Sport

2013.12.07. 12:07

MTK vs. DVTK - Epret raknának a habra

Budapest, Miskolc - A Hidegkuti stadionban zárja az évet a DVTK a labdarúgó NB I-ben.

Budapest, Miskolc - A Hidegkuti stadionban zárja az évet a DVTK a labdarúgó NB I-ben.Szombaton 18 órától Budapesten, az MTK vendége lesz Diósgyőr az élvonalbeli futballbajnokság 17. fordulójában. A piros-fehérek szerdán Magyar Kupa nyolcaddöntő-visszavágón legyőzték (és ezzel ki is verték) a Videotont, amiről még ejtett pár szót a miskolciak vezetőedzője, Sivic Tomislav:

– Más taktikával léptünk pályára, mert tíz nap alatt négy kemény mérkőzés sok energiát felemészt – nyilatkozta a tréner. – Kidolgoztunk egy olyan rendszert, amiben kicsit óvatosabbak voltunk. Elemeztük a Vidi gyenge pontjait, ahol meg lehet őket lepni. Voltak ziccereink, nekik is, de ami végül a cél volt, az elértük.

Ami azt is jelenti, hogy a DVTK újra megélte a tavaszt az MK-ban, amire legutóbb a 2006/2007-es sorozatban volt példa.

Sivic Tomislav egyébként külön kitért a szurkolókra, mert amint azt megjegyezte: külön köszöni azoknak a drukkereknek, akik a zord időjárás közepette is kimentek a stadionba.

– Velünk voltak, vitték a csapatot, hétköznap, hidegben, ez szuper... – fogalmazott az edző

Azt követően Sivic Tomislav rátért a fővárosi kék-fehérek elleni ütközetre:

– A szombati mérkőzés fontos meccs, de nem csak nekünk, hanem az MTK-nak is – kezdte az esélylatolgatást Sivic Tomislav. – Nekik a bennmaradás miatt, nekünk pedig azért, hogy megőrizzük a harmadik helyünket. Még van bennünk annyi erő, hogy megcsináljuk, a dobogón akarunk maradni, mert, azt hiszem, megérdemeljük. Szerettünk volna választ adni sok okos embernek, akik azt mondták, hogy ki fogunk pukkadni, de nem pukkadtunk ki. Komoly csapat vagyunk, amelyik tud versenyzni és tud játszani az eredményre. A tortánkra már rátettük a habot, remélem, az epret is el tudjuk helyezni rajta... Amennyiben engedjük az MTK-t játszani, akkor veszélyben leszünk. Az, hogy a tabellán hol vannak, nem jelent sokat, mert az a csapat többre képes. Van egy saját iskolájuk, saját focijuk, amit játszanak, ugyanúgy kell dolgoznunk, mint a Vidi ellen, nem kevesebbet adva.

Az Abdouraman mellőzését firtató felvetésre az alábbiakat mondta Sivic Tomislav:

– Azért nem játszik, mert Elek most jobb. Nem változott vele kapcsolatban a véleményem, tisztelem, becsülöm, de ez a pálya nem kedvez neki. Azt tudni kell, hogy Abdounak nem volt alapozása, így ment bele abba a bizonyos szériába, ahol kétszáz százalékot adott, ezt mindig kiemeltem. Kicsit lemerült, aztán jött Ákos, aki ugyanabban a pozícióban van.

A keret tagjai a jövő hét elején még orvosi vizsgálaton vesznek részt, majd a vezetőedző az eredmény ismeretében mindenkinek személyre szabottan kiosztja a programját a szünetre. A méréseket az év elején megismétlik. Szerdán még vacsorán vesz részt a társaság, míg a téli felkészülést január 15-én, szerdán kezdi el az együttes.

ÉM


A tények

A Diósgyőrben Rados és Husic sérült, Elek lázzal küzdött a hét közepén, ám Vadász vélhetően visszatér sérülését követően. További hír a csapatnál, hogy a klub szerződést bontott a brazil Thiago Bonfimmal.

A várható csapat: Rajic – Eperjesi (Vági), Vadász (Debreceni), Kádár, Gohér – Elek – Nikházi, Kostic, Barczi – Bacsa, Futács.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!