Sport

2014.04.04. 13:12

DVTK: Ha nemzetközi, akkor Debrecenben

Miskolc, Mezőkövesd - Az ügyvezető szerint semmi sem veszélyezteti azt, hogy a DVTK megkapja a licencet.

Miskolc, Mezőkövesd - Az ügyvezető szerint semmi sem veszélyezteti azt, hogy a DVTK megkapja a licencet.Február 10. óta zajlik a klublicenc-eljárás a 2014/2015-ös szezont illetően, akkor vált ugyanis elérhetővé az az online felület, amelyet a csapatok (az azokat működtető gazdasági társaság) szakembereinek használniuk kell. A kérelmezőknek március 14-ig volt módjuk arra, hogy benyújtsák a licenckérelmet és az elektronikus eljárásban befejezzék az adatbevitelt. A következő jelentős „mérföldkő" március 18-19. volt, mert az NB I-es és UEFA licenckérelmezőknek a klublicenc adminisztráció irodájában le kellett adniuk a szükséges dokumentumokat (az NB II-es kérelmezőknek két nappal később kellett ugyanezt megtenniük), az első hiánypótlási határidő pedig szerdán járt le.

Nincs veszélyben

– Zajlik az egész licenc-eljárás, még vannak adminisztrációs jellegű feladataink, de semmi olyan probléma nincs, amely veszélyeztetné a licencünket – jelentette ki az Észak-Magyarországnak Szabó Tamás, a DVTK-t működtető gazdasági társaság ügyvezetője, aki kérdésünkre hozzátette: – Miként az elmúlt években, úgy ezúttal is UEFA licencet kértünk. Amennyiben sikerülne kivívnia a csapatnak a nemzetközi kupában való indulást, akkor, várhatóan az új debreceni stadionban játszanánk a meccset vagy a meccseinket.

Néhány formai hiba

Bocsi Anna, a Mezőkövesd Zsóry FC ügyvezető igazgatója lapunknak elmondta:

– Esetünkben gyakorlatilag minden rendben van. A licenc­adminisztráció mindössze néhány formai hiba – közjegyzői hitelesítés, „lemaradt" bélyegző – miatt szólított fel minket hiánypótlásra. Gazdálkodásunk és stadionunk teljes mértékben megfelel a követelményeknek, úgymond pluszban nem kell elvégeznünk semmilyen munkát és változtatásokat sem kell eszközölnünk.

Szívesen látják a Diósgyőrt Kövesden

Arra a kérdésre, hogy a DVTK Mezőkövesden játszaná-e mérkőzéseit, ha Diósgyőrött elkezdik a stadion rekonstrukciójának újabb ütemét, Bocsi Anna így felelt:

– A DVTK ebben az ügyben nem keresett meg minket. Álláspontunk változatlan: szívesen látjuk a piros-fehéreket nálunk, hiszen a munkálatok alatt a megyén belüli megoldás lenne a legszerencsésebb. Ha így alakul, akkor ellentétes sorsolással máris pont kerülne a mondat végére.

A másodosztályú licencről

Az Elsőfokú Licencadó Testület első ülése – és döntése – április 28. és 30. között várható. Mint az ismert, a licenc feltétele a bajnokságban való indulásnak. Megkerestük a B.-A.-Z. megyei NB III-as klubokat is, érdeklődve arról, hogy kértek-e másodosztályú licencet. Kazincbarcikáról és Putnokról azt a tájékoztatást kaptuk, hogy igen, viszont Cigándon és Tiszaújvárosban nemleges volt a válasz.

ÉM-MI,KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!