Sport

2013.12.05. 19:09

Akinek lemaradt a kétpontosa

Czank Tímea bár betalált, a szerzett kosarasa mégsem szerepel az EK-meccs statisztikájában.

Czank Tímea bár betalált, a szerzett kosarasa mégsem szerepel az EK-meccs statisztikájában.Az évad első idegenbeli mérkőzését nyerte meg szerdán este Belgiumban az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata. A piros-fehérek a Lotto Young Cats gárdája ellen bizonyultak jobbnak, 80-61-re. A találkozó kezdőötösében, az irányítói szerepkörben kapott lehetőséget Czank Tímea, aki hasznosan játszott, jól szolgálta ki a társait, és bár a meccs statisztikájában nem szerepel szerzett pont a neve mellett, erről nem ő tehet, hiszen a második negyedben betalált.

– Meg is adták a találatot, részemről csak annyi a szépséghibája ennek, hogy nem nekem írták be – mondta Czank Tímea. – Azt nem tudom, hogy a statisztikát vezetők kinek adták, de valakinél ott van, az biztos, hogy nem veszett el ez a 2 pont.

Összekapták magukat

A meccset nem kezdte jól a Diósgyőr, 0-8-as szériával nyitott. Hogy miért? Erről az irányító a következőket mondta:

– Hideg volt a teremben, de aligha ez volt az oka annak, hogy egy picit álmosan kezdtünk. Be kell ismerjük, hogy a ellenfelünk jobban fel volt pörögve a kezdésre, de aztán mi is gyorsan összekaptuk magunkat. Az időkérés jól jött, a fejmosás után felvettük a belgák ritmusát, illetve a sajátunkat tudtuk játszani, úgyhogy hamar kiegyenlítettünk, és pár pontos előnyt is szereztünk.

A diósgyőri csapatban manapság irányítónak lenni, azt is jelenti, hogy a ponttermelésben nem lehet élenjárónak lenni.

– Ez abszolút így van. Bemondod a figurát, felviszed a labdát, elindítod az akciót és utána már nem nagyon találkozol a lasztival. Ha nagy ritkán mégis visszakerül, és bedobod, azt meg nem írják be... – felelte felvetésünkre Czank Tímea, aki arra a kérdésre, hogy a szerdai saját teljesítményét milyennek látja, ezt mondta: – Szerintem a védekezés része jól ment, az irányítói feladatot is jól megoldottam, szóval nem kell szégyenkeznem, függetlenül attól, hogy a pontszerzés terén mi szerepel a nevem mellett.

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy mennyire érezte megterhelőnek ezt a mérkőzést az irányító.

– Az ilyen kötelező győzelmek mindig nehezek – mondta Czank Tímea. – És ez most ugye egy idegenbeli meccs volt, vagyis az utazással együtt még összetettebb. De megcsináltuk, úgyhogy innentől már a szombati, Somorja elleni meccs van előttünk, ahová szintén utaznunk kell. Aztán a jövő héten az Európa Kupa csoportkörének utolsó fordulójában Wasserburgba megyünk. Ott is nyerni szeretnénk, mert hiába voltunk itthon jobbak náluk 16 ponttal, és egy ugyanilyen különbségű vereség is a továbbjutásunkat eredményezné, de azért nem mindegy, hogy milyen győzelem, vereség mutatóval jutunk be a 16 közé. Hiszen ez alapján kapjuk az ellenfelet, és ha győzünk, akkor négy győzelmünk lenne, így elviekben gyengébb ellenfél várna ránk, mintha csak három nyert meccsel mennénk tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!