Sport

2014.03.06. 20:19

Éltető az éjszakában harcol

Tokaj - Nemzetközi profi küzdősportgálát tartanak szombaton Tokajban.

Tokaj - Nemzetközi profi küzdősportgálát tartanak szombaton Tokajban.A Kyo Shin SE és a Shindokai Kyokushin Karate és Thai Boksz Szövetség szervezésében magyar-lengyel párharcoknak lehetnek szemtanúi nőnapkor a Tisza-parti városba érkező vendégek, de román harcos is ringbe lép majd. A gálán a Shindokai-kan karate szabályrendszerben küzdenek meg, ez hasonlít az olyan ismert stílusokhoz, mint a thai boksz vagy a ketrecben ismert kiskesztyűs MMA küzdelmek.

Rendszeresen

Hat magyar hat lengyellel vív meccset azon a gálán, amelyet március 8-án rendeznek a gimnázium sportcsarnokában. A harcosok között több, profi bajnoki övet birtokló ismert magyar versenyző is jelen lesz.

Éltető Daniella, Birics Tamás és Kálucz Martin is ringbe lép a gálán, de mellettük a lengyel válogatott Malinowski Team, Pavel Malinowski mester tanítványai alakulatának több tagja is összecsap a magyar sportolókkal – mondta Laub János mester, a gála főszervezője. – A küzdelmek a lengyel-magyar barátság jegyében zajlanak, a két ország harcosai rendszeresen találkoznak különböző profi versenyeken és ha nem egymás ellen küzdenek, mindig szurkolnak egymásnak.

A többszörös világbajnok Éltető Daniella és Kálucz Martin várhatóan román ellenfeleket kapnak, Birics Tamásra (Re-Gym) pedig egy lengyel harcos feni a fogát. A mérkőzések háromszor három percben zajlanak, a közönség tíz párharcot szurkolhat végig a WFMC (World Fight Sport Martial Arts Council) által is támogatott nem mindennapi profi nemzetközi gálán, amin a világszervezetek vezető tisztségviselői – Gilles Richard elnök (Shindokai-kan Karate International) és Isa Akkus elnök (WMFC) a helyszínen tekintenek meg.

22 órától

– Remélem, hogy Daniella újra bebizonyítja, hogy mire képes és az elmúlt évek eredményei nem voltak véletlenek – mondta Éltető Péter, a sportoló édesapja és edzője. – Profi világbajnokként legalább ezer néző előtt lép majd a kötelek közé, hiszem és tudom, hogy kiszolgálja majd a publikum igényeit.

A műsor

Az egész napos program a II. Tokaj Kupa gyerekversennyel 10 órakor kezdődik, a gálát azonban 19 órától láthatják az érdeklődők. Éltető Daniella, aki szülővárosában négy éve küzdött utoljára egy magyar-szlovák gálán, várhatóan 22 órakor lép a ringbe.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!