Sport

2013.07.26. 08:59

MSE: A kapitány és a küldetéstudat

Mezőkövesd - A dél-borsodiak kapusa, Szántai Levente jó eredményekkel növelné az MSE szimpatizánsainak számát.

Mezőkövesd - A dél-borsodiak kapusa, Szántai Levente jó eredményekkel növelné az MSE szimpatizánsainak számát.Már csak egy nap és átesik az NB I-es tűzkeresztségen a Mezőkövesd-Zsóry együttese. Az Észak-Magyarország csütörtökön a matyóvárosiak csapatkapitányával, Szántai Leventével beszélgetett, aki büszkélkedhet egy élvonalbeli bajnoki címmel, azt pontosan a szombati ellenfél, az MTK színeiben szerezte a 2002/2003-as bajnokságban.

– A kék-fehérek elsőszámú hálóőre ekkor Hajdu Attila volt, aki, sajnos, a szezon vége felé megsérült, így a hátralévő meccsekre én szálltam be – elevenítette fel az egy évtizeddel ezelőtt történteket Szántai Levente az Észak-Magyarországnak. – Sok szurkoló biztosan emlékszik rá, hogy az utolsó fordulóig izgalmas volt a bajnokság, már-már fogta az aranyérmet a Ferencváros, de a záró körben csak ikszeltek a Debrecennel otthon, mi meg nyertünk Újpesten, amivel megelőztük őket és elsők lettünk. Nagyon sokat köszönhetek az MTK-nak, annak ellenére mondom ezt, hogy többször kölcsönadtak és jobbára második számú kapusként számoltak velem, de hát olyanok voltak előttem, mint Attila vagy Végh Zoli... Pályafutásom során éppen Zolitól tanultam a legtöbbet, akinek van egy elhíresült mondása, mégpedig az, hogy ,,Teljesen mindegy mivel, csak védd ki a labdát..."


[poll id="420"]


Lelkis típus

A kövesdiek kapitánya azt is elárulta: amikor a csepeli stadionban, a Ferencváros tartalék elleni találkozó után biztossá vált az NB II-es aranyérem, a zöld-fehérek kapusedzője, odament hozzá és gratulált neki. Ez a személy Végh Zoltán volt.

– Nagyon előkelő helyen van ez tavaszi bajnoki cím eddigi pályafutásomban, abszolut a magaménak érzem, hiszen már a negyedik szezont kezdem el Mezőkövesden – folytatta Szántai Levente. – Ezen idő alatt az itteni futball szívügyem lett, van bennem egyfajta küldetéstudat, hogy minél jobb legyen, minél eredményesebb. Ennél a klubnál az első pillanattól kezdve bíztak bennem, elfogadtak, amely nyilván csak erősödött, s ahogy teljesítettem, párosult mindez még szeretettel és tisztelettel. Mivel lelkis típus vagyok, ezek az értékek nagyon fontosak számomra, ezért érzem azt belül, hogy egyre jobban kiteljesedek Kövesden. Valami hasonló zajlott bennem a diósgyőri fél évem alatt, hasonlóan jó közösség alakult ki Csank János miskolci munkálkodásakor, ám az anyagi helyzetet tekintve rosszkor voltam ott...

A Szántai Leventével készült teljes cikk az Észak-Magyarország július 26-i pénteki számában olvasható.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!