Sport

2013.09.21. 16:18

Lengyel quadosokkal randevúznak Debrecenben

Debrecen, Miskolc - Tovább színesítik a rendezők az idei esztendőben elindított Bajnokok az Arénában elnevezésű quadsorozatot. Vasárnap ugyanis egy különálló versenyként a magyar motorosok a nagy hagyományokkal rendelkező lengyelekkel találkoznak Debrecenben.

Debrecen, Miskolc - Tovább színesítik a rendezők az idei esztendőben elindított Bajnokok az Arénában elnevezésű quadsorozatot. Vasárnap ugyanis egy különálló versenyként a magyar motorosok a nagy hagyományokkal rendelkező lengyelekkel találkoznak Debrecenben.A Gázvezeték utcai stadionban a két ország külön versenyét tekintheti meg a kilátogató közönség, nyolc magyar és nyolc lengyel quados méri majd össze az erejét.

- Megtesszük az első lépést egy közös sorozat felé - fogalmazott a viadallal kapcsolatban Popik János, főszervező. - A jövőben ugyanis azt szeretnénk, hogy a két nemzet quadosai összehangoltan tudjanak versenyezni hazai és lengyelországi hétvégéken egyaránt. A salakmotoros szabályrendszerre alapuló sorozat nálunk már nagyobb múltra tekint vissza, de igyekszünk felzárkózni hozzájuk.

A vasárnapi lengyel-magyar csapatverseny egyben Rudas Zoltán emlékét is őrzi majd. Ezen felül a hazai Open mezőny számára a bajnoki sorozat negyedik állomása lesz. A szervezők úgy kalkulálnak, hogy közel 25 quadost láthatnak majd vendégül a hajdúsági városban.

- Nagyon örülünk, hogy megtaláltuk ezt a lengyel kapcsolatot, érdeklődve várom a vasárnapi összecsapást - tette hozzá a miskolci Kazár Miklós. - Náluk ez a szakág nemzeti sportnak számít, nálunk pedig most van kibontakozó félben. A külön csapatverseny új színt hoz a történetbe, és a színvonalon is emelni fog. Bízom benne, hogy sikerül egy remek sport és baráti kapcsolatot elindítani, ennek hatására pedig még több motoros csatlakozik majd hozzánk. Várom a futamokat, egy remekül felkészített KTM-el állok oda a rajtvonal mögé, amivel szeretnék olyan sikeres lenni, mint a korábbi hétvégék alkalmával.

Marosréti Ervin


A quad csapatverseny programja

Szeptember 22. (vasárnap), Debrecen, Gázvezeték úti sporttelep

  • 11.00-13.00 szabadedzés
  • 14.00 - mért futamok
  • Belépődíj: 14 év alatt ingyenes, 14 év fölött 1000 forint.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!