Sport

2013.12.04. 08:27

Csak a győzelem után lehet matekozni

Aluinvent-DVTK: ha kedd akkor Belgium, ha szerda, akkor csak a győzelem.

Aluinvent-DVTK: ha kedd akkor Belgium, ha szerda, akkor csak a győzelem.A női kosárlabda Európa Kupa E-csoportjának 5. fordulójában szerdán 20 órától Belgiumban, a Mechelen városának tőszomszédságában lévő Sint-Katelijne-Waver településének csarnokában lép pályára a Lotto Young Cats vendégeként az Aluinvent-DVTK csapata. A piros-fehérek kedden délután keltek útra, és az esti órákban érkeztek meg Mechelenbe (a tervek szerint az esti meccs napjának délelőttjén vesznek részt egy dobóedzésen).

Az utazás során a matematika nem igazán volt téma, Peresztegi Nagy Ákos, az Aluinvent-DVTK vezetőedzője azt mondta, hogy számolgatni csak akkor lehet, ha legyőzik a belga együttest. Mert ez a siker nagyon kell ahhoz, hogy a továbbjutást jelentő második helyre odaérhessenek. Elviekben ezzel nem lehetne gond, hiszen idehaza 46 ponttal verte a Diósgyőr a belgákat, akik azóta további három vereséget összeszedve győzelem nélkül állnak az utolsó helyen.

– Annyit azért megjegyeznék, hogy túl azon, hogy szeretnénk továbbjutni a csoportból, nagyon nem mindegy, hogy ez milyen mutatóval sikerül, hiszen a 16 között a csoportselejtezőkben elért győzelem, vereség arány figyelembevételével alakul ki az erősorrend, és mivel nem lesz sorolás, a nyolcaddöntőben ez alapján kerülnek párba a csapatok, a legjobb mutatóval rendelkező a legrosszabbal csap össze, és így tovább – mondta a a diósgyőri szakvezető. – Szóval nagyon nem mindegy, hogy nyerünk-e vagy sem, ahogy az sem, hogy ez mekkora különbséggel sikerül. Egyértelműen a győzelem megszerzése a cél, de a hazai meccsből, a 46 pontos különbségű sikerből nem lehet kiindulni, nem szabad, hogy ez elaltasson minket. Ugyanúgy kell játszani, mint azon a meccsen, oda kell figyelni ellenfelünk belga válogatottjaira, Rosseelre, Hendrickxre és Leemansra, és persze nem csak rájuk, hanem a tehetséges fiataljaikra is.

A diósgyőri csapat 12 játékossal kelt útra, Sverrisdottir, Jansone, Tobin, Raven, Bálint, Bukovszki, Czank, Szabó P., Vincze, Horváth B., Dubei és Szabó B. juthat szóhoz a belga együttes ellen.

– Szerencsére sérültünk nincs, mindenki játékra kész, bízom benne, hogy minden játékos hozzá fogja tenni a magáét – mondta Peresztegi Nagy Ákos. – Nyugodtan kell játszanunk, azt, amit tudunk, amire képesek vagyunk és akkor nem lesz, nem lehet baj.


Az EK E-csoport állása

1. BASKET LANDES 4 4 - 300-237 8

2. Aluinvent-DVTK 4 2 2 313-275 6

3. TSV 1880 Wasserburg 4 2 2 244-255 6

4. Lotto Young Cats 4 - 4 249-339 4A Basket Landes már bejutott a legjobb 16 közé.


A 4. forduló programja, szerda, 20.00: Lotto Young Cats – Aluinvent-DVTK és Basket Landes – TSV 1880 Wasserburg.

Az 5. forduló programja, december 11. (szerda), 20.00: Lotto Young Cats – Basket Landes, december 12. (csütörtök), 19.30: TSV 1880 Wasserburg – Aluinvent-DVTK.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!