Sport

2014.05.15. 20:16

Tét a nanjingi ifjúsági olimpia

A tiszaújvárosi színeket képviselő Lehmann Bence május 17-én, a hollandiai Weert városában harcolhatja ki az augusztus második felében, Kínában megrendezendő II. Ifjúsági Olimpián való indulási jogát.

A tiszaújvárosi színeket képviselő Lehmann Bence május 17-én, a hollandiai Weert városában harcolhatja ki az augusztus második felében, Kínában megrendezendő II. Ifjúsági Olimpián való indulási jogát.A TVK-Mali Triatlon Klub tehetsége csütörtökön hajnalban kelt útra öt társával, Bicsák Flórával (Zalatriatlon), Fuchs Dórával (UNIQA Team Újbuda TC), Csák Pannával (Balatoni TTSE), Rácz Gergővel (Mogyi Baja-Pécs) és Tóth Milánnal (DSC-DSI), hogy szombaton ott legyen a nemzetközi szinten egyetlen hivatalos kvalifikációs versenyként jegyzett holland viadalon.

- Mivel az európai 11-11 leány és fiú kvótát csak azok között osztják szét, akik rajthoz állnak Weert-ben, megkülönböztetett figyelemmel készültünk erre a megméretésre – tudtuk meg Lehmann Tibor csapatvezetőtől, a TVK-Mali TK elnökétől. – A legutóbbi hasonló versengés 50-55 indulójával szemben ezúttal mindkét mezőny 70-80 sportolót számlál majd, ami önmagáért beszél. Főleg, ha azt is hozzáteszem, hogy nemzetenként csak egy-egy versenyző szerezheti meg a nanjingi ifjúsági ötkarikás játékok indulási jogát. A szombati verseny sprint távon (750 m úszás, 20 km kerékpározás, 5 km futás) zajlik majd. A lányoknál nehéz megjósolni, hogy a mieink közül kinek sikerülhet a kvótaszerzés. A fiúknál – elfogultság nélkül - úgy gondolom, hogy fiamnak, Bencének van erre a legnagyobb esélye. A lényeg: meg kell szerezni az egy-egy kvótát! A Magyar Triatlon Szövetség szakmai bizottsága ezt követően dönt arról, hogy kik képviselhetik majd hazánkat az augusztus 16-28. között megrendezendő nagyszabású eseményen. A döntésnél figyelembe veszik az április végén, a portugáliai Quarteria-ban megrendezett junior Európa-kupán elért eredményeket is, ahol Bence a kerettagok közül a legelőkelőbb helyen zárt. A hollandiai programban - hasonlóan az olimpia műsorához – szerepel a mix-váltó is, melynek tagjaira vasárnap 250 m úszás, 8 km kerékpározás és 2,5 km futás vár. Ezeket a 2-2 leány és fiú alkotta váltókat a szombati egyéni eredmények alapján sorsolják össze. Mozgalmas és izgalmas hétvége vár tehát ránk!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!