Sport

2014.07.07. 09:27

Szigetszentmiklósról jött az ötödik

Miskolc - A diósgyőriek hétfő reggel elindultak Bükfürdőre, ahonnan kedden Málta felé veszik az irányt az Európa Liga selejtező visszavágó mérkőzésére.

Miskolc - A diósgyőriek hétfő reggel elindultak Bükfürdőre, ahonnan kedden Málta felé veszik az irányt az Európa Liga selejtező visszavágó mérkőzésére.A Balmazújváros lemondta, az eperjesiek beugrottak, de mivel nemzetközi mérkőzéshez egy-két engedély is kell – amiket az idő rövidsége miatt nem lehetett beszerezni –, így a DVTK zártkapussá tette a szombat délelőtti kilencven percet. Azért a VIP-páholyban ültek páran, jobbára klubnál dolgozók és hozzátartozók. A csendes közegben így minden szót hallani lehetett az autó- és a villamos zaj mellett. A harmadik idei felkészülési összecsapásra két Európa Liga-meccs között került sor, és – nyilván – azok kaptak szerepet a fellépésen, akik múlt csütörtökön nem voltak a kezdőcsapat tagjai a máltai Birkirkara ellen Debrecenben. A piros-fehérek egyetlen cseréje a tavalyi szlovák II. osztályú bajnokság 4. helyezettje ellen Szabó B. volt, aki a próbázó Barisicot váltotta az 54. percben. A Diósgyőrnek voltak gyengébb és jobb pillanatai is a találkán, akadt olyan, aki az első, míg más a második félidőben játszott jobban.

Várja a pillanatot

A már télen megszerzett, de a DVTK-val csak nemrég készülő kapus, Antal Botond így nyilatkozott az Észak-Magyarországnak a lefújást követően:

– Az első edzőmeccsen hatvan percet védtem, a másodikon bő harmincat, most pedig kilencvenet. Mivel keményen készülünk a bajnokságra, pénteken is két edzésünk volt, egy kicsit fáradtan mozogtunk most a pályán. De muszáj dolgozni, kell az erőnlét, mert ebből fogunk majd élni a közeljövőben, az ősszel.

A hórihorgas hálóőr érces hangját szinte az egész találkozó alatt hallani lehetett, mozgatta, irányította a többieket.

– Egy kapusnak ez az egyik feladata. Hátulról sok mindent jobban látok, s azáltal, hogy folyamatosan kommunikálok, segíteni tudok az előttem lévőknek a helyezkedésben, de másban is.

Antal Botondnak azt is mondtuk, már biztosan nagyon várja, hogy a nemzetközi színtéren is a Diósgyőr kapuját védje…

– Mindent megteszek azért, hogy ez a pillanat is eljöjjön, hogy az Európa Ligában is bemutatkozhatok a csapatban… – mondta a piros-fehérek portása.

Bük, Bécs, Málta

Sivic Tomislav vezetőedző egyrészt értékelt, másrészt ítéletet is mondott a próbajátékosok felett:

– Rendkívül hasznos volt ez az edzőmeccs, mert egy nagyon jó ellenféllel találkoztunk. Megmutatta ez a kilencven perc, hogy kivel számolhatunk a továbbiakban. A próbázók közül Barisicnek köszönjük a részvételt, ő nem marad, Takács viszont igen. Örülök Csirszki Martin teljesítményének, góljának, azon az úton van újra, mint amelyiken a sérülése előtt járt.

Takács Tamás megszerzését (mármint azt, hogy aláírt) még aznap este bejelentették Diósgyőrben, a 23 éves, 196 centiméter magas, szabadkai születésű csatár legutóbb az NB II-es Szigetszentmiklósban focizott. A támadó lett így a miskolciak ötödik új embere. A DVTK kerete egyébként nem unatkozott, hiszen szombaton volt még egy, vasárnap pedig két foglalkozás.

A társaság hétfőn reggel elindult Bükre, ahol este további munka vár a játékosokra. Kedden átmozgató tréning lesz a vasi településen, az ebéd után indul a küldöttség Bécsbe, onnan pedig Máltára, az Európa Liga-visszavágóra.

ÉM-MI


Az utazó keret:

Kapusok

Antal Botond

Rados, Ivan


Mezőnyjátékosok

Alves, William

Bacsa Patrik

Barczi Dávid

Bori Gábor

Csirszki Martin

Debreceni András

Egerszegi Tamás

Elek Ákos

Eperjesi Gábor

Gosztonyi András

Grumic, Miroslav

Husic, Senad

Kádár Tamás

Marjanovic, Lazar

Németh Milán

Nikházi Márk

Okuka, Drazen


A mérkőzésre 16+2 főt lehet nevezni, azonban a biztonság kedvéért 17+2 fő utazott el.

Vági András, Szabó Balázs, valamint a pénteken igazolt Takács Tamás, aki az első forduló nevezési határideje után lett a DVTK játékosa - adta hírül a DVTK hivatalos honlapja.


Miskolc - A Diósgyőri VTK harmadik nyári felkészülési mérkőzését játszotta szombaton. A piros-fehérek ellenfele a szlovák másodosztályú 1. FC Tatran Presov együttese volt a Diósgyőri stadionban. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!