Sport

2014.06.18. 14:10

Újabb új érkezők Diósgyőrben?

Miskolc - Drazsen Okuka és Németh Milán is piros-fehérben folytatja?

Miskolc - Drazsen Okuka és Németh Milán is piros-fehérben folytatja?Miután a DVTK idén nyáron kilép (újra) a nemzetközi porondra, igyekeznie kell az átigazolások során, hogy egy megerősített kerettel vegye fel majd a küzdelmet azzal a csapattal, amelyet a hétfői, nyoni sorsoláson megkap. Szerdán kora délutánig két biztos érkezőről (a még télen megszerzett Antal Botondról, és a múlt héten leigazolt Bori Gáborról) és egy biztos távozóról (Futács Márkó Törökországba ment) lehetett tudni, viszont szerdán olyan információk kerültek lapunkhoz, amelyek szerint az Andrássy útra kerülhet a Kaposvári Rákóczi FC jobboldali védője, a 28 esztendős szerb Drazsen Okuka (99 magyar elsőosztályú összecsapáson játszott 2010 nyara óta), továbbá a Lombard Pápa TFC korábbi baloldali védője, a 26 éves, eddig 71 NB I-es NB I-es mérkőzésen szerepelt Németh Milán.

„Tutik”, kérdésesek

Az, hogy milyen névsort ad meg a klub ma az MLSZ-nek (amely továbbítja azt az UEFA-nak) szinte biztosra lehet tudni, egyrészt a szerződések időtartama, másrészt az eddigi nyilatkozatok alapján. Vagyis, „tuti” kerettag Antal Botond, Ivan Rados, Senad Husic, Kádár Tamás, William Alves, Debreceni András, Eperjesi Gábor, Egerszegi Tamás, Gosztonyi András, Elek Ákos, Barczi Dávid, Lazar Marjanovic, Bori Gábor, Miroslav Grumic és Bacsa Patrik, illetve a remélt új igazolások. Kérdéses (még) a miskolci jövője Nenad Rajicnak, Gohér Gergőnek, Vági Andrásnak, Zoran Kosticnak és Nikházi Márknak, az ő további sorsuk attól (is) függ, hogy miként alakulnak a tárgyalások a kiszemeltekkel. Viszont az már eldőlt, hogy Gelei Vince, Vadász Viktor, Mohamadou Abdouraman és Augusto Batioja máshol folytatja pályafutását.

Spanyol próbázók?

Néhány nappal ezelőtt arról is írtunk, hogy Srdjan Zirojevic erőnléti edző Németországban dolgozhat tovább, de úgy tudjuk, hogy a szakember végül is marad Diósgyőrben. A csapat egyébként pénteken kezdi el a felkészülést a következő idényre, az első napon tesztelés, orvosi vizsgálat szerepel „műsoron”, labdát nem fognak látni a játékosok. Az újonnan érkezettek és a „régiek” mellett más labdarúgók is lesznek az öltözőben, információink szerint két spanyol futballistát tesztelni fog a szakmai stáb. A keret tagjai a jövő héten, június 23. és 28. között az immár szokásos helyszínen, Bükfürdőn edzőtáboroznak, s ezen felkészülés keretében kedden 17 órától megmérkőznek az osztrák SV Mattersburggal, szombaton, 28-án pedig – szintén 17 órától – az orosz első ligában legutóbb nyolcadik helyen végzett Kubany Krasznodarral, méghozzá Bad Erlach-ban.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!