Sport

2013.07.22. 19:27

Kétszer a dobogó tetején Kazár

Debrecen, Miskolc - A két miskolci versenynap után Debrecenbe kalandozott a Bajnokok az Arénában elnevezésű quad-sorozat mezőnye. Az ötfordulós hazai bajnokság harmadik állomásán a miskolci Kazár Miklós győzött, így még szorosabbá vált az élmezőny.

Debrecen, Miskolc - A két miskolci versenynap után Debrecenbe kalandozott a Bajnokok az Arénában elnevezésű quad-sorozat mezőnye. Az ötfordulós hazai bajnokság harmadik állomásán a miskolci Kazár Miklós győzött, így még szorosabbá vált az élmezőny.A hajdúsági megyeszékhely először adott otthont a salakmotoros mintára lebonyolított viadalnak, ezért minden induló és érdeklődő egy színvonalas premier részese lehetett a Gázvezeték utcai salakstadionban.

Előzésektől látványos

- Egy szélesebb és gyorsabb pályáján versenyezhettünk, ami mindenképpen jót tett az idén elindított sorozatnak – fogalmazott a hétvégi eseményekkel kapcsolatban Kazár Miklós. – Az előzésre nagyobb volt a terület, ezért rendkívül látványosan motorozhattunk egymással. Már a sok előfutam is érdekes volt, hiszen Jarjabka ellen egy külön verseny megnyerése kellett ahhoz, hogy biztosítsam a helyem a döntőben. Szerencsére ez sikerült, mint ahogyan a finálé is tökéletesen alakult. A kék rajthelyről indulva már az első kanyarban az élre álltam, amit aztán hat körön keresztül meg is tartottam. A többi helyezés is kedvezően alakult a számomra, így most a második vagyok a pontversenyben, de nagyon szoros az élmezőny. A nézők is egyre inkább megkedvelik ezt a lebonyolítást, és szerencsére Miskolc után Debrecenben is megismertethettük az érdeklődőkkel ezt a sorozatot.

Győzelem a murván

Kazár Miklós tehát egy héttel a 20. Veszprém Rally után ismét visszatért a murvára. Igaz, hogy nem a Citroen Xsara WRC-vel, hanem a 450-es KTM-el. Ettől függetlenül a dobogó tetején ugyanúgy örült a győzelemnek, mintha azt a fő sportágában érte volna el.

- Száz kilométer gyorsasági szakasz levezetése után, túl sok idő nem kellett ahhoz, hogy ismét bemelegedjek – tette hozzá a miskolci quados. – Nyilván az lett volna a legjobb, ha egy héten belül két sikert is feljegyezhetek, de ez most nem így alakult. A murvával kötött barátságom azonban nem szakadt meg, sőt… Nagyon jól éreztem magam Debrecenben, ki voltam éhezve a motorozásra. A bajnokság nyílt, így idén még két izgalmas versenynap vár ránk. A sorozat negyedik állomásának ugyancsak a hajdúsági város ad otthont, a záró felvonásra pedig visszatérünk Miskolcra. Az biztos, hogy jó irányba haladunk ezzel a kezdeményezéssel, hiszen felmerült, hogy jövőre a lengyelekkel közösen építsünk ki egy kupasorozatot. A tervek szerint három viadalt náluk, hármat pedig nálunk bonyolítanánk le, azt pedig nem kell mondani, hogy ott milyen hagyományai vannak a salakmotornak.

Élesedik a csata

A debreceni versenyen ezüstérmet szerzett Porkoláb Gergő osztotta a győztes véleményét, a látvánnyal és az izgalommal kapcsolatban.

- Remek volt a pálya és a hangulat – jelentette ki Porkoláb Gergő. – Egyszerre többen is mehettünk, és volt helyünk az előzésre is. Remélem, hogy a következő alkalommal még több szurkoló kilátogat a helyszínre, hiszen élesedik a bajnokság. Szeretnék gratulálni Kazár Mikinek, aki kétszer is a dobogó tetejére állhatott. Testvéremmel, Porkoláb Ákossal már most izgatottan várjuk a folytatást.


Bajnokok az Arénában, quadsorozat, 3. forduló

Prestige kategória:

  • Kazár Miklós,
  • Porkoláb Gergő,
  • Tóth Demeter,
  • Jarjabka József.
  • Open kategória:

  • Porkoláb Ákos,
  • Vida Péter,
  • Popik János.
  • Super Futam:

  • Kazár Miklós,
  • Porkoláb Gergő,
  • Tóth Demeter.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!