Sport

2013.11.23. 13:32

Hegymenetben az Aluinvent-DVTK

Rózsahegyen játszik a diósgyőri női kosárlabda csapat.

Rózsahegyen játszik a diósgyőri női kosárlabda csapat.A női kosárlabda Közép-Európa Liga 12. fordulójában szombaton 17 órától MBK Ruzomberok – Aluinvent-DVTK mérkőzést rendeznek a szlovákiai Rózsahegyen. A két csapat egyaránt hétközi Európa Kupa meccset van túl, illetve fontos EK meccs előtt áll.

Magasabb szintre

A rózsahegyiek szerdán este a PINKK Pécsi 424-tól kaptak ki odahaza, 72-63-ra (előtte a francia Tarbes-ot szintén otthon, 78-56-ra verték, azt megelőzően pedig Belgiumban, a Wallonia Baskettől 76-67-re kikaptak), a jövő héten szerdán pedig a belgákat fogadják. Mint ismert: a Diósgyőr szerdán a német TSV 1880 Wasserburgot verte idehaza, 69-53-ra, a jövő héten csütörtökön pedig a francia Basket Landes ellen játszik a továbbjutás kiharcolása szempontjából kiemelten fontos meccset a városi sportcsarnokban. Peresztegi Nagy Ákostól azt kérdeztük, hogy az EK-sorozat közepette mire használják fel a mérkőzést?

– Ugyanúgy, mint a zágrábi mérkőzés, ez is felkészülést szolgálja a jövő csütörtöki meccsre, az Európa Kupára – hangzott a válasz, amelyet így folytatott a diósgyőri tréner: – A Rózsahegy elleni mérkőzésen azoknak szeretnék több játéklehetőséget adni, akik szerdán kevesebbet kaptak, azért, hogy felhozhassuk őket egy magasabb szintre. Ezzel összefüggésben pedig azok, akik többet játszottak a német bajnokság listavezetője ellen, ezúttal rövidebb időt töltenek majd a pályán. De félre értés ne essék: nem letudni akarjuk ezt a meccset, hanem az a cél, hogy jó ritmusban játszva, minél több játékos nyújtson jó teljesítményt. Ez a mérkőzés ugyanis csak arról szól, hogy nem szeretném a vezér játékosokat kifárasztani, ezért több cserével képzelem el a meccset, de a cél az, hogy szerezzük meg a győzelmet ezen az összecsapáson.

Peresztegi Nagy Ákos azt is elmondta, hogy tudomása szerint az MBK Ruzomberok kisebb problémákkal küszködik, ugyanis az egyik centerük, az amerikai Parker sérült, az irányítójuk, a szlovén Ristic pedig néhány napja az olasz Lavezzini Parmához igazolt.

Csütörtökre figyelnek

– Igyekszünk összegyűjteni az információkat a rózsahegyiekről, de őszintén szólva fél szemmel már a jövő hét csütörtökre figyelünk, mert a hónap egyik legfontosabb meccsét a Basket Landes ellen játsszuk – jegyezte meg Peresztegi Nagy Ákos. – Mondom: a mostani találkozóval kapcsolatban a lényeg az, hogy jó ritmusban játsszunk, és ezt mentsük majd át a franciák ellen.

ÉM-BCS


KEL-eredmények

11. forduló: Ceglédi EKK – MBK Ruzomberok 52-70, UNIQA Euroleasing Sopron – Good Angels Kosice 70-66, Piesanské Cajky – SBK Samorín 68-56, Rücon Spisská Nová Ves – PEAC-Pécs 79-77.


12. forduló: Good Angels Kosice – PINKK Pécsi 424 83-53.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!