Sport

2014.04.09. 11:37

Skaliczki: Még a halott is kikopoghat...

Szerdán 18 órától Orosházi FKSE Linamar – Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabda mérkőzés.

Szerdán 18 órától Orosházi FKSE Linamar – Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabda mérkőzés.A 7-12. helyért zajló rájátszás 3. fordulójában idegenben lép pályára a Mezőkövesdi KC együttese. A dél-borsodiak az eddigi lezajlott két körben előbb 27-22 verték a Ceglédet, aztán pontot szereztek Vácon (24-24).

– Az azóta eltelt napokat arra használtuk fel, hogy megpróbáljuk az erőnket összegyűjteni a hátralévő nyolc fordulóra – kezdte Skaliczki László, az MKC vezetőedzője. – A múlt pénteken az egriekkel játszottunk felkészülési meccset, amelynek a végeredménye 20-26 lett, de számunkra, ahogyan jeleztem, elsősorban a gyakorlást szolgálta. Egy félidőn keresztül nyitott védekezést alkalmaztunk, kipróbáltunk különböző felállásokat, olyanokat, amit, amiket addig nem csináltunk. A mérkőzés utolsó szakaszában már a juniorok voltak többségében a pályán, mert cél volt az is, hogy a keret összes tagja lehetőséghez jusson. A koncentráltságban akadtak hiányosságok, de az összes többi dolog rendben volt, azokat jónak értékelem.

Gyorsak a szélsőik

Az alsó házban jelenleg az orosháziak vezetnek, tehát komoly erőpróba előtt állnak Kovácsék.

– Ezen csoport egyik legjobb csapatáról van szó, amely egyre érettebben adja elő azt, amit edzőkollégám elképzel – folytatta Skaliczki László. – Erre bizonyíték többek között az, hogy az első és a második fordulóban is győztek, a PLER, illetve az Orosháza ellen. Több találkozójukat láttam, ezekből kitűnt, hogy szerkezetük jó, védekezésben többszínűek, taktikai értelemben felkészültek. Nekik is vannak kulcsembereik, egyik ilyen a kapus, Ivanisevic Tibor, aztán Buday Dani, aki kiválóan fogja össze a társaságot. Fiatalok, gyorsak a szélsőik, ezért a lerohanás az egyik fegyverük. A héten két találkozónk lesz velük, hiszen szombaton, hazai pályán őket fogadjuk, s ilyen, hogy hét nap alatt két meccset kell megvívni, nem sűrűn fordul elő. Ez, így, mindenképpen egy komoly feladat, szeretnénk belőle ,,pontosan" kijönni.

Skaliczki Lászlót megkérdeztük, hogy miként érzi: meg van már a bennmaradás?

– Addig nem lehet semmit sem biztosan kijelenteni, amíg matematikailag nem biztos – tette hozzá a tréner. – Három hónapja benne vagyunk a présben, hetente háború zajlik, ilyenkor nem csak az fontos, hogy ki, miként bírja fizikálisan, hanem hogy miként dolgozza fel az ezzel járó stresszt. Az összes csapat igyekszik ebben a helyzetben, szakaszban még a halott is kikopog a koporsóból... Már kétszeres katicának mondhatjuk magunkat, de még mindig kell tennünk lépéseket, mert aki leáll, az lemarad...

ÉM-MI


Az állás a 7-12. helyért

7. Orosházi FKSE Linamar 12 7 2 3 305-292 16

8. Ceglédi KKSE 12 7 – 5 319-305 14

9. Mezőkövesdi KC 12 6 2 4 298-309 14

10. Váci KSE 12 6 1 5 311-289 13

11. PLER Budapest 12 4 1 7 321-330 9

12. SZESE Győr 12 3 – 9 290-319 6


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!