Sport

2014.04.12. 11:29

Ne legyél jó annyira Botond!

Miskolc - A Kaposvári RFC-t fogadja szombaton 18 órától a DVTK a diósgyőri stadionban. A mérkőzés pikantériája, hogy a vendégek kapuját a Diósgyőr leendő kapusa, Antal Botond védheti. A mérkőzésről élőben tudósítunk a Borsod Online-on.

Miskolc - A Kaposvári RFC-t fogadja szombaton 18 órától a DVTK a diósgyőri stadionban. A mérkőzés pikantériája, hogy a vendégek kapuját a Diósgyőr leendő kapusa, Antal Botond védheti. A mérkőzésről élőben tudósítunk a Borsod Online-on.

A labdarúgó NB I 24. fordulójában hazai találkozó vár a Diósgyőrre. Arra az együttesre, amely az előző körben a Budapest Honvéd otthonából hozta el a három pontot 2-1-es sikerének köszönhetően.

– Nagyon fontos meccs volt a pontszerzés miatt, így még harcban vagyunk azért, hogy az első négyben tudjunk végezni – jelentette ki Sivic Tomislav, a piros-fehérek vezetőedzője. – Jól kielemeztük őket, megnéztük, hogyan nyertek a Videoton és a Ferencváros ellen. Tudtuk, hogy nem nyílhatunk ki, mert ha területet adunk nekik, akkor végünk van... Ők pihenhettek, mi játszottunk a Ligakupában, vártunk a hibáikra.

A beszélgetés során már szóba került a jövő heti, Debrecen elleni Magyar Kupa mérkőzés, olyan párhuzamban, hogy vélhetően más szerkezetű, összetételű gárda fog kifutni most és más akkor a pályára. Márpedig átállni egyik rendszerről egy másikra, rövid idő alatt, nem könnyű.

– Órákat dolgozunk ezen, készítünk videót, mert videó alapján lehet játékost hamarosan megfogni, hogy mire gondolunk, megmutatjuk, hogy ebben a rendszerben ezt, a másikban ezt kell csinálni – folytatta Sivic Tomislav. – Az a csapat tud nyerni, amelyik napról-napra képes alkalmazkodni. Ezért fontos mindegyik játékos a számunkra. A hétvégi összeállítást ez nem befolyásolja. Elvben van egy stratégia... Egy picit ide, egy picit oda, de ez csak elv, mert mindig a következő mérkőzés a legfontosabb. Ha a Honvéd ellen nem nyerünk és van mögöttünk három vesztes meccs zsinórban, akkor lehet, hogy a tulajdonos úr azt mondja, ,,Köszönöm, Sivic úr!"... Nem tudom...


[poll id="646"]


Hol leszünk mi?

Az elmúlt napokról az alábbiakat mondta a szakvezető:

– Most fordult elő először február 26.-a óta, hogy hét közben nem volt meccsünk, tudtunk végre edzeni is egy kicsit, hiszen azon dolgokat, amelyek javításra szorulnak, csak tréningen lehet jobbítani – fogalmazott Sivic Tomislav. – Sok mindent megcsináltunk, ezt, tétmeccsek között nem lehetett megtenni. Most viszont megint belekezdünk egy új szériába, hiszen egy esettől eltekintve újra három naponta jönnek majd a találkozók. A Kaposvár ellen nyerni kell, nincs mese... Ha mi olyan csapat akarunk lenni, amelyik a dobogóra vágyik, akkor nem lehet kérdés... Nekünk egyébként minden meccsen kötelező a siker, egyértelműen meg kell mutatnunk, hogy jobb csapat vagyunk. Akárhogyan is, de a három pontot be kell gyűjtenünk...

A kaposváriak egyik kapusa, Antal Botond júliustól a Diósgyőr játékosa, ezért a szakembertől azt kérdeztük: mennyire nézi már az ő teljesítményét, vagy ráér ezt tenni a nyártól?

– Ő majd itt lesz, de ki tudja hol leszünk mi? – kérdezett vissza mosolyogva Sivic Tomislav. – Antal Botondot ismerem Kecskemétről, egy fiatal, tehetséges kapus, két méter, három centi, különösen a magas labdákat kezeli jól. Látom, véd a Kaposvárban, most, hogy idejön, nem kell annyira jó lenni...

Veszélyesebb egy olyan csapat, amely egy győzelem után van és talán még érzi, hogy lehet esélye a bennmaradásra? – vetettük még fel ezt is Sivic Tomislavnak.

– Az én filozófiám az, hogy elsősorban magam, magunkat tisztelem és bárki mást ezután. Igazából tehát nem azt nézem, nem az érdekel, hogy milyen a Kaposvár vagy milyen a Debrecen. Ha netán olyan történne, amivel nem számolunk, akkor gratulálnék... De mondom: kell a három pont...


A DVTK várható kezdőcsapata

Amint azt a szakvezető elmondta: Grumic sárga lapok fog hiányozni a keretből, viszont arra van esély, hogy a múlt hét végén Kispesten megsérült Futács vállalja a játékot.

A várható kezdőcsapat: Rados – Eperjesi (Vági), Vadász (Debreceni), Kádár, Husic (Gohér) – Elek (Abdouraman) – Marjanovic, Barczi (Nikházi), Gosztonyi, Bacsa – Futács.


„Lengyel, magyar – két jó barát, együtt harcol, s issza borát." - A szervezett diósgyőri szurkolói csoportok gyűjtést szerveznek a szombati DVTK - Kaposvár bajnokin.

Miskolc - A kaposvári születésű középpályás reméli, nem a DVTK ellen támad fel a Rákóczi.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!