Sport

2013.11.15. 11:02

A harcosságot és a küzdést emelte ki Brittainey Raven

Idei második Európa Kupa csoportmeccsét magabiztosan nyerte meg szerdán az Aluinvent-DVTK.

Idei második Európa Kupa csoportmeccsét magabiztosan nyerte meg szerdán az Aluinvent-DVTK.A diósgyőri női kosárlabdacsapat az Európa Kupa E-csoportjának 2. fordulójában a Lotto Young Cats gárdáját győzte le szerdán este 106-60-ra. A DVTK legponterősebb játékosa ezen a mérkőzésen Brittainey Raven volt, aki 26 pontot ért el, úgy, hogy 80 százalékos dobóteljesítmény produkált (15 kísértetéből 12 ért célba).

– Úgy gondolom, hogy ezen a mérkőzésen a feladatot, a kitűzött célokat végrehajtotta, elérte a csapat – mondta a 25 éves amerikai kosaras. – Mindenki, aki pályára lépett, harcolt, küzdött, nyerni akart. Nem mondom, hogy végig minden tökéletes volt, előfordultak hibák a játékunkban, voltak olyan részfeladatok, amelyeket nem sikerült végrehajtanunk, de véleményem szerint a győzelmünk nem volt kétséges.

Arra a kérdésre, hogy elégedett-e a szerdai csapatjátékkal, illetve egyéni teljesítményével, erről a játékos a következőket mondta:

– Teljes mértékben nem, de azért kell tovább dolgozunk, hogy abból a teljesítményből, amelyet a belga csapat ellen mutattunk, akár egész meccses, 40 perces produkció kerekedjen ki. A jó dolgokat meg kell tartani a játékunkban, a hibákat pedig ki kell javítani, hogy még jobbak legyünk.

Mivel két ellenfelet már testközelből ismernek, egyet pedig tévés felvételről, így arra is kíváncsiak voltunk, hogy az Európa Kupa E-csoportjának esélyeit hogy látja Brittainey Raven, továbbjut-e az Aluinvent-DVTK a Lotto Young Cats, a francia Basket Landes és német Wasserburg alkotta mezőnyből.

– Teljesen biztos vagyok benne, hogy ha folytatjuk ugyanazt a játékot, amit a belga csapat ellen mutattunk, ha ugyanilyen harcosak leszünk mind támadásban, mind védekezésben, és ilyen sebességen tudunk játszani, akkor komoly esélyünk van arra, hogy továbblépjünk a csoportból – válaszolta az amerikai kosaras.


Ez a második

Nem a szerdai volt a legnagyobb különbségű győzelem, amelyet a diósgyőri női kosárlabdacsapat elért a nemzetközi porondon, tétmérkőzésen, az európai szövetség által szervezett sorozatban. Ez a 46 pontos különbség ,,csak” a második helyre jó, ezzel egy 21 évvel ezelőtti különbséget ismételt meg a csapat. Ugyanis 1992. október 7-én, az első hazai európai tétmeccsén 113-67-re nyert akkor még DKSK néven a csapat, a szlovén KK Odeja Marmar ellen. A mostanitól nagyobb különbségű győzelme ezen kívül kétszer volt a Diósgyőrnek, mindkétszer kereken 50 ponttal diadalmaskodtak. Először 1997. október 29-én a görög PAO Triamvos Athén ellen, amikor 93-43-re nyertek a miskolci városi sportcsarnokban, majd ugyanitt 2003. november 6-án, az osztrák Gustino Wels gárdáját páholták el, 105-55-re.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!