Sport

2013.11.25. 10:24

Aluinvent-DVTK: Szem előtt tartott hétközi

Rózsahegyen játszott szombaton az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata.

Rózsahegyen játszott szombaton az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata.A női Közép-Európa Liga 12. fordulójában idegenben szerepeltek a piros-fehérek, akik nagy sorozatban vannak, hiszen zsinór-ban vívják a mérkőzéseket az Európa Kupában. A két csapat az első fordulóban, Miskolcon már megmérkőzött, akkor a borsodiak tizenöt ponttal, 81-66-ra nyertek. Az összecsapás elején szépen haladtak egymás mellett a felek, a hazaiaknál Murphy, a DVTK-nál pedig Tobin érte el a leghamarabb a négy pontot. Jansone büntetői a 7. percben azt jelentették, hogy 7-10 lett az állás, nem született túl kosár, miközben azért Bálint és Szabó P. is duplázott. A második negyedet Bukovszki triplája nyitotta, hol kevéssel, hogy négy-öt ponttal járt riválisa előtt a Diósgyőr. Nem sokkal később már nyolc pontszerzője volt a vendégeknek (hiszen jöttek a cserék is), mialatt Sverisdottir előbb egy kettest, majd egy hármast hintett a rózsahegyiek gyűrűjébe (21-26). Itt is, ott is variáltak a trénerek, eközben Murphy már tizenkét egységet szorgoskodott össze, együttese pontjainak éppen a felét. 25-28 után a szlovákok kerültek jobb szériába, fordítottak is 29-28-ra, de a jó formában lévő Sverrisdottir visszahozta a piros-fehéreket, így egál környékén mozgott a két gárda (31-31). Murphy továbbra is vitte a hátán a Rózsahegyet (37-37), nem csupán dobásai révén, hanem lepattanókban is. A második tíz perc alatt szerzett negyedszáz pontjuknak köszönhetően egyenlítettek a házigazdák, így „meccsnullal" mentek nagyszünetre a csapatok.

Megszaladtak

A pihenő után Stalvant büntetőivel lett 44-39, de Tobinnak is biztos volt a keze ugyanilyen helyzetből. A pályaválasztó kicsivel Czankék előtt járt, de nem jelentősen, a Diósgyőr védekezésben talán puhább volt, mint kellett volna – és az is tény, hogy két perc alatt meg volt a négy csapatszemélyi... A DVTK kívülről megfelelően dobott ezen a napon, ezt a harmadik negyed utolsó része meg is mutatta, születtek triplák, amiből eredt a fordítás (52-56). A befejező játékrész kezdetén a miskolciak öt egységgel „megszaladtak", ugyanakkor a Rózsahegy sorban büntetőzhetett, az egész mérkőzést tekintve 36-szor állhatott a vonal elé valamelyik játékosuk, míg a vendégeknél csupán 13-szor... A házigazda triplát is jegyzett a büntetők közepette, s a záró perceknek szinte hátradőlve (74-62) vághatott neki. Jansone még megrázta magát (büntetők és egy hármas), de ez már kevés volt ahhoz, hogy a maga javára döntse el a csatát a DVTK.

ÉM-MI


Jegyzőkönyv:

MBK Ruzomberok – Aluinvent-DVTK 77-73 (14-16, 25-23, 18-20, 20-14)

Rózsahegy, 800 néző. V.: Tomasovic, Matejcik, Spirka (szlovákok).


MBK Ruzomberok: Brezaniova (4), Stalvant (9), Baburova (11/6), Kmetova (8), Murphy (26). Csere: Vesterberg (6), Remenarova (2), Cernakova (11/3). Edző: Juraj Suja.

Aluinvent-DVTK: Czank (4), Raven (14/3), Sverrisdottir (16/9), Tobin (8), Jansone (16/6). Csere: Bukovszki (3/3), Bálint (7/3), Horváth B. (3/3), Szabó P. (2), Vincze (-), Dubei (-). Edző: Peresztegi Nagy Ákos.


Kipontozódott: Brezaniova (33.), ill Tobin (40.).


Juraj Suja: – Nagyon örülünk a győzelemnek, bár a védekezésünk hagyott kívánnivalót maga után és a Miskolc extrán dobta a hármasokat. Nagyot harcoltunk és ennek köszönhetjük a győzelmet.

Peresztegi Nagy Ákos: – A vereségnek abszolút látom az okait. Szem előtt tartottam a következő Európa Kupa-meccsünket, minden játékosnak lehetőséget adtam, viszonylag pihenhettek az úgymond vezérjátékosok. Sajnos, ezzel többen nem éltek... Hétfőtől csak a franciák elleni meccsre koncentrálunk.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!