Sport

2013.09.11. 09:56

Aggteleken és a Baradlában futhatunk

Közel sem hétköznapi élményekkel gazdagodhatnak azok, akik szeptember 14-én, szombaton rajthoz állnak Aggteleken a Nomád-Baradla Trail elnevezésű terepfutó versenyen.

Közel sem hétköznapi élményekkel gazdagodhatnak azok, akik szeptember 14-én, szombaton rajthoz állnak Aggteleken a Nomád-Baradla Trail elnevezésű terepfutó versenyen.Magyarország legkülönlegesebb futó-útvonalát a Baradla-barlang járataiban, illetve az Aggteleki-karszt, kihívásokkal teli erdeiben jelölték ki a rendező Nomádsport Alapítvány és az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai. A Világörökség részét képező helyszínen - 2012 után - másodszor megrendezendő 16 km-es, 500 méter szintemelkedéssel nehezített terepfutó versenyen az amatőr és profi futók próbára tehetik felkészültségüket, miközben futva végigjárhatják az ország leghosszabb barlangjának egy részét.

Az előnevezők és a helyszínen nevezők Aggteleken, a Baradla barlang bejárata melletti parkolóban vehetik át a rajtszámokat. A verseny rajtja 10 órakor lesz, a szintidő 2 óra. A barlangi szakaszon fejlámpa használata kötelező!

A szervezők 10.30-kor indítják el a gyermek verseny mezőnyét, míg az eredményhirdetést 13 órára tervezik.

15.30 – 17.00 óra között a Baradla-barlang koncert termében Karlowits Juhász Tamás és Lőrincz Olivér versenybeszámolóit hallgathatják meg a terepfutás iránt érdeklődők.

A Nomád Baradla Trail viadal védnökségét Veress Balázs , az Aggteleki Nemzeti Park igazgatója vállalta el. A verseny elnöke Zámbori Zoltán, a Nomádsport Alapítvány kuratóriumának vezetője, aki a 30-380-6239-es telefonszámon ad további felvilágosítást. Tájékozódni a http://baradla-trail.hu/index.php/a-versenyrol és a http://www.anp.hu/hu/menu/site/show/490/nomad_baradla_trail_futoverseny oldalakon is lehet.

Túrákat is ajánlanak

A terepfutó verseny előtti napon, szeptember 13-án, pénteken, 19 órakor indul a Baradla-barlang Vörös-tó túra. A kedvezményes belépésnek köszönhetően a felnőttek 2000, míg a diákok 1000 forintért válthatnak jegyet. Szeptember 14-én, szombaton 15, 17 és 18 órakor indul a versenyzőknek és kísérőiknek ajánlott Baradla-barlang rövid túra, melyre - szintén kedvezményesen - 1800, illetve 900 forintért lehet belépőt vásárolni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!