Sport

2013.07.29. 11:38

MSE: Bátrabb játékra van szükség

Budapest, Mezőkövesd - Vendégként játszotta történetének első NB I-es bajnoki mérkőzését a mezőkövesdiek labdarúgó csapata.

Budapest, Mezőkövesd - Vendégként játszotta történetének első NB I-es bajnoki mérkőzését a mezőkövesdiek labdarúgó csapata. A majd negyven fokos hőségben aki csak tehette, a fedett lelátó alatt keresett magának menedéket, a mintegy kétszáz vendészurkolót azonban a ,,nagyon kellemes" napos oldalra helyezték el. A kezdés előtt szóba került, hogy a Mezőkövesd-Zsóry a honi élvonal históriájának hatodik borsodi csapata az Attila FC, a DVTK, a Miskolci VSC, az Ózdi Kohász és a Pereces után. A sokat látott Hungária körúti stadion most szinte kongott az ürességtől, bár egyesek szerint korábban még ezren sem jártak a kék-fehérek meccseire.

Magabiztosan

Az első félidő miatt senki nem rágta le a körmét: kényelmes adogatást láttunk az első húsz percben, két célt tévesztett lövéssel, meg egy vitatott kezezéssel (Búrány szerelte ilyen módon Pál A.-t, miután összecsaptak, de a játékvezető nem látott szándékosságot). Ebben a szakaszban kulturáltan adogattak a vendégek, akik sok oldalpasszal építették támadásaikat, hátul pedig magabiztosan állták az MTK nem túl erőteljes rohamait. Később kényelmes tempóra váltottak a csapatok, különösebb izgalomra nem volt ok. A fővárosiak fiataljai nem tudtak fölénybe kerülni, tanácstalanul építkeztek, elől pedig elfogyott a tudományuk. A kapusoknak csak egy-két lövés és néhány beadás maradt, így negyvenöt percig senkinek nem kellett a szívéhez kapnia.


[poll id="424"]


A szünet után

A folytatás rosszul kezdődött a vendégek szempontjából. Pölöskei távoli találata már jelezte, hogy a kék-fehérek igényt tartanak a három pontra. Garami József tanítványai nagyobb sebességre kapcsoltak: feltolták védekezésüket, gyorsabban adogattak, akcióikat a széleken indították, s beadásaikkal igyekeztek a matyóvárosiak védelme mögé kerülni. Gyorsan kiderült, hogy a sárga-kékek támadójátéka szárnyaszegett, s ezen a találkozón nem szerzik meg első élvonalbeli góljukat. Véber György egészen a 75. percig várt, ekkor küldte pályára harmadik támadójukat, Olasz D.-t, de ezzel a húzással kicsit elkésett, ráadásul nem sokkal később megszületett a hazaiak második gólja, amely mindent eldöntött. A hajrában pedig, ahogy ez ilyenkor általában megtörténik, jött a harmadik MTK-találat, így a végeredmény szempontjából látszólag sima volt a meccs, valójában azonban a borsodiak két védelmi megingása kellett a fővárosiak biztos sikeréhez. Dobosék túljutottak a bemutatkozás ,,gyötrelmein", s az bíztató számukra, hogy nem rezeltek be, de szombaton este fehéren-feketén kiderült: csak akkor számíthatnak pontokra az NB I-ben, ha eljutnak a kidolgozott helyzetekig és ezeket képesek lesznek gólokra váltani. A mérkőzés végén érdekes jelenetek játszódtak le: az MTK hívei várt győzelmüket ünnepelték, de a lelkes kövesdi nézők is megtapsolták újonc kedvenceiket, akik vereségük ellenére sem voltak túlságosan letörtek.

ÉM-KT



A gólok története

51. perc: Pölöskei 25 méterről lövésre szánta el magát, tehette, mert nem volt körülötte senki. Jobbal célozta meg a kaput, labdája az ötösön egyet pattant és a kissé későn vetődő Szántai mellett a jobb sarokba vágódott, 1-0.


80. perc: Nagy T. elhúzott a jobb oldalon, majd begurított, az érkező Ladányi pedig a belső védők gyűrűjéből, estében, az ötösről jobbal a kapu bal sarkába helyezett, 2-0.


88. perc: Bese elfutott a jobb szélen, mintaszerű beadását Varga Sz. 4 méterről a tehetetlen Szántai mellett a kapu közepébe passzolta, 3-0.


Jegyzőkönyv

MTK Budapest - Mezőkövesd-Zsóry 3-0 (0-0)

Hungária körút, 1500 néző. V.: Becséri 8 (Tóth V., Kormányos).MTK Budapest: Groppioni (6) - Nagy T. (6), Kálnoki Kis (6), Vukmir (6), Fejes (6) - Pölöskei (7), Poór (5) - Pál A. (5), Kanta (6), Vass (5) - Horváth P. (5). Vezetőedző: Garami József.

Mezőkövesd-Zsóry: Szántai (5) - Búrány (6), Szalai (5), Hegedűs D. (5), Éles (5) - Dobos (5), Farkas B. (5), Melczer (5), Bognár (6) - Menougong (4), Balajti (4). Vezetőedző: Véber György.

Csere: Pál A. helyett Bese (5) a szünetben, Vass helyett Ladányi (6) a 61., Dobos helyett Olasz D. (-) a 75., Melczer helyett Sigér (-) a 75., Menougong helyett Bogdány (-) a 81., Horváth P. helyett Varga Sz. (-) a 85. percben.

Gólszerző: Pölöskei (1-0) az 50., Ladányi (2-0) a 79., Varga Sz. (3-0) a 89. percben.

Sárga lap: Fejes a 47., Dobos a 49., Kanta az 54., Bogdány a 90. percben.


Garami József: - Az első félidőben jól futballoztak a vendégek, akik létszámfölényt értek el a középpályán, így védőmunkájukat is meg tudták oldani. A szünet után kaptunk lábra, akkor már lényegesen jobban játszottunk, minden szempontból ellenfelünk fölé nőttünk. Büszke vagyok a csapatra, meg azokra a cserejátékosokra, akik beállításuk után góllal hálálták meg a bizalmat.

Véber György: - Teljes mértékben elégedetlen vagyok a csapat teljesítményével: csak hatvan percig nyújtottunk elfogadhatót, de egy meccs kilencven percig tart, s mi fejben végig gyengék voltunk. A produkciónk lesújtott, úgy tűnik, azoknak lesz igazuk, akik azt mondták, hogy gyorsan visszaesünk az NB II-be. Úgy érzem magam, mint a hülye gyerek az oviban, akinek simogatják a fejét, mondván: ügyes vagy fiam, csak éppen 0-3-mal menj haza. Cserben hagytak a fiatalok, úgy látszik, hogy ők csak a második osztályban jók. A végén annak örültem, hogy lefújták a mérkőzést, mert súlyosabb vereségbe is beleszaladhattunk volna. A bennmaradáshoz 30-35 pont kell és ezt csak úgy érhetjük el, ha az elől játszók húzóemberekké válnak.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!