Sport

2014.06.21. 00:26

DVTK: Az SV Ried csatárai a célkeresztben

Miskolc - Két új szerzemény pénteken aláírt a piros-fehérekhez. Griffiths, Burgos, továbbá még egy védő is érkezik a DVTK-hoz?

Miskolc - Két új szerzemény pénteken aláírt a piros-fehérekhez. Griffiths, Burgos, továbbá még egy védő is érkezik a DVTK-hoz?

Akinek kellett, az orvosi vizsgálattal kezdte a felkészülés első napját pénteken Diósgyőrben, a névsort – hogy senki se felejtse el a dolgot – biztos, ami biztos, kifüggesztették az öltöző ajtajára. A játékosok szép sorban érkeztek a klubházba, köztük a kapus, Antal Botond „utáni” új szerzemény, Bori Gábor (legutóbb MVM Paks), akit már négy évvel ezelőtt, 2010-ben is akartak a DVTK-nál…

– Akkor nem jött össze a miskolci szerződésem, most igen, és ennek örülök – jelentette ki a 30 esztendős, egyszeres válogatott középpályás, akinek ezután azt mondtuk: a három éves kontraktusa azt sugallja, hogy hosszú távra tervez… – Aki ennyi időre aláír valahová, arra nem lehet ráfogni, hogy kalandor… Nyilván szeretném kitölteni ezt az időt, de úgy, hogy sikeres legyek én is és a csapat is, mindenesetre sok pozitív visszajelzést kaptam azóta, amióta itt vagyok. A DVTK előző évada nagyon jó volt, amit megérdemelt az itteni közeg, a közönség, ha lehet, erre még rátennénk egy kicsit. Itt van a nyakunkon az Európa Liga szereplés, sok időnk tehát nincs, de nyilván igyekszünk a lehető legjobban felkészülni. A nemzetközi sorozatban játszottam már kazah, és örmény csapat ellen is, valamint a román Steauával, illetve a török Fenerbahcéval, bízom benne, hogy ezeket a tapasztalatokat kamatoztatni tudom.

Németh és Okuka aláírt

Szerdán már jeleztük a pápai Németh Milán, és a volt kaposvári, a szerb Drazen Okuka érkezését, nos, mind a ketten be is futottak pénteken reggel az Andrássy útra, akik a nap végére már alá is írtak a DVTK-hoz. A harmadik új arc a nagyváradi Florin Pop volt, a 24 éves középpályás az FC Bihorban focizott eddig és a hírek szerint az ottani tréner, az egykori diósgyőri klasszis, Kulcsár Sándor ajánlásával a tarsolyában utazott a borsodi megyeszékhely reprezentánsához. Miközben a főbejáratnál figyeltük a befutó játékosokat, Elek Ákos bukkant fel.

– Eddig egy hét volt a leghosszabb nyári pihenő, amit kaptam, most azért több jutott, úgyhogy ezzel nincs gond – árulta el az ózdi születésű futballista. – Tíz napig teljesen lazítottam, de aztán megcsináltam azokat a feladatokat, amiket a stáb kiszabott. Mi a véleményem az Európa Ligáról? A Videotonnal már játszottam az EL-ben, de sajnos kikaptunk a szlovén Maribortól, a BL-selejtezőben pedig az osztrák Sturm Graz-cal szemben maradtunk alul. Nem kell túlmisztifikálni az indulásunkat, úgy kell kimennünk majd a pályára, bárki ellen mint egy bajnokin, önbizalommal telve.

Tornyi Barnabás Diósgyőrben

A klubházba nem csupán a keret tagjai érkeztek pénteken kora délelőtt, hanem Sántha Gergely, a csapatot működtető DFC Kft. többségi tulajdonosa, a Borsodsport Invest Kft. ügyvezető igazgatója; Szabó Tamás, a DFC Kft. ügyvezető igazgatója, valamint Árki Gábor sportigazgató is, ami azt jelezte: van kivel és miről tárgyalni. A létesítményben felfedeztük Tornyi Barnabást – akinek az irányításával diósgyőri csapat, a DFC legutóbb nemzetközi kupameccseket játszott, még 1998-ban –, mint megtudtuk, az egykori szakmai igazgató itthon, Miskolcon van szabadságon, s tiszteletét tette Diósgyőrben. A labdarúgók közül Elek Ákossal váltott szót, hiszen amikor a válogatott középpályás a Kazincbarcikai SC kötelékébe tartozott, Tornyi Barnabás szakmai tanácsadó volt a sárga-kékeknél.

Amint arról már beszámoltunk: az első edzés után Sivic Tomislav elmondta, hogy szeretnék megszerezni a volt pápai csatárt, az elefántcsontparti Georges Henri Griffiths-t, illetve rajta kívül még egy csatárt és egy belső védőt. Információink szerint a másik támadó a 32-szeres salvadori válogatott, Rafael Burgos, aki ugyanúgy az osztrák SV Ried futballistája, mint Griffiths, s aki az előző évadban kölcsönben Győrben játszott.

ÉM-MI


Akik az első edzésen részt vettek

Kapusok: Antal Botond, Ivan Rados (lejár a szerződése, hosszabbított), Nenad Rajic (lejár a szerződése, kérdéses a jövője).


Védők: Senad Husic, Debreceni András, William Alves, Eperjesi Gábor, Vági András (nem jár le a szerződése, de kérdéses a jövője), Vadász Viktor (felbontották a hónap végén lejáró szerződését), Gohér Gergő (lejár a szerződése, vélhetően nem marad), Kádár Tamás, Németh Milán.


Középpályások: Zoran Kostic (lejár a szerződése, egyeztetnek vele), Gosztonyi András, Elek Ákos, Barczi Dávid, Nikházi Márk (nem jár le a szerződése, kétséges a maradása), Bori Gábor, Csirszki Martin, Egerszegi Tamás.


Csatárok: Miroslav Grumic, Bacsa Patrik, Augusto Batioja (lejár a szerződése, vélhetően nem marad).


Mohamadou Abdouraman külön erősített, a konditeremben (lejár a szerződése, vélhetően nem marad).


Lazar Marjanovic és Drazen Okuka hivatalos papírokat intézett, amelyek szükségesek ahhoz, hogy pályára léphessenek az Európa Ligában.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!