Sport

2014.06.01. 16:59

Sató távollétén Pommer nyert nagyobbat

Monzában szombaton második, vasárnap pedig ötödik lett Kiss Pál Tamás.

Monzában szombaton második, vasárnap pedig ötödik lett Kiss Pál Tamás.A monzai hétvége szombat délutáni első futamán a Franciaországban első AutoGP-s győzelmét megszerző 23 éves miskolci versenyző, ahogy már idén megszokhattuk tőle ezúttal is remekül jött el a rajtnál és piros lámpák kialvása után néhány pillanattal már a negyedik helyen haladt és támadta a harmadik helyért a Super Nova International olasz versenyzőjét Michela Cerrutit. Kiss Pál Tamás gyorsabb volt hazai környezetben versenyző riválisánál, ám technikai gondjai miatt még sem tudott előzni. A miskolci pilóta ahogy a pénteki edzésnapon, úgy szombaton is fékproblémákkal bajlódott, melynek jelentősége szerencsére a folyamatos súlycsökkenéssel párhuzamosan egyre kisebb lett. A kötelező kerékcsere ezúttal is rendben zajlott a Zele Racingnél és a kiállás után a fékproblémák is megszűntek, így nagyjából a saját tempóját tudta autózni a folytatásban, ám a kigyorsításokon sokat vesztett riválisaival szemben. A futam utolsó etapjában a miskolci pilóta egyre jobban tapadt a versenyt magabiztosan vezető Markus Pommerre, ám megelőzni már nem tudta német riválisát, aki a pénteki időmérőn megszerzett pole pozíciót győzelemre váltotta.

Vasárnap

A szombaton elért második hely egyben azt is jelentette Kiss Pál Tamás számára, hogy az AutoGP idei sorozatának nyolcadik futamát (ami a monzai második volt) a hetedik helyről kezdheti. A 13 fős mezőnyben Pommer jól kapta el a rajtot, de az olasz Giovesi, aki az első helyről indult még jobb tempót diktált. Kiss Pál Tamásnak az első két körben nem sikerült a hatba behúznia magát, azzal együtt sem, hogy a versenyt a negyedik helyről kezdő olasz La Rosa a második körben kicsúszott a pályáról. Aztán elkezdődtek a kerékcserék, és szétkuszálódott a mezőny. Mire mindenki megjárta a depót kiderült, hogy Goivesit ezen a napon nem lehet megfogni és az ötödik helyről startolt Roda is biztosan őrizte honfitársa mögött a második helyet. Őket követte Pommer, miközben Kiss Pál Tamás a japán Kurodát próbálta meg befogni, de igyekezete közepette nem sikerült olyat távolságot nyernie, hogy meg is tudja előzni, így a miskolci fiú az ötödik helyen fejezte be a monzai második futamot.

A pontversenyt továbbra is a fordulótól távolmaradó japán Kimiya Sato vezeti 114 ponttal, a második helyre Markus Pommer jött fel, akinek 105 egysége van, Kiss Pál Tamás 101 ponttal a harmadik.

ÉM-BCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!