Sport

2014.02.12. 14:50

Puhl üzent, Rakaczki segít

Miskolc - Számos érdekességgel is szolgált a megyei labdarúgó bajnokságok Miskolcon tartott ligaértekezlete.

Miskolc - Számos érdekességgel is szolgált a megyei labdarúgó bajnokságok Miskolcon tartott ligaértekezlete.Az eddigi gyakorlat szerint a klubok lehetőséget kaptak arra, hogy leiratkozzanak az általuk nem kedvelt játékvezetőkről, vagyis azokról, akikkel szemben vélt, vagy valós sérelmeik vannak. A Magyar Labdarúgó Szövetség Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóságának vezetői ugyanis vallották, hogy jobb megelőzni a bajt, az esetleges „balhékat”, különösen akkor, ha valahol már történtek ilyenek. Ennek azonban hamarosan vége szakad, ugyanis…

Az UEFA nem ismeri

– A napokban beszéltem Puhl Sándorral, az MLSZ játékvezetői bizottságának alelnökével és az egykori világbajnoki döntős a tudomásomra hozta, hogy a leiratkozás fogalma gyakorlatilag nem létezik – mondta Sajti Viktor, az MLSZ megyei igazgatója. – Érveltem, elsoroltam ennek előnyeit, de ha írásba kapom a verdiktet, akkor kénytelenek leszünk felszámolni eddigi, erre vonatkozó határozatunkat. A volt kiváló dirigens közölte, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség, az UEFA nem ismeri a leiratkozást, s mi sem mehetünk szembe a hatályos „törvényekkel”.

A ligaülésen az egyesületek és a szakosztályok képviselői meglehetősen barátságosan viszonyultak egymáshoz. Sok helyen változtattak a korábbi, évtizedek óta megszokott játéknapjaikon, volt, ahol szombatról vasárnapra mentek át, máshol a vasárnapot cserélték szombatra, mert figyelembe vették a településeken élők érdekét, kívánságát.

Elektronikus fejlődés

A megyei I. és II. osztályú mérkőzéseken immáron kötelező az elektronikus jegyzőkönyv, ezeket a lefújás után a játékvezetők véglegesítik. Néhány pályán – elsősorban a földrajzi nehézségek miatt – azonban a legjobb szándék is kevés volt.

– Ha nem sikerült a hálózatra csatlakozni, ha nem működött az internetes kapcsolat, sokat nem tehettünk, tudomásul vettük, hogy a jegyzőkönyvet kicsit később töltik ki, vagy nem a sporttelepen állítják össze – közölte Balázs András, az MLSZ Megyei Igazgatóságának társadalmi elnöke. – Most nagy örömmel hallottam, hogy mindenhol haladnak a technika vívmányaival, s ahol eddig gond, vagy gondok akadtak, ott is találnak megoldást, így aligha kell majd kézzel írt jegyzőkönyvekkel szembesülnünk.

Fiatalítanak

Az igazgatóságon is vallják, hogy arccal a fiatalítás felé, ennek jegyében új tagokat vontak az egyébként jól működő fegyelmi bizottságukba. Ennek jegyében számítanak dr. Rakaczki Tamás munkájára is. A 26 éves jogász nevének hallatán bizonyára sokan felkapják a fejüket: dr. Rakaczki Tamás ugyanis a közelmúltban leukémiában elhunyt Rakaczki Bence testvére.

– Miskolcon szereztem diplomámat – kezdte a fegyelmi bizottság új tagja, majd így folytatta: – Egyetemi éveim alatt fociztam, elsősorban kispályán szerepeltem. Örömmel fogadtam a társadalmi elnökség és az igazgatóság felkérését. Úgy gondolták, hogy a fiatalítás időszerű, ennek hatására gondoltak rám, s ha már „kéznél” voltam, örömmel mondtam igent. Mint minden fiatal embernek, nekem is vannak céljaim, vágyaim, terveim, elképzeléseim. Ennek jegyében készülök a későbbi szakvizsgámra, vállalok szerepet szűkebb pátriánk labdarúgóéletében, aztán ki tudja, később mit hoz az élet…

ÉM-KT

Bajnoki rajt március elején

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei I. és II. osztályú bajnokságok a tervek szerint egyaránt március 1-2-án, szombaton és vasárnap kezdődnek – ha az időjárás nem szól közbe. Az összevont ligaértekezleten elkészítették a sorsolásokat, amelyeket hamarosan közlünk.

Pályázatok

Pénteken zárul az MLSZ sporttelepfelújítási pályázati akciója. Létesítményenként maximum 7 millió forint nyerhető el, 3 milliós önrész mellett. Az elektronikus benyújtás határideje február 14.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!