Sport

2014.05.24. 19:43

Dupla címvédés Tiszaújvárosban

Tiszaújváros - A XXIII. REMAT Tisza Triatlon keretében megrendezett REMAT Klubcsapat Országos Bajnokságon az elit kategóriás hölgyeknél és férfiaknál is megvédte címét Tiszaújvárosban a tavalyi első helyezett, vagyis az UNIQA Team Újbuda TC, illetve a Mogyi Baja-Pécs.

Tiszaújváros - A XXIII. REMAT Tisza Triatlon keretében megrendezett REMAT Klubcsapat Országos Bajnokságon az elit kategóriás hölgyeknél és férfiaknál is megvédte címét Tiszaújvárosban a tavalyi első helyezett, vagyis az UNIQA Team Újbuda TC, illetve a Mogyi Baja-Pécs.Minden eddigi rekordot alaposan felülmúlva, nem kevesebb, mint 109 egység mérte össze tudását Tiszaújvárosban. A Gyógy- és Strandfürdőben kijelölt versenyközpontból 13 órakor a legfiatalabbak, az újonc 1. kategória képviselő kezdtek, majd a szeniorok, a felnőtt és elit kategóriás nők rajtoltak el. A felnőtt férfiak után az utánpótlás 2. korcsoportos fiúk küzdöttek meg az érmekért helyezésekért. Az első napi programot az elit kategóriás férfi csapatok zárták.

A címvédő UNIQA Team Újbuda TC tavaly egy, teljes létszámú, öt tagú csapattal nevezett erre a versenyre, melyet magabiztosan meg is nyert. Az újbudaiak ezúttal megosztották erőiket, két együttessel próbáltak szerencsét. Bár a 750 méteres úszás után még a 2013-as ezüstérmes, Szakály Zsófia vezette TVK-Mali TK állt az élen, a 20 km-es kerékpározásban a korábbi ifjúsági olimpiai bajnok Dudás Eszterék átvették a vezetést. Mivel az 5 km futás során a házigazdák nem tudtak élre állni, így idén is megismétlődött a tavalyi sorrend az első két helyen. A bronz az UNIQA Team Újbuda TC „B” csapatáé lett.

Dudás Eszter (UNIQA Team Újbuda TC „A”): - Az úszásnál igyekeztünk együtt maradni, hogy ne szakadjon le senki. A bringán a maximumot hoztuk, futáson már tudtuk, mennyi az előnyünk, így arra figyeltünk, hogy ezt meg tudjuk tartani, ami sikerült.

Holtverseny a második helyen

Az elit kategóriás férfiak versenyére megérkezett az aranyat érő májusi eső, mely szerencsére nem bizonyult tartósnak. A nyitó számot 9:04 perccel a tiszaújvárosiak Balogh Bence vezette fiatal kvartettje abszolválta leggyorsabban, akiket 15 másodpercre követett az UNIQA Team Újbuda TC, újabb 6 egységgel pedig a tavalyi aranyérmes Mogyi Baja-Pécs. A kerékpározásban Bajai Péterék magukhoz ragadták az elsőséget, de nem dőlhettek hátra, mert szorosan ott voltak mögöttük az üldözők. A TVK-Mali TK óriásit sprintelve érkezett meg a célba. Ugyanezt a koreográfiát követte a Kuttor Csaba irányította UNIQA Team Újbuda TC, így a bajaiak beérkezése előtt ez a két gárda holtversenyben állt az élen. Nem sokáig, mert a címvédő ennél az időeredménynél is jobbat repesztett és ismét nyert.

A Magyar Triatlon Szövetség idén bevezetett új szabályának értelmében az azonos időt elérő csapatok esetében holtversenyt kell kihirdetni, vagyis a tiszaújvárosiak és az újbudaiak egyaránt bajnoki ezüstérmet vehettek át az eredményhirdetésen, ahol Bráz György, Tiszaújváros polgármestere és Olasz László, a névadó REMAT Zrt. vezérigazgatója is közreműködött.

Bajai Péter (Mogyi Baja-Pécs): - Egy kicsit megijedtünk, amikor az ég zengett, de ennek ellenére nagyon jól kaptuk el a ritmust. Sikerült azt végrehajtani, amit elterveztünk. Menet közben hallottuk, hogy vezetünk, ami megnyugtatott bennünket, így tudtuk tartani fél perces előnyünket és nyertünk újra!

Az elmúlt évek hagyományait folytatva, minden csapat a nevezési díjból 500 forinttal segítette a 2010-ben közlekedési balesetet szenvedett kiváló tiszaújvárosi triatlonos, Benedek László rehabilitációját.

A XXIII. REMAT Tisza Triatlon vasárnapi, 8.50-kor, az újoncok futamával induló folytatásában rendezi meg a TVK-Mali TK a TIGRA Triatlon Magyar Nagydíjat, a gyermek, serdülő, ifjúsági ranglista versenyt, a Sprinttávú Kiemelt Triatlon Amatőr kupát, az EMMI Triatlon Diákolimpiát és a II. Paratriatlon Országos Bajnokságot.


Eredmények

Elit kategória, nők:

  • UNIQA Team Újbuda TC „A” (Dudás Eszter, Zelinka Gabriella, Fuchs Renáta) 1:02:16,
  • TVK-Mali TK (Szabolcsi Fruzsina, Szakály Zsófia, Szegedi Sára, Vizi Viktória, Zelovics Dóra) 1:05:48,
  • UNIQA Team Újbuda TC „B” (Horváth Zsanett, Fuchs Dóra, Molnár Júlia) 1:07:04.

  • Elit kategória, férfiak:

  • Mogyi Baja-Pécs (Bajai Péter, Ifj. Faldum Gábor, Király István, Flander Márton, Végvári Dávid) 54:29 perc,
  • TVK-Mali TK (Balogh Bence, Balogh Máté, Hankó Dávid, Marton Előd) 55:02 és UNIQA Team Újbuda TC (Anheuer Kristóf, Kuttor Csaba, Ruzsás Dávid, Szatmári Levente) 55:02.
  • Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!