Sport

2014.03.03. 15:16

DVTK: Emberhátrányos pontszerzés

Miskolc - Abdouraman kiállítása után, a második féli­dő­­ben volt tartása a DVTK-nak, ami 1 pontot ért.

Miskolc - Abdouraman kiállítása után, a második féli­dő­­ben volt tartása a DVTK-nak, ami 1 pontot ért.A labdarúgó NB I 18. fordulójában vasárnap este a Diósgyőr a listavezető Debrecent fogadta. Már délután szállingózni kezdtek a hazai drukkerek a stadion felé, nagyon sokan még világosban útnak indultak a madárcsicsergős, tavaszi bizsergetős időben, hogy aztán valamelyik vendéglátóipari egységben vitassák meg a meccs esélyeit. Mert a futballtavasz a bajnokságban is beköszöntött, így a hétközi, kövesdi Ligakupás diósgyőri létszám vasárnapra meghétszereződött a Loki elleni rangadóra.A hazai nézők a kezdés előtt azt konstatálhatták, hogy Sivic mester ezúttal is váratlant húzott, no nem azzal, hogy kihagyta a szerdai Ligakupa meccsen betliző Rados kapust, hanem azzal, hogy sem Barczi, sem Nikházi nem került a kezdőbe. A középpálya szokatlan összetételében, felállásában Bacsa a két csatár mögött szeretett volna besegíteni, Kostic a jobb oldalon, Elek meg a balon posztolt. És egy érdekesség a vendégoldalról: Tisza – aki ugye néhány hete éppen Diósgyőrből költözött át Debrecenbe – nem hogy a kezdőben, de még keretben sem volt, a kispadon sem jutott neki hely. A Bajtársak szurkolói csoportnak a lelátón viszont jutott volna, de azon a helyen, amelyet korábban éveken át ők koptattak, ott ezúttal (is) nagy üresség tátongott. Annak ellenére, hogy egészen a meccs kezdéséig úgy volt, hogy jönnek, ám azon az úton, módon, ahogy a Fradi elleni meccsre sikerült bejutniuk a stadionba, ezúttal akadályba ütköztek.

Abdouraman lapjai

Jó iramban, rangadóhoz méltóan kezdődött az összecsapás, amelyen az első nagy védést Rajic mutatta be, miután Abduoraman sárga lapot erő szabálytalansága után kivédte Mihelic szabadrúgását. Nyolc perccel később a diósgyőri középpályás még megúszta a kiállítást, mert a „lap közeli" faultját még elnézte Vad játékvezető. A 45. percben azonban már nem volt pardon, a színes bőrű játékos orra előtt megjelent a sárga és a piros is, miután felvágta Szakályt. De a kiállítás ez előtt azért történt egy, s más. Két gól, amelyek közül az elsőt a hajdúságiak szerezték Vadász nagy hibája után, a másodikat pedig a hazaiak, gyors reagálásban, Futács jó egyéni megmozdulása révén. Az első félidőben volt még Volas ziccer a 33. percben, de Rajic résen volt, illetve egy szép Grumic megoldás. Utóbbi játékostól azonban ettől azért többet vártak a hazai drukkerek bemutatkozásként, de a friss szerzemény csak nagyon nagyon ritkán találkozott a labdával az első félidőben.

Fordulás után

Nem is csoda, hogy a második játékrész elején lehozta Grumicot a pályáról Sivic edző. Nem azért, mintha csatárt kellett volna áldozni a játék képe alapján, ugyanis nem igazán lehetett észre venni, hogy a diósgyőriek eggyel kevesebben vannak a pályán. A labdabirtoklás közel azonos volt, a DVTK játékosai is gyakran lőtávolon belülre kerültek, de a kaput veszélyeztetniük nekik sem sikerült, ahogy az ellenfélnek sem. A 63. percben Szakály tévesztette el a kaput gólhelyzetben, majd a 76-ban Ludánszki egy szöglet után packázott el ígéretes lehetőséget. Tulajdonképpen ekkortól adta fel kivárásos játékát a vendég együttes, feljebb tolták a védekezésüket, és a DVTK-nak innentől kezdve a védekezés lett a fő feladata. Ezt viszont jól oldották meg, és második félidei masszív játékuknak köszönhetően kibrusztolták az egy pontot, emberhátrányban szereztek pontot, amire azért az nem mondható, hogy rossz kezdés lenne.


Jegyzőkönyv:

Diósgyőri VTK – Debreceni VSC-TEVA 1-1 (1-1)

Diósgyőr, 7000 néző. V.: Vad II. (Erős, ifj. Varga G.).


Diósgyőri VTK: Rajic (6) – Eperjesi (6), Vadász (5), Kádár (6), Gohér (5) – Abdouraman (4-2=2) – Kostic (5), Bacsa (4), Elek Á. (5) – Grumic (4), Futács (6). Vezetőedző: Sivic Tomislav.

Debreceni VSC-TEVA: Novakovic (6) – Lázár (5), Máté (6), Mészáros (6), Korhut (5) – Mihelic (5), Zsidai (5), Ludánszki (5), Szakály (6) – Kulcsár (6), Volas (5). Vezetőedző: Kondás Elemér.


Csere: Grumic helyett Marjanovic (5) az 53., Volas helyett Sidibe (-) a 67., Bacsa helyett Gosztonyi (-) a 71., Zsidai helyett Bódi (-) a 76., Kostic helyett Nikházi () a 91. percben.


Sárga lap: Abdouraman a 12., Kulcsár a 38., Lázár a 40., Vadász a 83., Rajic a 88. percben.

Kiállítva: Abdouraman a 45. percben.

Gólszerző: Volas (0-1) a 15., Futács (1-1) a 17. percben.


Sivic Tomislav: – Első félidőben úgy mentünk ki, hogy választ adunk a Debrecennek. Úgy gondolom, hogy ez sikerült, ha nem lett volna a piros lap, akkor ez bejön. Ki akartuk kerülni a középpályát, hosszú labdákkal akartunk eredményesek lenni. Kaptuk azt a gólt, szerencse volt, hogy hamar tudtunk választ adni erre. Utána volt egy sakk parti, és vártam, hogy a félidőben lecseréljem Abdouramant, azt gondoltam kibírja, hogy ne kelljen lecserélni a 40. percben, de le kellett volna a 30.-ban. Gratuláció jár a csapatnak azért, hogy 10 játékossal tudtunk szerezni egy pontot a Debrecen ellen, úgy gondolom, hogy ez siker.

Kondás Elemér: – Nagyon jó mérkőzés volt a mai, jól felkészült ellenféllel találkoztunk. Az első félidő változatos volt, itt is helyzet, ott is, sajnálatos, hogy gólunk után gyorsan tudott egyenlíteni a DVTK. Második félidőt végig támadtuk, ellenfelünk védekezett, kontrákban bízva. A pálya talaja nem volt kedvező, és a hazai csapat ki tudta bekkelni a második félidőt.



A gólok története

15. perc: Kulcsár gyűrte át magát a jobb oldalon, Vadászon, így előnnyel iramodhatott meg a hazai kapu felé. Ennek során remekül adott a felfutó csatártársához, Volashoz, aki 14 méterről laposan, a kapu jobb alsó sarkába gurította a labdát, 0-1.


17. perc: Gohér baloldali bedobását Futács vette át a kapunak háttal állva, majd megfordult, és a rövid alsó sarok felé lőtt, labda pedig a Novakovic előtt álló sűrűjében azonban akadálytalanul tört utat a jobb alsó sarokba, 1-1.


45. perc: Abdouraman vágta fel a baloldalon kitörni készülő Szakályt, amiért megkapta a második sárga lapját, és a pirosat is, 10 főre fogyatkozott a DVTK.



Remek hangulatot, nagy küzdelmet és pontosztozkodást hozott a kelet-magyarországi rangadó. Nézze meg Ön is a Diósgyőr - Debrecen mérkőzés felvételeit!

Egy félidőt emberhátrányban játszva szerzett pontot a Diósgyőri VTK a listavezető Debreceni VSC ellen. Ön szerint ki volt a DVTK legjobbja?

Miskolc - Rakaczki Bencének, a DVTK fiatal kapusának mezét vonultatták vissza a vasárnapi Diósgyőr - Debrecen meccs előtt.

Miskolc - A labdarúgó OTP Bank Liga NB I. 18. fordulójában a Diósgyőri VTK gárdája az DVSC-TEVA csapatát fogadta vasárnap 18:30-tól. Az összecsapásról élőben tudósítottunk portálunkon.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!