Sport

2014.05.26. 21:46

Bicsák Bence lefutotta a mezőnyt

Tiszaújváros - A tiszaújvárosi XXIII. REMAT Tisza Triatlon második, vasárnapi, 733 egyéni indulóval részvételi rekordot hozó napjának utolsó csatáját, a TIGRA Triatlon Magyar Nagydíj elit férfi futamát a még junior korú Bicsák Bence nyerte meg.

Tiszaújváros - A tiszaújvárosi XXIII. REMAT Tisza Triatlon második, vasárnapi, 733 egyéni indulóval részvételi rekordot hozó napjának utolsó csatáját, a TIGRA Triatlon Magyar Nagydíj elit férfi futamát a még junior korú Bicsák Bence nyerte meg.A elit férfiak abszolút versengésében a 750 méter teljesítése után legalább húszan jöttek ki a medencéből szinte egyszerre. Ebből adódóan a depóból fél percen belül egy tekintélyes csoport, benne a szombati felnőtt klubcsapat országos bajnok Mogyi Baja-Pécs gárdájából Bajai Péterrel, Király Istvánnal, az ezüstérmes hazaiak gárdájából a Balogh-testvérekkel, Mátéval és Bencével, az ifjúsági olimpikon Bicsák Flóra bátyjával, Bencével tolta ki kerékpárját. A bringás kígyó legjobbjai a 20 km során sem hagyták el egymást. A második „öltözködés” Balogh Bencének ment a leggyorsabban, ő rohant ki elsőként a futópályára. Nyugalomra azonban semmi oka nem volt, mert szó szerint a sarkában haladt a junior korú Bicsák Bence, no meg a teljes élmezőny. A 2,5 km-es futó fordítónál már Bicsák állt az élen, akit 15 mp-re követtek a vetélytársak. A második kör végére a különbség tovább nőtt, az elsőség kérdése így eldőlt. Az ezüstöt Bicsák klubtársa, Király István harcolta ki, míg abszolút értékelésben a dobogó harmadik fokára a szegedi színekben versenyző Tarnai László állhatott fel.

Bicsák Bence (Mogyi Baja-Pécs): - Jó formán együtt jöttünk ki a medencéből. A kerékpározás számomra szerencsésen alakult, így tudtam pihenni. A futásnál igyekeztem egyenletes tempóban haladni. Nem volt egy könnyű verseny, örülök, hogy ilyen jól sikerült!

Az érmek és oklevelek átadásában közreműködött Dr. Nemes Nagy Tibor, a Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ) főtitkára és dr. Székely Mózes, az MTSZ elnökségi tagja is. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Dr. Martinovics Szilvia, az MTSZ elnöki tanácsadója és Szabó Zita, a szövetség utánpótlás szövetségi kapitánya is.

Az elmúlt évek hagyományait folytatva, minden egyéni induló 200 forinttal segítette a 2010-ben közlekedési balesetet szenvedett kiváló tiszaújvárosi triatlonos, Benedek László rehabilitációját. A TVK-Mali TK sportolója - édesanyja kíséretében - ezúttal is ott volt a verseny helyszínén és szemmel láthatóan sokat javult az állapota az elmúlt időszakban.


Eredmények

TIGRA Triatlon Magyar Nagydíj, elit férfi abszolút (750 m úszás, 20 km kerékpározás, 5 km futás):

  • Bicsák Bence (Mogyi Baja-Pécs) 54:45 perc,
  • Király István (Mogyi Baja-Pécs) 55:03,
  • Tarnai László (Titán TC) 55:16.
  • Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!