Sport

2014.04.07. 14:56

A mezőkövesdiek hatpontos meccse Kaposvárott

Mezőkövesd - Hétfőn este a somogyi megyeszékhelyen küzdenek a bajnoki pontokért a matyóvárosiak. A mérkőzésről élőben tudósítunk.

Mezőkövesd - Hétfőn este a somogyi megyeszékhelyen küzdenek a bajnoki pontokért a matyóvárosiak. A mérkőzésről élőben tudósítunk.Az élvonalbeli labdarúgó bajnokság 23. fordulójából egy találkozó hétfőn estére maradt: a Kaposvári Rákóczi FC – Mezőkövesd Zsóry FC mérkőzést Bajnokok Ligája-időpontban, vagyis 20 óra 45 perctől vívják a somogyi megyeszékhelyen.

Átszervezték

A választás miatt az MLSZ átszervezte a forduló programját, ennek jegyében a kövesdiek vendégszereplése hétfő estére került.

– A versenybizottság határozatát tudomásul vettük, egyébként sincs különösebb jelentősége annak, hogy melyik napon játszunk – mondta érdeklődésünkre Hagyacki József ügyvezető igazgató. – Az a lényeg, hogy nyerjünk a sereghajtó otthonában, ezt pedig most hétfőn este kell megtennünk.

A programváltozás következtében Véber György vezetőedző is módosította csapatának edzésmunkáját. Csütörtökre szünnapot adott fiainak, akiknek viszont szombatra és vasárnapra is tréninget írt elő. Hosszú utazás ide, több órás buszozás oda, az együttes – amint azt Gánóczy Zoltán technikai vezető közölte – csak hétfőn délelőtt kel útra, vagyis az éjszakát mindenki megszokott környezetében töltötte.


[poll id="640"]


Sorsdöntő lehet

A bennmaradásért harcoló csapat számára akár sorsdöntő is lehet a találkozó. Sikerével ugyanis „pecsétet" tehet a kaposváriak búcsújára, a rivális paksiakkal szemben pedig öt pontosra hízlalhatja előnyét. Mesterük ennek figyelembe vételével alakította ki taktikájukat: Véber György határozott védőmunkát kért hátsó embereitől, labdaszerzés esetén pedig sokpasszos, ugyanakkor gyors akciók vezetésére szólított fel. A sárga-kékek gyengéje a helyzetkihasználás, eddigi öt tavaszi összecsapásukon mindössze kétszer voltak eredményesek Harsányiék, s most éppen itt az ideje, hogy felvegyék góllövő cipőjüket. A Mezőkövesd Zsóry FC tagjait a visszavágás vágya is fűti: soros ellenfelük ugyanis az őszi idényben elvitte a 3 pontot a matyóföldről, ráadásul az NB I-ben nem „divat" egy csapatot oda-vissza megverni.

– Kicsit focizzunk a számokkal – kalkulált Véber György. – Ha nyerünk ezen a mondás szerinti 6 pontos meccsen, akkor már 5 egységgel előzzük meg azt Paksot, amely szombaton hozzánk látogat, így ebből a feltételes 5-ből egyenesen 8 lehet. A helyzetekről pedig annyit, hogy ha egyszer elkapjuk a fonalat, akkor valamelyik ellenfelünk nagy verésbe szalad bele.

A múlt héten Bognárék a Budapest Honvédot verték úgy, hogy nélkülözniük kellett az öt sárga lapos Rajczit és az eltiltott Vermest. A két rutinos játékos most visszatér és Véber György rendelkezésére áll, Vermes egyenesen kezdő lesz. Kellemes gond továbbá, hogy az MZSFC-ben nincs sérült, a hét közben csupán Olasz D. bajlódott influenzás tünetekkel, de már felépült.

A Mezőkövesd Zsóry FC várható kezdőcsapata:

Horváth T. – Vermes, Szalai V., Gévay, Fótyik – Velicky, Hegedűs D. – Kiss M., Bognár I., Harsányi – Menougong.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!