosnak kell lenni egy ilyen helyzetben, vele igazából a téli alapozás után lehet majd komolyan számolni, amit addig kapunk tőle, az ajándék. Szalairól: Alves piros lapot kapott a Dunaújváros ellen, voltak előtte hibái is, Debreceninek pedig ott volt a szerencsétlen öngólja a székesfehérvári kupameccsen… Aki dolgozik, az miért ne kapjon lehetőséget? Ez a logikus, nem? Nem hibázott, megoldotta a feladatát Győrben, ami nem is volt olyan könnyű. Marjanoviccsal kapcsolatban elég türelmesen vártam, sokáig, de hál’ Istennek összejött neki, kiharcolta a lehetőséget…

ÉM-MI


A keretről

A héten Grumic beteg volt, így vele vélhetően nem számolhat Sivic Tomislav, miként a maródi Némethtel sem. Viszont Alves letöltötte a Dunaújváros-PASE elleni piros lapot magával hozó, egy összecsapásra szóló eltiltását, így vele kalkulálhat a piros-fehérek szakvezetője.


A DVTK várható kezdőcsapata: Antal – Okuka (Eperjesi), Szalai (Alves), Kádár, Husic – Elek – Marjanovic, Bognár, Barczi (Bacsa) – Griffiths, Bacsa (Takács).



Miskolc - Vasárnap 18.30-tól NB I-es rangadó Diósgyőrben, ahol a Nyíregyháza Spartacus a vendég. tovább »

Miskolc - Miskolcon 2014. november 9-én, vasárnap 18 óra 30 perckor rendezik a DVTK – Nyíregyháza Spartacus FC OTP Bank Liga NB I-es labdarúgó-mérkőzést. A rendőrség a rendezvény helyszínét és az oda vezető közlekedési útvonalakat is biztosítja. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!