Sport

2013.08.30. 13:10

Bogár János már Forrónak nyert

Encs után – rendhagyó módon hét közben - Kassán már Forrónak nyert maratoni versenyt Bogár János, megyénk országhatáron túl is nagyon előkelően jegyzett hosszútávfutója.

Encs után – rendhagyó módon hét közben - Kassán már Forrónak nyert maratoni versenyt Bogár János, megyénk országhatáron túl is nagyon előkelően jegyzett hosszútávfutója.

- Hálás köszönettel tartozom Encsnek, hogy 1999-től támogatták sportpályafutásomat – mondta Bogár János. – Külön köszönetet mondok Hódiné Gazsi Ágotának, az encsi sportcsarnok igazgatójának, aki rendkívül korrekt módon mindent megtett azért, hogy segítse a felkészülésemet, versenyzésemet. Az elmúlt közel másfél évtizedben 480 versenyen öregbítettem örömmel és eredményesen a város hírnevét, ezzel úgy gondolom viszonoztam a kapott segítséget. A váltásra azért volt szükség, mert jelenleg napi két-három edzéssel készülök az erőpróbákra, melynek feltételei már nem voltak biztosítva az Encsi VSC- ben. Mivel nálam az első helyen a futás áll, természetes volt, hogy elfogadtam Forró önkormányzatának lényegesen kedvezőbb ajánlatát, így innentől kezdve az ő színeikben versenyzek tovább. Hazai és külföldi vetélytársaim támogatási szintje még így is „fényévekre” van az enyémtől, de ezentúl legalább edzésidőben közelíthetek hozzájuk. Természetesen továbbra is Abaúj útjait koptatom, itt végzem el az edzéseimet!

Mivel augusztus 29.-e Szlovákiában nemzeti ünnep, semmi nem akadályozta meg a szervezőket, hogy ezen a napon, azaz csütörtökön rendezzék meg a Jazero Maraton elnevezésű versenyüket. A 135 induló helyenként viharos erejű szél kíséretében hagyta maga mögött a 42,195 km-es távot. A Fancsalban élő Bogár János sikerrel verte vissza a hazai sportolók támadását és magabiztosan nyerte meg – immáron Forrónak - a viadalt.

Végeredmény:

1. Bogár János (Forró): 3:02:52 óra,

2. Jozef Ciranko (Kassa) 3:04:06,

3. Jendzelovsky Peter (Pozsony) 3:16:55.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!