Sport

2014.03.31. 20:56

Gimnasztráda sikerek Nagyszombaton

A Tiszaújvárosi DSE Gimnasztráda csapata meghívást kapott a március 8-án, Trnavan (Nagyszombaton) a Szlovák Torna Szövetség által megrendezett 18. Festival of group performances elnevezésű gimnasztráda fesztiválra.

A Tiszaújvárosi DSE Gimnasztráda csapata meghívást kapott a március 8-án, Trnavan (Nagyszombaton) a Szlovák Torna Szövetség által megrendezett 18. Festival of group performances elnevezésű gimnasztráda fesztiválra.Az esemény versenyjellegéből adódóan korosztályonként (childrentől a senior kategóriáig), illetve kis- és nagycsoportos bemutatónként volt a megmérettetés. 45 koreográfiával 350 résztvevő nevezett a sportág nemzeti versenyére, ahol a tiszaújvárosi magyar csapat mellett Szlovákiából és Csehországból is érkeztek együttesek. A Tisza-partiak hat produkcióval neveztek a versenyre, melyre nagy lelkesedéssel és erőbedobással készültek. A lelkiismeretes felkészülés eredményeként 5 arany és 1 ezüstérmet szerzett a küldöttség, ráadásként pedig elhozták az abszolút győztesnek járó kupát is. Első helyen végzett a junior csapat a Dance aerobik produkcióval; az ifjúsági csapat a Hajrá csajok! című pompon gyakorlattal; a Dance is my life akrobatkius modern tánc, valamint az Angel modern tánc koreográfia a felnőtt csapat előadásában; tovább az ifjúsági és felnőtt csapat Eufória című aerobik produkciója. Ezüstérmes lett az ifjúsági és felnőtt csoport Red dress show tánca. A junior, felnőtt és senior kategóriákból egy abszolút győztest hirdettek ki, melyet a tiszaújvárosi gimnasztráda csapat Eufória című dinamikus aerobik produkciója nyerte el.

A sikert elért sportolók: Bereczki Anna Éva, Bárdos Dóra, Bodnár Brigitta, Egyed Orsolya, Gulyás Léna, Laki Sarah Maria, Szikszai Petra, Vámosi Kincső, Bárócz Réka, Bujtor Tamara, Bujtor Vivien, Czank Regina, Gulyás Emma, Hímer Dorina, Kovács Lilána, Nagy Nelli, Rácz Cintia, Szabó Orsolya, Tóth Melinda, Vincze Mercédesz, Balogh Flóra, Bartus Vanessza, Berki Dorottya, Bodnár Bettina, Dudás Kitti, Fedor Eszter, Kalmár Zsófi, Kavicsánszki Olívia, Lükő Nikolett, Madár Éva, Molnár Tímea és Nagy Stella. Felkészítő edzők: Kopcsó Józsefné, Haisz Vanda, Madár Éva és Bárócz Katalin.

A Tiszaújvárosi DSE Gimnasztráda csapat főszponzora a Magyar Torna Szövetség volt, de a sportolókat – csak úgy, mint évek óta - ezúttal is jelentősen támogatta a Tiszaújváros Jövőjéért Alapítvány és Tiszaújváros Önkormányzata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!